Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 26.12.2021.

17:30

Fetel posavetovao Šumahera

Sebastijan Fetel, nekadašnji četvorostruki šampion sveta, posavetovao je mlađeg kolegu Mika Šumahera.

Izvor: SN

Autor: SN

Fetel posavetovao Šumahera
Foto: Profimedia

Sebastijan Fetel je u Red Bulu imao dominantne četiri godine kada je uzastopno osvojio četiri šampionske titule, od čega 2010. i 2012. godine posle ogromne drame.

Tada je Fetel bio bolji od Fernanda Alonsa u Ferariju, a kasnije je Fetel i sam prešao u Ferari gde nije uspeo da dođe do šampionske titule.

Poznato je da je od malena bio veliki ljubitelj Ferarija i Mihaela Šumahera, čiji sin sada vozi u šampionatu Formule 1 u ekipi Hasa, a prošao je Ferarijevu vozačku akademiju.

Fetel, sada vozač Aston Martina, upitan je da li bi Miku Šumaheru dao savet da proba da jednog dana dođe u Ferari (pošto će biti njihov rezervni vozač iako je pod ugovorom sa Hasom), iako je njegov mandat u "Skuderiji" bio neuspešan.

"Da, apsolutno. Čak iako nisam postigao veliki uspeh tamo, mislim da bi trebalo da proba. To je i dalje tim u kom sam proveo nekoliko sjajnih godina, a i radi se brendu koji će uvek imati veliki uticaj", rekao je Fetel.

Sebastijan Fetel je ovu sezonu završio sa najviše preticanja u čitavom šampionatu Formule 1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve