Nova vest
Tenis

Utorak, 18.01.2022.

10:55

Novaku "lekcija" i iz Italije: Kontroverzan si, nisi na nivou Nadala i Federera

Organizatori turnira širom Evrope počeli su da se javljaju otkad je Novaku Đokoviću zabranjen nastup u Australiji.

Izvor: B92

Autor:B92

Novaku
Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Od Francuske, preko Velike Britatanije, Španije, pa sad i do Italije, zvaničnici se utrkuju ko će pre da pošalje poruku upozorenja svetskom broju jedan u tenisu.

Poslednji u nizu uradio je to prvi čovek Mastersa u Rimu Serđo Palmijeri, bivši teniser u periodu 60ih i 70ih godina prošlog veka.

Italijan smatra da Đoković nema pravi karakter i da nije uzor mladim kolegama poput Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

"Novak Đoković ima kontroverzan karakter, pravi poteze rizikujući samog sebe. Činjenica da nije uzor za mlade u ovo sportu je apsolutno tačna. Nije stigao do nivoa na kome su Federer i Nadal", kaže Palmijeri za jedan italijanski radio.

Italijan je zabrinut za mentalno zdravlje Đokovića posle svega što se dešavalo u Melburnu.

"Ta dešavanja mogu da ugroze mentalno stanje, koje je potrebno svakom vrhunskom sportisti. Ne bih se ponašao kao direktor Australijan opena kada je favorizovao dolazak Novaka u Melbuirnu, bez kordinacije sa vlastima".

Objasnio je i da će Novak morati da se pridržava pravila za nastup u Rimu, gde je prošle godine dogurao do finala kada je bio bolji Nadal.

"Imam dug i dobar odnos sa Novakom. On ima jak karakter, prebrodiće sve ovo. Da li će igrati na Otvorenom prvenstvu Italije od njega zavisi, ako se prijavi, pravila moraju da se poštuju. Ako igrači se budu pridržavali toga, neće biti razloga da ih ne prihvatimo", zaključio je Palmijeri.

Za razliku od Francuske i Australije, izvesno i Španije, za nastup u Italiji nije obavezna vakcinacija, već samo negativan test na koronavirus.

Za sada...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

158 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve