Nova vest
Auto-moto

Utorak, 04.10.2022.

10:50

Hamilton bez pobede sa platom od 46 miliona

Sedmostruki šampion F1 Luis Hamilton poručio je svojim poslodavcima u Mercedesu da oseća da ima još pet godina karijere pred sobom.

Izvor: B92

Autor:B92

Hamilton bez pobede sa platom od 46 miliona
Foto: Profimedia

Do prošle sezone dominantni vozač danas je 37-godišnjak bez pobede u tekućoj sezoni, ali s najvećim ugovorom među konkurentima na stazi.

Prema navodima BBC-ja, Hamilton u poslednjoj sezoni ugovora s Mercedesom vozi za otprilike 46 miliona evra.

U 17 trka u ovoj sezoni osvojio je 170 bodova i zauzima šesto mesto poretka vozača sa 171 bodom manje od vodećeg Maksa Ferstapena.

"Često pričamo. Prošle nedelje smo seli i rekao mi je ima u sebi još pet godina trkanja i pitao me šta o tome mislim. Iskreni smo jedan prema drugome i znam da će on biti prvi koji će reći da se ne može više trkati kad oseti da presporo reaguje. Ili kad mu trke prestanu biti zabavne. Uopšte ne sumnjam da ćemo kod produženja ugovora, a do toga će doći, otvoreno pričati o tome što budućnost donosi",
priznao je šef tima Toto Volf.

Ako Hamilton potpiše petogodišnje produženje ugovora, voće u F1 do 42. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve