Nova vest
Tenis

Utorak, 18.01.2022.

08:30

Australijanci priznali grešku sa Novakom: Ovo je lekcija, duboko žalimo

Tenis Australija izdao je novo saopštenje posle izbacivanja Novaka Đokovića sa "Ozi opena".

Izvor: MS

Autor: MS

Australijanci priznali grešku sa Novakom: Ovo je lekcija, duboko žalimo
Foto: Profimedia

Organizatori Australijan opena priznali su greške u organizaciji i poručili da "duboko žale zbog poslednjih dešavanja, kao i da je ovo lekcija za sve".

Oni su priznali grešku u celom slučaju, nakon što su dali garancije srpskom asu da će igrati u Melburnu, pre nego što je preživeo torturu i kasnije deportovan.

"Shvatamo da su nedavni događaji bili značajna distrakcija za sve i duboko žalimo zbog uticaja na sve igrače. Uvek postoje lekcije koje bi trebalo da se nauče i mi ćemo pregledati sve aspekte naše pripreme pre turnira, kao i svake godine. Taj proces će početi kada šampioni Australijan opena podignu trofeje", navodi se u saopštenju.

Dalje se navodi.

"Australija ima jaku i ponosnu tenisku traciju, bilo bi fantastično videti publiku kako navija za najbolje tenisere svete. Sada, svi ljubitelji tenisa širom sveta, zajedno sa nama, žele da se fokusiraju samo na igru koja izaziva toliku strast".

Sada su objasnili da su sve vreme poštovali odluke vlasti.

"Hteli smo da jasno kažemo da smo od samog početka poštovali odluku ministra za imigraciju i odluku Federalnog suda. Turnir je počeo, a naš prioritet je uvek bio da organizaciju jedan od najvećih svetskih događaja u sportu i osiguramo najbolje moguće uslove za igrače, navijače i zajednicu. Otvoreno prvenstvo Australije je izložba Melburna. Tenis Australija je blisko sarađivao sa saveznom i Vladom Viktorije kako bi igračima, osoblju i navijačima pružio bezbedan Australijan open. Turnir u vreme globalne pandemije je veliki izazov za sve nas", poručuju iz Australije, uz pohvale na račun direktora Krega Tajlija za sve što je uradio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

146 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve