Nova vest
Auto-moto

Subota, 03.06.2023.

17:50

Ferstapen: Volim da vozim na Katalunji

Maks Ferstapen, svetski prvak u Formuli 1, krenuće sa pol pozicije i na trcu za Veliku nagradu Španije.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Ferstapen: Volim da vozim na Katalunji
Foto: Profimedia

Holanđanin je bio najbrži u kvalifikacijama na stazi Katalunja, a na cilj je stigao ispred Karlosa Sainza i Landa Norisa, vozača Ferarija i Meklarena.

Ferstapen je po završetku kvalifikacija bio prilično zadovoljan.

"Bolid je danas bio veoma dobar. Početak kvalifikacija bio je nezgodan zbog vremena, ali kako je bivalo sve suvlje i toplije, vozilo je bilo sve bolje. Volim da vozim na ovoj stazi. Imam mnogo lepih sećanja vezanih za ovo mesto, nadam se da ću u nedelju dodati još jedno", poručio je Ferstapen.

Sainz je rekao da je uradio sve da ostvari najbolje vreme.

"Bilo je super uzbudljivo po vrlo nezgodnim uslovima. Čak je bilo dobro izaći iz kvalifikacija prvih i drugih bez problema. Ostvariti dobar krug u trećim sa samo jednim setom guma... Sigurno su to bile možda i najteže kvalifikacije koje sam imao ovde u Barseloni što se tiče uslova, ali uspeli so. U najboljoj smo mogućoj poziciji za nedelju i sada se treba fokusirati na pokušaj da stignemo do podijuma", rekao je Sainz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve