Nova vest
Tenis

Nedelja, 30.01.2022.

18:30

Medvedev "poludeo": Ne znam još koliko ću igrati

Danil Medvedev govorio je na konferenciji za medije nakon poraza od Rafaela Nadala u finalu Australijan opena.

Izvor: SN

Autor: SN

Medvedev
AP Photo/Simon Baker

Danil Medvedev nije uspeo da se dokopa druge Grend slem titule u karijeri.

U četvrtom Grend slem finalu karijere poražen je od šestog nocioca, Rafaela Nadala posle maratonskog meča i pet sati i 24 minuta igre u pet setova, 2:6, 6:7 (5), 6:4, 6:4, 7:5.

Nije Medvedev bio zadovoljan kako ga je publika tretirala...

"Na primer, kada je Rafa servirao i to u petom setu neko je vikao "napred Danile", a hiljadu ljudi ga ućutkuje. Taj zvuk je bio naporan i pun nepoštovanja. Nisam siguran da ću igrati kada budem imao 30 godina. Opet ću reći, kada dečak u meni ode biće teško da igram tenis, tako da ne znam još koliko ću igrati", rekao je Medvedev.

On je, ipak, čestitao Nadalu.

"Bio je to sjajan meč, Rafa je igrao na neverovatno nivou. On je vrlo snažan i posle nekoliko sati je pokazao tu istu snagu pa sam se iznenadio. On je takav. Nije igrao šest meseci i posle meča mi je rekao da je malo trenirao pre turnira. Neverovatno. Nemam mnogo za čim da žalim, samo poručujem da ću nastaviti da dajem sve od sebe kako bih jednog dana bio šampion", rekao je Medvedev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

109 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve