Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 02.10.2022.

13:45

Peres osvojio "ludu" trku u Singapuru!

Vozač Red Bula Serhio Peres slavio je na Velikoj nagradi Singapura ispred dva Ferarija.

Izvor: B92

Autor:B92

Peres osvojio
Foto: Profimedia

Peres je već u prvom krugu prestigao osvajača pol pozicije Šarla Leklera i uspeo da mu odoli do kraja uprkos trostrukom izlasku "sejfti kara" po mokroj stazi "azijskog Monaka".

Pored Leklera, na podijumu se našao i drugi Ferari Karlos Sajns, dok su sjajan dan imali Meklareni na četvrtom i petom mestu Lando Noris i Danijel Rikado.

Aktuelni šampion Maks Ferstapen je imao šansu da već sada odbrani titulu, ali je posle dosta problema i oscilacija na kraju stigao do sedmog mesta, pa će krunisanje morati da sačeka Japan.

Trku su je obeležilo nekoliko izletanja i sudara, među njima i veliki kiks Luisa Hamiltona koji je na kraju kroz cilj prošao kao deveti.

Trku nisu završili Džou, Latifi, Alonso, Albon, Okon i Cunoda koji je razbio svoj Alfa Romeo. Prethodno su otkazali motori obe Alpine, pa je Alonso na neslavan način završio svoju 350. trku u karijeri.

Pet trka pre kraja Verstapen vodi sa 341 bodom, Lekler je drugi sa 237, dok je Peres treći sa dva boda manje.

Naredna trka vozi se za sedam dana za Veliku nagradu Japana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve