Nova vest
Auto-moto

Sreda, 23.11.2022.

13:00

Braun: F1 bi trebalo da razmisli

Šef ekipe Meklarena Zek Braun rekao je da bi Formula 1 trebalo da razmisli o promeni sistema bodovanja, koji bi vozačima Indikara omogućio lakši dolazak u F1.

Izvor: SN

Autor: SN

Braun: F1 bi trebalo da razmisli
Foto: Profimedia

Vozači Indikar serije moraju da ispune uslove i dođu do Super licence, kako bi vozili u Formuli 1.

Braun je rekao da bi Indikar trebalo da ima isti tretman kao i Formula 2, a dodao je da se nada da će prvi čovek Međunarodne automobliske federacije (FIA) promeniti bodovni sistem.

"Ono što sam video kod Mohameda (Ben Sulajem) jeste da je spreman da promeni pravila koja su na snazi, u budućnosti", rekao je Braun, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Red Bul je pokušao da potpiše ugovor za narednu sezonu sa Koltonom Hertom, vozačem iz Indikar serije, ali je FIA odbila da napravi izuzetak od pravila.

Planirano je da on zameni Pjera Gaslija u ekipi Alfa Taurija, koja je u vlasništvu Red Bula. Alfa Tauri je nakon toga potpisao ugovor sa Nikom de Vrisom.

Herta je ove godine postao deo razvojnog tima Meklarena, a britanska ekipa je prethodno dovela još dvojicu Indikar vozača, Aleksa Paloua i Patrisija O'Vorda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve