Nova vest
Auto-moto

Utorak, 17.05.2022.

13:36

Od autsajdera do favorita: Čudesna Aprilija i Espargaro

MotoGP nam priređuje još jednu uzbudljivu i veoma interesantnu sezonu.

Izvor: SN

Autor: SN

Od autsajdera do favorita: Čudesna Aprilija i Espargaro
EPA-EFE/YOAN VALAT

Aleš Espargaro, vozač Aprilije, vozi u životnoj formi i na minuloj trci na stazi Le Man u Francuskoj osigurao je treće mesto i još jedan podijum.

To je bila treća uzastopna trka na kojoj je Espargaro završio na pobedničkom postolju, odnosno četvrta u sezoni i sve je bliži Kvartararu i prvoj poziciji u generalnom plasmanu.

Vozač fabričke Jamahe, Fabio Kvartararo sa 102 osvojena boda vodi u generalnom plasmanu, a drugoplasirani je upravo Aleš Espargaro na fabričkoj Apriliji.

Da stvari budu još zanimljivije, pogledajte ovaj podatak: Aprilija je najbolja ekipa MotoGP šampionata sa 131 osvojenim bodom, dok je drugoplasirani Suzuki sa 125, a trećeplasirana Jamaha sa 121 bodom.

Aprilija nikada nije imala trocifren broj bodova, u tabeli konstruktora prošle godine bili su na poslednjem mestu i seoznu završili sa tek 48 bodova, tako da je ovo ogroman skok.

Kako novi trkački vikend dođe, tako nas oduševe Aprilija i Aleš Espargaro. Kompetitivan je na svakoj trci i ukoliko se kontiunitet nastavi, vrlo lako možemo videti njega sa šampionskom titulom.

"Stvarno ne znam šta da kažem, dešavaju se lude stvari koje ne umem da objasnim. Mnogo sam srećan zbog načina na koji vozim i uspeha koji sam ostvario, zbog odnosa sa mehaničarima, menadžerima i ostalima u timu. Dali su mi motocikl kakav nisam mogao ni da sanjam i samo se nadam da ćemo uspeti da zadržimo momentum", rekao je Espargaro.

O šampionskoj trci rekao je:

"Potpuno sam siguran da možemo da se borimo za titulu ove godine, ali se zaista trudim da ne razmišljam o tome. Jednostavno, uživam u momentu koliko god mogu, trudim se da budem na podijumu na svakoj trci do Valensije, da probam da pobedim što češće mogu. Trenutno imam 4 boda manje nego Fabio, 100 bodova na 7 trka. Ludilo. Šampionat je pravo ludilo, svaki vozač je neverovatno dobar i brz i to je istina. Čitao sam intervju koji je nedavno dao Điđi Dal Inja (glavni inženjer Dukatija, prim. aut.) u kome priča kako su u ovom šampionatu svi brzi i znaju svaki detalj motocikla i to je stvar koja donosi razliku", priča Espargaro.

Ne zna se trenutno kakva će biti sudbina Espargara u Apriliji, jer novog ugovora za njega i dalje nema. Priča se da pregovori i dalje traju, ali da dogovora sa 32-godišnjim Špancem za sada nema.

Ukoliko osvoji titulu to bi mogla da bude jedna od najlepših sportskih priča u ovom veku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve