Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 24.01.2022.

04:00

Medvedev do četvrtfinala pobedom protiv Kresija

Drugi teniser sveta, Danil Medvedev, plasirao se u četvrtfinale na Australijan openu.

Izvor: MT

Autor: MT

Medvedev do četvrtfinala pobedom protiv Kresija
EPA-EFE/DEAN LEWINS

Prošlogodišnji finalista je posle velike borbe pobedio 70. igrača sveta, Amerikanca Maksima Kresija, 6:2, 7:6 (4), 6:7 (4), 7:5.

Meč je trajao tačno tri i po sata i Rus je morao dosta da se pomuči da trijumfuje.

Medvedev je do četvrtog kola stigao zahvaljujući trijumfima nad Laksonenom, Kirjosom, koji mu je jedini uzeo set, te Van de Zandšulpom.

Što se tiče Kresija, on je jedno od najprijatnijih iznenađenja na Australijan openu, gde je nastavio sa dobrim rezultatima započetim na nedavnom turniru iz serije 250 u ovom gradu, kada je u finalu izgubio od Rafaela Nadala.

U početnom setu, Medvedev je dva puta uzeo servis protivniku, u trećem i sedmom gemu.

U drugom setu, Medvedev nije iskoristio set loptu na servis protivnika u 12. gemu, ali je zato dobio taj-brejk sa 7:4 i tako poveo sa 2:0 u setovima.

Ista slika u trećem setu, ponovo taj-brejk, ali tu je servis-volej igrač iz Amerike imao više koncentracije i tako je došao do 7:4 i smanjio na 2:1.

U setu odluke, Medvedev je propustio četiri brejk prilike pre nego što je konačno u 11. gemu uspeo da iskoristi sedmu u setu i napravi brejk za 6:5, a potom i odservira za meč.

Medvedev u četvrtfinalu igra protiv Feliksa Ožea-Alijasima koji je pobedio Marina Čilića sa 2:6, 7:6 (7), 6:2, 7:6 (4).

Tok meča mogli ste da pratite UŽIVO u LIVE BLOGU B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve