Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 31.01.2022.

09:13

Medvedev nagovestio da će manje igrati na grend slemovima

Danil Medvedev nije uspeo da osvoji drugu grend slem titulu u karijeri.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Medvedev nagovestio da će manje igrati na grend slemovima
Foto: EPA-EFE/JOEL CARRETT

Ruski teniser je u finalu Melburna u nedelju izgubio od Rafaela Nadala i tako izgubio priliku da postane broj jedan na svetskoj listi.

Medvedev je rekao da nije razočaran svojom igrom, kao ni turnirom uopšte, ali bio je vidno neraspoložen zbog odnosa publike na Australijan openu prema njemu.

Danil je rekao da je "dečak u njemu prestao da sanja", ali nije hteo da otkrije tajnu do kraja zbog čega se tako oseća.

"Ovo je priča o dečaku koji je prestao da sanja velike stvari u tenisu. Kada sam bio dete, gledao sam grend slemove na TV-u, velike zvezde su igrale, navijači podržavali. Sanjate da budete tamo. I kao junior sam dolazio na grend slemove. Tad shvatite da želite da budete tu i da igrate sa najboljim igračima na svetu. Neću da objašnjavam tačno zašto, ali tokom meča sam shvatio neke stvari. Od sada ću igrati tenis samo za sebe, za moju porodicu, da je obezbedim, za ljude koji veruju u mene. Naravno i za sve Ruse, jer tamo osećam veliku podršku", naglasio je Medvedev.

On je otišao i korak dalje rekavši da će potpuno okrenuti listi i dati prednost onom što oseća iznutra.

"Objasniću to ovako. Ako postoji turnir na tvrdim terenima u Moskvi, pre Rolan Garosa ili Vimbldona, otići ću tamo, čak i ako propustim Vimbldon ili Rolan Garos ili šta god. Dete u meni je prestalo da sanja. Dete će igrati samo za sebe. To je to. To je moja priča", zaključio je Medvedev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve