Ponedeljak, 31.01.2022.

14:50

"Najveća opasnost po Nadala sedela je 15.000 km dalje u Beogradu"

Oliver Braun, urednik britanskog Telegrafa, napisao je zanimljiv tekst kao osvrt na ovogodišnji Australijan open.

Izvor:

"Najveæa opasnost po Nadala sedela je 15.000 km dalje u Beogradu" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

82 Komentari

Sortiraj po:

Истина

pre 2 godine

Какавих све стручних ваксерс има овде. Па шта ако се није вакцинисао, не дели исто мишљење као Ви. Одаљи те се мало од ТВ и наших програма па ћете видети зашто неки људи не желе да се вакцинишу!
Класична она “да се није вакцинисао умро би” ствар. Испрани мозгови. Ваксери су постали као куга!

Parni Valjak

pre 2 godine

Izjava Rafe u danima Đokovićevog deportovanja:
"Ako Novak igra ovde, onda je to bolje za sve". 
Jednostavno mali čovek, sitna duša i lažni ratnik zapadne elite.
Pravi ratnik con cojones bi se zauzeo za svog glavnog oponenta i rekao:
"Ako ne dozvolite Novaku da igra i ja se povlačim sa turnira".

kokodakač

pre 2 godine

Tipičan spin Nolobotova...

Ne nije Nolo odsustvovao toliko zbog operacije lakta (trajala 15 min. a reket imao u rukama posle sedam dana!)!

Zbog operacije je odsustvovao nekih mesec dana, a oko dve godine jer nije hteo da ide na operaciju već se bavio šamanskim pokušajima izlečenja, ne verujući medicini, kao ni vi -

Vojislav

pre 2 godine

Dzabe cemo mi sledecih 100 godina govoriti da je Nole mogao biti najbolji I sta bi bilo kad bi bilo ako se on ODMAH ne revidira I vakcinira I da uzme SVE moguce sledece slemove I masters.

Milan

pre 2 godine

Ajde sad ovi sto su pricali da je Novak pobedjivao povredjenog Nadala ranije, neka komentarisu. Kad je Novak poceo da igra atomski tenis mnogi su rekli, pa jeste sad je Nadal povredjen. I "ozlojedjen". Evo sad Nadal u 35 godini posle dva izglubljena seta odjednom dobi 3. Pa gde je sad povredjeno stopalo. Kao rukom odneseno.

Helmut Scekic-clan kluba 21

pre 2 godine

Rafo!Nas Goat a i svih vas drugih!
Da se nije ozledjiva,imo bi vazda slemova,preko 30!
Uzdravlje i pozdrav iz Hamburgera!

Saša

pre 2 godine

Glupo je umanjivati uspeh Nadala. On je pošteno zaradio svoju titulu. Bilo je turnira gde Je Novak pobeđivao, a nisu bili na njima Nadal, Federer i drugi.
(Gaga, 31. januar 2022 17:01)

A nije glupo skloniti zdravog devetorostrukog šampiona, spremnog da uzme desetu titulu, četvrtu u nizu i rekordnu 21. na GS. Ovo je najveća sportska nepravda i sramota za tenis kao sport. Da je Nole imao isti tretman kao Nadal i Federer imao bi više GS nego ova dvojica zajedno.

Deda Sloba

pre 2 godine

Sve je to džabe.Ako se Nole ne vakciniše završio je karijeru,na žalost mnogih nas.Nadam se da će promeniti mišljenje i oboriti još mnogo rekorda koji niko neće moći da stigne.

glukozamin

pre 2 godine

Novak je sam odlučio da tako bude. Treba to poštovati. Takođe treba prestati plakati nad njegovim pogrešnim odlukama. Njemu nisu pogrešne. Njegove su. On živi sa njima a nama je zejtin 220 dinara a gorivo 180 i sa i bez plakanja nad sudbinom bezmalo milijardera, kome se ne igra više.
(gagi, 31. januar 2022 16:44)

Komentar si odlično počeo. Sve si lepo zapazio i napisao ali kad si počeo o nama sveo si se na dnevno političko baljezganje. Kao australijanci.

markan

pre 2 godine

Ako je neka uteha, lepo je čuti da neki engleski novinar napiše ovakav tj. korektan tekst, ali nažalost svet u kome danas živimo se već debelo izopačio pa čak i toliko da ćemo u budućnosti i pošten sport teško moći da gledamo

Goga

pre 2 godine

Jeste. Svojom krivicom, Nadal s njegovim ispadima ništa imao nije i titula mu je čista kao suza.Ako se antivakser ne vakciniše može da okači reket o klin i da sa ljubljenom grli drveće, posećuje piramida i promeni ime u Govinda.
Njegov izbor.

cortodulese

pre 2 godine

@Ninko u suštini, uvek sam za to da svi imaju pravo na mišljenje, o raznim pitanjima, i da ne treba to komentarisati, ali odavno nisam čuo više gluposti, i nekorektnih i neistinitih "činjenica", od ovog tvog komentara... Počev od toga, da Novak nije imao povreda dosada (a samo operacija lakta ga je izdvojila sa terena skoro godinu dana)... Mogu samo reći da me je sramota što delim isti prostor, jezik i nacionalnu pripadnost, sa tobom i tebi sličnima... Ili si prirodno glup, i ne gledaš na stvari realno, ili namerno provociraš ljude na forumu... Iako je Novak je naš, u mnogim stvarima i pogledima na život, se ne slažem sa njim, ali mu se na korektnosti, sportskom duhu i svim postignutim rezultatima, nema šta zameriti, voleli ga ili ne... I da nije bilo ove čiste političke odluke na AO, i onog nesrećnog (može se reći i prestrogog) isključenja sa USO, i statitistika sa osvojenim GS bi bila na njegovoj strani (mada to nije jedino parametar koji treba da se računa u trci za G. O. A. T.)... Ali poznajući koliku volju i želju ima Novak, ne sumnjam da će ostvariti sve doći na svoje mesto (i barem se izjednačiti po broju GM titula, u svim drugim parametrima je bolji) , do kraja godine (naravno, ako se ponovo ne umeša "viša sila")...

Radomir

pre 2 godine

Novak je kao vec mnogo puta do sada pobedio samog sebe.
Jedina razlika sto se obicno raspadne na terenu, a sada je uobrazio da se razume u medicinu.

mornarpopaj1966

pre 2 godine

Новак је са ВАЛИДНИМ ПАПИРИМА ушао у Аустралију, никакву грешку није направио Тениски савез Аустралије што је суд у првом случају и утврдио. Он је протеран одлуком једног човека, министра за имиграциона питања, јер је лик проценио да је Новак опасан по јавно здравље и по друштво јер ће подстаћи антиваксере. На то има дискреционо право. То је као када би наша Влада сада протерала аустралијске атлетичаре који буду дошли на СП, са образложењем да представљају опасност по друштво на пример зато што ће довести до сукоба са њима јер је њихова земља протерала Новака. Може ли то наша Влада да уради? Може. Да ли је то нормално? Наравно да није. Не би ни здрави Новак тамо никога угрозио - угрозио је Рафа јер је ушао у земљу пре него му је истекао период када није смео ни да уђе! Наравно да ће се о овој Рафиној титули увек причати као о крњој, јер цео свет зна да он против Нолета не би ни имао шансе.

kurcadzija musa

pre 2 godine

Ovaj naruceni trkst je sranje jer je autor “zaboravio” kazati da je najveca opasnost,Novak, prije nepunih pola godine oduvan s US OPENA upravo od Nadalovig protivnika Medvedeva.

Lea

pre 2 godine

Nadal jedini koji ima šansu da dođe do 21. trofeja, pa da ga malo poguramo - navučemo Novaka da dođe, dignemo hajku na antivaksera (držte lopova), dobijemo javnost na svoju stranu, Nadal dopingovan ko trkački konj, lije s njega u galonima, ali to se ne pominje. Onolika rezigniranost Medvedeva govori samo o tome da vidi u kakvoj se igri našao bez svoje volje. Novak je mnogo naivno ovo odigrao, ko da ne zna gde živi, ali sam se namestio. Ovo je elegantnije izvedeno od one "pobede" Felpsa protiv Čavića, kad je Omega izjavila da je Čavić "pomilovao" taster, a trebalo je jače da ga pritisne (?!). Elegantnije, jer je isplanirano unapred, dok se u slučaju Čavić/Felps reagovalo ad hok.
Što se Novaka tiče, možda je i dobro prošao, neki nož u leđa mu je sledovao, da se ne zavaravamo.

Red

pre 2 godine

Šta tu ima dalje da se priča, Nole treba da ih odere na sudu za narušavanje ugleda i sve pare koje im uzme da u dobrotvorne svrhe, to će biti dovoljno jaka poruka.

Tn

pre 2 godine

Ono što ceo svet zna da ova titula nema nikakvu težinu .
(Sigurno, 31. januar 2022 16:35)
Dobro. Onda ni Djokovicev proslogodisnji Vimbldon nema tezinu, tako da on ima 19 GS i opet gleda u ledja Federeru i Nadalu.

Jedan od gledalaca

pre 2 godine

Da, ucinjena je velika nepravda, jer da je Djokovic ucestvovao na AO, sve bi se
drugacije odvijalo i zavrsilo. Ovom nepravdom, "ukraden" je pokal najboljem teniseru
sveta i to na njegovom terenu, kojeg je 9 puta osvajao. Time ne zelim umanjiti Nadalov
uspeh, ali zelim pokazati prst na australske politicare i organizatore AO, koji su namerno
(ili iz politickih razloga) sprecili Djokovica da ucestvuje na ovom turniru. Iako je Nadal
osvojio 21. GS, a Djokovic ostao NUMBER ONE, nadam se, da ova trka I dokazivanje
za najboljeg tenisera na svetu jos nije zavrsena.

kimi

pre 2 godine

da su ga izigrale australske vlasti..jesu
da je nadal kriv za to...pa nije. odigrao je najbolje...niko ga nije pustio. medvedev je skinuo djokovica prosle...otkud znate da ne bi i ove. isto tako bi mozda bilo i da je bio tamo. najveci su najbolji kad je najteze pa ce i on imati priliku da to pokaze i dokaze...ugledajte se na djokovica i sportski cestitajte a onda u napad na sledecem gs. napred nole!

NBG

pre 2 godine

Najzad, hvala Bogu, čak jedan britanac ima toliko opširnije za analizu sporni AO u kome Novak Djokovic ne igra. Tolika radost Nadala kada sazna da nema najveći rivala pošto mu ukazana šansa za titulu.
Bilo kako bilo, britanac je uspeo sa strane kolika je vrednost titula bez Novaka.
I to je velika tačka.

bradina

pre 2 godine

Hvala,ali ona narodna kaze :Kasno Janko na Kosovo stize!
Licemerje na vrhu od strane svih a Australijske publike dno dna euforijom vecoj nego kad je Esli Barti osvojila ovaj GS nakon visedecenijskog posta od strane njihovih teniserki!Ovaj AO ostace zabelezen u istoriji tenisa kao "samo vakcinisani turnir",drugi, ne samo Novak,on je poseban slucaj, su ipak onemoguceni politickom odlukom koja kaze "blagi rizik po zdravlje stanovnistva",a svaki doktor sveta bi rekao za punu arenu Rod Lejvera pravi aerodrom da virus nesmetano sleti i napravi pustos! Ali bilo ko se zarazi bice kolaterarna steta,vazno je bilo da se cak i zdravim ne omoguci ucestvovanje!

Ninko

pre 2 godine

Kako se vi sprdate sa imenom Nadal. Pre svega covek je izmislio tenis za Djokovica i dok je IOLE bivao zdrav uspeh za Djokovica je bila da dobije 2 seta! NA GS! Jel ste zaboravili to vreme? To vreme je trajalo 10tak godina ali onda je izgovor da je Djokovic bio mlad jel, iako je Nadal stariji od njega svega par meseci. Cudi me da ste to zaboravili a toliko pratite tenis i piskarate ovde kojekakve nebuloze. Jel ste zaboravili probelem sa socivima, gluten dijete, "servisom do pobede" itd? Jel ste zaboravili da nije mogao Djokovic da istrci 3 sata a da ne kmeci kao zena neka? I onda se pojavila "gluten dijeta" i odjednom covek trci 6 sati, ne umara se, ubrzao servu 40km/h. I posle kazete Nadal je narkoman. Vi verujete u te gluposti zaista? Ako da,jasno je kakav profil ljudi se mota po ovim forumima. Djokovic je stalno bivao povredjen i to a nema ni jednu jedinu operaciju (dokumentovanu) dok Nadal covek, ukoliko ga zaista pratite NE IZLAZI od lekara SA DOKUMENTACIJOM. E sad verovatno i to je sve namesteno i sve zivo vezano za Nadala je namesteno ali za Djokovica je sve istina. Jel i u to verujete? Vi ste ocajni bukvalno! Mogu da zamislim koliko Vam je krivo sto je deda Nadal na jednoj nozi I DALJE bolji od Djokovica i sto ga je prestigao apsolutno svugde sa 35 godina i to kao polu bogalj! Sad ce Djokovic konacno da pobedi Nadala na RG posle 13 osvojenih RG Nadala i pokaze kako je on GOAT posto je pobedio dedu izlomljenog na kraju karijere na RG. Mizerni ste i zivite u zabludi !!

BB123

pre 2 godine

Gago, nadala i federera niko nije izbacivao i proterivao.
(Muči, jado, 31. januar 2022 17:44) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Glupo je umanjivati uspeh Nadala. On je pošteno zaradio svoju titulu. Bilo je turnira gde Je Novak pobeđivao, a nisu bili na njima Nadal, Federer i drugi.
(Gaga, 31. januar 2022 17:01)

Gago, njima niko nije zabranio da igraju. To je ogromna razlika, kako mozes tako nesto da napises?
(Izhlapjeli starac, 31. januar 2022 17:42)

Da li ste prirodno glupi vas dvojica ili trenirate.
Zasto bi ih izbacivali?

Pedja

pre 2 godine

Ma koja opasnost je mogla da bude Rafi sa onakvim atomskim tenisom? Pocistio bi bilo koga, pa i varalicu i falsifikatora. Tesite se nolomani, jer razum i realnost nemate ili ne zelite da prihvatite ono sto je svaki normalan navijac gledao u nedelju. Uostalom, idemo dalje pa cemo videti sta ce Nolo da osvoji u buducnosti. Al pre toga da da izjavu oko svih ovih zavrzlama i bruke koju je napravio i sebi i Srbiji. Hoce li snositi posledice svojih postupaka koje je uradio u decembru, ili ce biti pojeo vuk magarca?

Ivan NK

pre 2 godine

Fascinantan je podatak da Nadal osam i po godina(3064 dana) nije osvojio set protiv Novaka na betonu.
Mislim da je svaka druga priča suvišna...

Novasije

pre 2 godine

Velika podrška za brata Novasija od brigadira Mojt Egađo.

Nadale barabo i ostali, ovo vam je Nole učinio uslugu jer je on Božiji čovek. Sve je ovo plan. El tako braćo i sestre, najjači smo!

chica

pre 2 godine

@Gaga
Kako ne razumeš? Nije Novak odsustvovao zbog povrede, nego što je političkom odlukom proteran. Zapamti, proteran kao poslednji kriminalc ili terorista. To je ta bagra sebi dozvolila, da čoveka koji je proglašen najboljim sportistom na svetu PROTERA zarad toga što ga smatta opasnim po javno zdravlje. Jel shvataš ti kolika je to glupost.

Britanija je velika i časna zemlja

pre 2 godine

Ljigavi Britanci i njihovi tabloidi, samo oni da ne spominju tenisku velicinu poput Noleta.
(Robert, 31. januar 2022 17:23)

Jako su ljigavi, dok je za vreme Drugog svetskog rata Srbija imala profašističku vladu Milana Nedića, Draža i Tito bili su u šumi ali četnike niste nikada cnili a partizane danas napadate, Britanci su hrabro zadavali Hitleru vojne udarce, do konačne pobede. Srbiju i Jugoslaviju oslobodili su crveno armejci i partizani, a pomoć u oružju i municiji dolazila je upravo iz Londona. Britanska kraljica radila je u fabrici "topovske džuladi", hranila se i spavala, sa radnicima fabrike.

krastavčević bole bgd

pre 2 godine

Novak je tako sam odlučio, ko mu je kriv? Mogao je manje pričati i gledati svoja posla. Lako je mogao dobiti potvrdu da je primio vakcinu, a da stvarno nije. Međutim, njemu je bilo važnije da se bori za druge, pravo izbora, nisko rangirane tenisere.. I ispao Don Kihot! A Nadal iskoristio šansu, pametan čovek, gledao svoj interes.

Eee

pre 2 godine

Nije Nadal dzaba dao izjavu ; "sa sportske strane za mene je bolje da Djokovic ne igra"!
(SM, 31. januar 2022 17:51)

Pogledaj bolje intervjuu, kad je to izjavio, šalio se i smejao se dok je to pričao, napravio je šalu i u fazonu da je Novak tu ne bi imao šanse da pobedi kad je on tu, tako da je Novaku tu pokazao RESPEKT!

Moram ubaciti i malo humora, da me hejteri ne bi trolovali 🙁

pre 2 godine

Kako vreme prolazi, i kilometraža je sve manja, i manja, uskoro će distanca biti toliko mala, da ćemo vam disati za vratom konkvistadori, a kada osetite naš dah, naš hladni dah smrti, znajte da je osveta blizu. 😁😘

ps
Samo moram za taj sudnji dan, oprati zube sa Kolgejt Triplom Akcijom, da ne bi Španjolci pali pre vremena, inače ništa od predstave. 🤣

strani plaćenik

pre 2 godine

Ovakvog Nadala ne bi pobedila ni 2 Novaka.da se ne lažemo,jeste vi videli koje je on lopte stizao i koliko je imao snage?5h traje meč on fizički izgleda ko na zagrevanju.takvog ga niko ne može dobiti.a kakav će tek da bude na RG,auuu...masina za mlevenje mesa.ja stvarno ne mogu da verujem da ima onih koji veruju da je Novak mogao dobiti ovakvog Nadala?
(Kiki, 31. januar 2022 17:08)

37219

Mpj sine,pa Nadal je isto tako igrao i 2019,ali kada je naletio na Noleta ,ovaj ga je tako izduv'o ,da Rafa samo što nije zaplak'o.

Zeka i drugari

pre 2 godine

Pricati o pogresnim odlukama coveka, koji je samo od nagrada na turnirima zaradio 155 milon $ i sebe upisao u istoriju sporta je malo apsurdno. Jos kada prica o tome pripadnik naroda, koji je donosio pogresne odluke tokom cele svoje istorije, a narocito poslednjih 30 godina na izborima, e to je vec pitanje pristojnosti.

NADA

pre 2 godine

Dusane jeste cestitao ali ne kao pre.Cestitao je Rafaelu Nadalu a ranije je uvek bilo Rafa.Nole je to odradio vise zvanicno i reda radi.Pogotovo kad procitas Federerovu poruku,prijatelju.....

kopenhagen

pre 2 godine

@Ninko, koliko mržnje si napisao za kratko vreme, pa to je već za psihijatriju.
Novak nikada nije loše pričao o kolegama, a ova dvojica ha mrze od 2009, kada je počeo da ih pobedjuje.
Nadal ima snage, ali je tehnika i servis prosek.

Kiki

pre 2 godine

Ovakvog Nadala ne bi pobedila ni 2 Novaka.da se ne lažemo,jeste vi videli koje je on lopte stizao i koliko je imao snage?5h traje meč on fizički izgleda ko na zagrevanju.takvog ga niko ne može dobiti.a kakav će tek da bude na RG,auuu...masina za mlevenje mesa.ja stvarno ne mogu da verujem da ima onih koji veruju da je Novak mogao dobiti ovakvog Nadala?

Dušan

pre 2 godine

Ne bih mu čestitao titulu posle onakvih izjava o Novaku u životu.Jednostavno Novak hoće da pokaže veličinu tako što čestita,ali je ne treba davati hohštaplerima kao što je španac.I 100 puta je korektniji Federer od njega.

TnT

pre 2 godine

Medvedev je na betonu otresao Djokovica sa nulom u tri seta i to kad je ovaj bio u najvecem naletu ikada i kad je celokupna publika na USO navijala za njega, tako da nikad se ne zna kako bi prosao sada. Dakle sve se svodi na sbbkbb.

A Novak je znao sta mu je ciniti da igra turnir. Sve ono drugo sto je probao da bi se nekako ubacio je klasicno balkansko sibicarenje koje nije proslo. Pokusali i organizatori da mu pomognu, ali ovaj ni to sto su mu odskrinuli vrata nije umeo da iskoristi.

Nadal skroz neocekivano ali jos vise skroz zasluzeno uzeo AO. U tim godinama igrati 5 setova, napraviti preokret posle 0:2 je za postovanje. Verovatno se vise nece puno trositi na manjim turnirima vec ce se cuvati za GSove, pre svega za RG. Vimbldon preskace pa onda USO i penzija.

Gaga

pre 2 godine

Glupo je umanjivati uspeh Nadala. On je pošteno zaradio svoju titulu. Bilo je turnira gde Je Novak pobeđivao, a nisu bili na njima Nadal, Federer i drugi.

Izhlapjeli starac

pre 2 godine

Glupo je umanjivati uspeh Nadala. On je pošteno zaradio svoju titulu. Bilo je turnira gde Je Novak pobeđivao, a nisu bili na njima Nadal, Federer i drugi.
(Gaga, 31. januar 2022 17:01)

Gago, njima niko nije zabranio da igraju. To je ogromna razlika, kako mozes tako nesto da napises?

Ilija

pre 2 godine

Novak je na zadnjih 8 gs igrao na 5 a nije bio povredjen,VB otkazan,US izbacen,AO deportovan.Na ostalih 5 epilog je 3 titule I dva puta finalista.Ako to nije zavjera onda neznam sta je.Eto neka se slade sa Nadalom posto je Feda bioloski sat resetovao.Ako se Novak bude vratio posto ide RG gdje je Rafa tata onda stvarno nije sa ove planete kao sto rece Viskovic.Bilo kako bilo sto god se desi Novak je nas heroj,covjek koji nas je toliko puta obradovao.

NADA

pre 2 godine

toliko tacno da bi trebalo nekog da boli.Ali uglavnom ih boli uvu.Prica je dobila svoj ocekivani kraj.Noleta smo proterali i otvorili put svom kandidatu.Pomogla je i politika.Nole se ne moze dobro osecati strasan je to udarac.Jos malo pa ce nastaviti svoju misiju.Neka niko ne brine Nole nece stati a nece ni dozvoliti da bilo ko ima vise GS od njega.

Vanja

pre 2 godine

Ovo je najveća nameštaljka u istoriji svetskog tenisa !!!
(Parni Valjak, 31. januar 2022 16:53)

Predzadnji slam, Medo-Nole 3:0
Iza toga AO, Medo-Rafa 2:3

Sta je namesteno, imao je priliku protiv Mede, kao i Nadal.

Aleksandar Vukobratić

pre 2 godine

Intersantan tekst. Australijske vlasti su ispali baš pravi političari. Ali Nole je sam sve zakuvao. Znao je koja su pravila, i zna i sada za ostale GS. Njemu je sada da li će pokušati da se izbori za još koji GS, ili će Nadal imati više GS, tj najviše ikada…
Jedna je stvar evidentna meni, da se Nole nije pojavio Roger i Rafa bi imali po 30 GS, što je zaista neverovatno…

gagi

pre 2 godine

Novak je sam odlučio da tako bude. Treba to poštovati. Takođe treba prestati plakati nad njegovim pogrešnim odlukama. Njemu nisu pogrešne. Njegove su. On živi sa njima a nama je zejtin 220 dinara a gorivo 180 i sa i bez plakanja nad sudbinom bezmalo milijardera, kome se ne igra više.

Zoran Knezevic

pre 2 godine

Moram priznati da je orgsnizacija bila na vrhuncu. Posle 15 godina, uspeli su da eliminisu nekoga ko je redovno gazio protivnike na AO i, umesto njega, ustolice Rafu. Nije tu, toliko, u pitanju Rafa? Ne voli ova divlja rulja, cije smo krike i urlike juce slusali, vise Rafu nego one svoje tenisere ali, poenta je sto mnogo vise mrze Novaka i Medvedeva. Zar da dozvole da im "sizmatici" haraju teniskim terenima. Kazu da je tenis "gospodski sport", a ovi licemeri, neizostavno, sebe smatraju gospodom?! Glupost je uvek bila dovoljna sama sebi. Sreca je sto su licemeri po prirodi i operisani od stida i sramote inace bi se ovaj unjkavi "sampion", umesto slikanja, izgubio sto pre. Zanima me da li mu je australijski ministar, koji ima DISKRECIONA PRAVA, cestitao na tituli, posto smo od mnogih culi misljenje da ce Rafa osvojiti prvo mesto, jos pre nego sto je turnir i poceo. U ovaj pehar je stalo mnogo prljave politike, mnogo neljudskosti i intriga a na vrhu tog "koktela", kao tresnja na torti, dosipano je mnogo otvorene mrznje od strane neobuzdane i sramne publike.

veliki strumf

pre 2 godine

Ето, нађе се понеки “изрод” и у том западном свету, неко ко је реалан а не острашћен и пун мржње. Овај чланак има само једну битну грешку: Новак је са ВАЛИДНИМ ПАПИРИМА ушао у Аустралију, никакву грешку није направио Тениски савез Аустралије што је суд у првом случају и утврдио. Он је протеран одлуком једног човека, министра за имиграциона питања, јер је лик проценио да је Новак опасан по јавно здравље и по друштво јер ће подстаћи антиваксере. На то има дискреционо право. То је као када би наша Влада сада протерала аустралијске атлетичаре који буду дошли на СП, са образложењем да представљају опасност по друштво на пример зато што ће довести до сукоба са њима јер је њихова земља протерала Новака. Може ли то наша Влада да уради? Може. Да ли је то нормално? Наравно да није. Не би ни здрави Новак тамо никога угрозио - угрозио је Рафа јер је ушао у земљу пре него му је истекао период када није смео ни да уђе! Наравно да ће се о овој Рафиној титули увек причати као о крњој, јер цео свет зна да он против Нолета не би ни имао шансе.

Zoran Knezevic

pre 2 godine

Moram priznati da je orgsnizacija bila na vrhuncu. Posle 15 godina, uspeli su da eliminisu nekoga ko je redovno gazio protivnike na AO i, umesto njega, ustolice Rafu. Nije tu, toliko, u pitanju Rafa? Ne voli ova divlja rulja, cije smo krike i urlike juce slusali, vise Rafu nego one svoje tenisere ali, poenta je sto mnogo vise mrze Novaka i Medvedeva. Zar da dozvole da im "sizmatici" haraju teniskim terenima. Kazu da je tenis "gospodski sport", a ovi licemeri, neizostavno, sebe smatraju gospodom?! Glupost je uvek bila dovoljna sama sebi. Sreca je sto su licemeri po prirodi i operisani od stida i sramote inace bi se ovaj unjkavi "sampion", umesto slikanja, izgubio sto pre. Zanima me da li mu je australijski ministar, koji ima DISKRECIONA PRAVA, cestitao na tituli, posto smo od mnogih culi misljenje da ce Rafa osvojiti prvo mesto, jos pre nego sto je turnir i poceo. U ovaj pehar je stalo mnogo prljave politike, mnogo neljudskosti i intriga a na vrhu tog "koktela", kao tresnja na torti, dosipano je mnogo otvorene mrznje od strane neobuzdane i sramne publike.

veliki strumf

pre 2 godine

Ето, нађе се понеки “изрод” и у том западном свету, неко ко је реалан а не острашћен и пун мржње. Овај чланак има само једну битну грешку: Новак је са ВАЛИДНИМ ПАПИРИМА ушао у Аустралију, никакву грешку није направио Тениски савез Аустралије што је суд у првом случају и утврдио. Он је протеран одлуком једног човека, министра за имиграциона питања, јер је лик проценио да је Новак опасан по јавно здравље и по друштво јер ће подстаћи антиваксере. На то има дискреционо право. То је као када би наша Влада сада протерала аустралијске атлетичаре који буду дошли на СП, са образложењем да представљају опасност по друштво на пример зато што ће довести до сукоба са њима јер је њихова земља протерала Новака. Може ли то наша Влада да уради? Може. Да ли је то нормално? Наравно да није. Не би ни здрави Новак тамо никога угрозио - угрозио је Рафа јер је ушао у земљу пре него му је истекао период када није смео ни да уђе! Наравно да ће се о овој Рафиној титули увек причати као о крњој, јер цео свет зна да он против Нолета не би ни имао шансе.

Izhlapjeli starac

pre 2 godine

Glupo je umanjivati uspeh Nadala. On je pošteno zaradio svoju titulu. Bilo je turnira gde Je Novak pobeđivao, a nisu bili na njima Nadal, Federer i drugi.
(Gaga, 31. januar 2022 17:01)

Gago, njima niko nije zabranio da igraju. To je ogromna razlika, kako mozes tako nesto da napises?

Ivan NK

pre 2 godine

Fascinantan je podatak da Nadal osam i po godina(3064 dana) nije osvojio set protiv Novaka na betonu.
Mislim da je svaka druga priča suvišna...

NADA

pre 2 godine

toliko tacno da bi trebalo nekog da boli.Ali uglavnom ih boli uvu.Prica je dobila svoj ocekivani kraj.Noleta smo proterali i otvorili put svom kandidatu.Pomogla je i politika.Nole se ne moze dobro osecati strasan je to udarac.Jos malo pa ce nastaviti svoju misiju.Neka niko ne brine Nole nece stati a nece ni dozvoliti da bilo ko ima vise GS od njega.

Ilija

pre 2 godine

Novak je na zadnjih 8 gs igrao na 5 a nije bio povredjen,VB otkazan,US izbacen,AO deportovan.Na ostalih 5 epilog je 3 titule I dva puta finalista.Ako to nije zavjera onda neznam sta je.Eto neka se slade sa Nadalom posto je Feda bioloski sat resetovao.Ako se Novak bude vratio posto ide RG gdje je Rafa tata onda stvarno nije sa ove planete kao sto rece Viskovic.Bilo kako bilo sto god se desi Novak je nas heroj,covjek koji nas je toliko puta obradovao.

strani plaćenik

pre 2 godine

Ovakvog Nadala ne bi pobedila ni 2 Novaka.da se ne lažemo,jeste vi videli koje je on lopte stizao i koliko je imao snage?5h traje meč on fizički izgleda ko na zagrevanju.takvog ga niko ne može dobiti.a kakav će tek da bude na RG,auuu...masina za mlevenje mesa.ja stvarno ne mogu da verujem da ima onih koji veruju da je Novak mogao dobiti ovakvog Nadala?
(Kiki, 31. januar 2022 17:08)

37219

Mpj sine,pa Nadal je isto tako igrao i 2019,ali kada je naletio na Noleta ,ovaj ga je tako izduv'o ,da Rafa samo što nije zaplak'o.

gagi

pre 2 godine

Novak je sam odlučio da tako bude. Treba to poštovati. Takođe treba prestati plakati nad njegovim pogrešnim odlukama. Njemu nisu pogrešne. Njegove su. On živi sa njima a nama je zejtin 220 dinara a gorivo 180 i sa i bez plakanja nad sudbinom bezmalo milijardera, kome se ne igra više.

Lea

pre 2 godine

Nadal jedini koji ima šansu da dođe do 21. trofeja, pa da ga malo poguramo - navučemo Novaka da dođe, dignemo hajku na antivaksera (držte lopova), dobijemo javnost na svoju stranu, Nadal dopingovan ko trkački konj, lije s njega u galonima, ali to se ne pominje. Onolika rezigniranost Medvedeva govori samo o tome da vidi u kakvoj se igri našao bez svoje volje. Novak je mnogo naivno ovo odigrao, ko da ne zna gde živi, ali sam se namestio. Ovo je elegantnije izvedeno od one "pobede" Felpsa protiv Čavića, kad je Omega izjavila da je Čavić "pomilovao" taster, a trebalo je jače da ga pritisne (?!). Elegantnije, jer je isplanirano unapred, dok se u slučaju Čavić/Felps reagovalo ad hok.
Što se Novaka tiče, možda je i dobro prošao, neki nož u leđa mu je sledovao, da se ne zavaravamo.

chica

pre 2 godine

@Gaga
Kako ne razumeš? Nije Novak odsustvovao zbog povrede, nego što je političkom odlukom proteran. Zapamti, proteran kao poslednji kriminalc ili terorista. To je ta bagra sebi dozvolila, da čoveka koji je proglašen najboljim sportistom na svetu PROTERA zarad toga što ga smatta opasnim po javno zdravlje. Jel shvataš ti kolika je to glupost.

Dušan

pre 2 godine

Ne bih mu čestitao titulu posle onakvih izjava o Novaku u životu.Jednostavno Novak hoće da pokaže veličinu tako što čestita,ali je ne treba davati hohštaplerima kao što je španac.I 100 puta je korektniji Federer od njega.

Jedan od gledalaca

pre 2 godine

Da, ucinjena je velika nepravda, jer da je Djokovic ucestvovao na AO, sve bi se
drugacije odvijalo i zavrsilo. Ovom nepravdom, "ukraden" je pokal najboljem teniseru
sveta i to na njegovom terenu, kojeg je 9 puta osvajao. Time ne zelim umanjiti Nadalov
uspeh, ali zelim pokazati prst na australske politicare i organizatore AO, koji su namerno
(ili iz politickih razloga) sprecili Djokovica da ucestvuje na ovom turniru. Iako je Nadal
osvojio 21. GS, a Djokovic ostao NUMBER ONE, nadam se, da ova trka I dokazivanje
za najboljeg tenisera na svetu jos nije zavrsena.

mornarpopaj1966

pre 2 godine

Новак је са ВАЛИДНИМ ПАПИРИМА ушао у Аустралију, никакву грешку није направио Тениски савез Аустралије што је суд у првом случају и утврдио. Он је протеран одлуком једног човека, министра за имиграциона питања, јер је лик проценио да је Новак опасан по јавно здравље и по друштво јер ће подстаћи антиваксере. На то има дискреционо право. То је као када би наша Влада сада протерала аустралијске атлетичаре који буду дошли на СП, са образложењем да представљају опасност по друштво на пример зато што ће довести до сукоба са њима јер је њихова земља протерала Новака. Може ли то наша Влада да уради? Може. Да ли је то нормално? Наравно да није. Не би ни здрави Новак тамо никога угрозио - угрозио је Рафа јер је ушао у земљу пре него му је истекао период када није смео ни да уђе! Наравно да ће се о овој Рафиној титули увек причати као о крњој, јер цео свет зна да он против Нолета не би ни имао шансе.

Saša

pre 2 godine

Glupo je umanjivati uspeh Nadala. On je pošteno zaradio svoju titulu. Bilo je turnira gde Je Novak pobeđivao, a nisu bili na njima Nadal, Federer i drugi.
(Gaga, 31. januar 2022 17:01)

A nije glupo skloniti zdravog devetorostrukog šampiona, spremnog da uzme desetu titulu, četvrtu u nizu i rekordnu 21. na GS. Ovo je najveća sportska nepravda i sramota za tenis kao sport. Da je Nole imao isti tretman kao Nadal i Federer imao bi više GS nego ova dvojica zajedno.

NBG

pre 2 godine

Najzad, hvala Bogu, čak jedan britanac ima toliko opširnije za analizu sporni AO u kome Novak Djokovic ne igra. Tolika radost Nadala kada sazna da nema najveći rivala pošto mu ukazana šansa za titulu.
Bilo kako bilo, britanac je uspeo sa strane kolika je vrednost titula bez Novaka.
I to je velika tačka.

Aleksandar Vukobratić

pre 2 godine

Intersantan tekst. Australijske vlasti su ispali baš pravi političari. Ali Nole je sam sve zakuvao. Znao je koja su pravila, i zna i sada za ostale GS. Njemu je sada da li će pokušati da se izbori za još koji GS, ili će Nadal imati više GS, tj najviše ikada…
Jedna je stvar evidentna meni, da se Nole nije pojavio Roger i Rafa bi imali po 30 GS, što je zaista neverovatno…

NADA

pre 2 godine

Dusane jeste cestitao ali ne kao pre.Cestitao je Rafaelu Nadalu a ranije je uvek bilo Rafa.Nole je to odradio vise zvanicno i reda radi.Pogotovo kad procitas Federerovu poruku,prijatelju.....

Zeka i drugari

pre 2 godine

Pricati o pogresnim odlukama coveka, koji je samo od nagrada na turnirima zaradio 155 milon $ i sebe upisao u istoriju sporta je malo apsurdno. Jos kada prica o tome pripadnik naroda, koji je donosio pogresne odluke tokom cele svoje istorije, a narocito poslednjih 30 godina na izborima, e to je vec pitanje pristojnosti.

Gaga

pre 2 godine

Glupo je umanjivati uspeh Nadala. On je pošteno zaradio svoju titulu. Bilo je turnira gde Je Novak pobeđivao, a nisu bili na njima Nadal, Federer i drugi.

bradina

pre 2 godine

Hvala,ali ona narodna kaze :Kasno Janko na Kosovo stize!
Licemerje na vrhu od strane svih a Australijske publike dno dna euforijom vecoj nego kad je Esli Barti osvojila ovaj GS nakon visedecenijskog posta od strane njihovih teniserki!Ovaj AO ostace zabelezen u istoriji tenisa kao "samo vakcinisani turnir",drugi, ne samo Novak,on je poseban slucaj, su ipak onemoguceni politickom odlukom koja kaze "blagi rizik po zdravlje stanovnistva",a svaki doktor sveta bi rekao za punu arenu Rod Lejvera pravi aerodrom da virus nesmetano sleti i napravi pustos! Ali bilo ko se zarazi bice kolaterarna steta,vazno je bilo da se cak i zdravim ne omoguci ucestvovanje!

Red

pre 2 godine

Šta tu ima dalje da se priča, Nole treba da ih odere na sudu za narušavanje ugleda i sve pare koje im uzme da u dobrotvorne svrhe, to će biti dovoljno jaka poruka.

markan

pre 2 godine

Ako je neka uteha, lepo je čuti da neki engleski novinar napiše ovakav tj. korektan tekst, ali nažalost svet u kome danas živimo se već debelo izopačio pa čak i toliko da ćemo u budućnosti i pošten sport teško moći da gledamo

kopenhagen

pre 2 godine

@Ninko, koliko mržnje si napisao za kratko vreme, pa to je već za psihijatriju.
Novak nikada nije loše pričao o kolegama, a ova dvojica ha mrze od 2009, kada je počeo da ih pobedjuje.
Nadal ima snage, ali je tehnika i servis prosek.

Ninko

pre 2 godine

Kako se vi sprdate sa imenom Nadal. Pre svega covek je izmislio tenis za Djokovica i dok je IOLE bivao zdrav uspeh za Djokovica je bila da dobije 2 seta! NA GS! Jel ste zaboravili to vreme? To vreme je trajalo 10tak godina ali onda je izgovor da je Djokovic bio mlad jel, iako je Nadal stariji od njega svega par meseci. Cudi me da ste to zaboravili a toliko pratite tenis i piskarate ovde kojekakve nebuloze. Jel ste zaboravili probelem sa socivima, gluten dijete, "servisom do pobede" itd? Jel ste zaboravili da nije mogao Djokovic da istrci 3 sata a da ne kmeci kao zena neka? I onda se pojavila "gluten dijeta" i odjednom covek trci 6 sati, ne umara se, ubrzao servu 40km/h. I posle kazete Nadal je narkoman. Vi verujete u te gluposti zaista? Ako da,jasno je kakav profil ljudi se mota po ovim forumima. Djokovic je stalno bivao povredjen i to a nema ni jednu jedinu operaciju (dokumentovanu) dok Nadal covek, ukoliko ga zaista pratite NE IZLAZI od lekara SA DOKUMENTACIJOM. E sad verovatno i to je sve namesteno i sve zivo vezano za Nadala je namesteno ali za Djokovica je sve istina. Jel i u to verujete? Vi ste ocajni bukvalno! Mogu da zamislim koliko Vam je krivo sto je deda Nadal na jednoj nozi I DALJE bolji od Djokovica i sto ga je prestigao apsolutno svugde sa 35 godina i to kao polu bogalj! Sad ce Djokovic konacno da pobedi Nadala na RG posle 13 osvojenih RG Nadala i pokaze kako je on GOAT posto je pobedio dedu izlomljenog na kraju karijere na RG. Mizerni ste i zivite u zabludi !!

cortodulese

pre 2 godine

@Ninko u suštini, uvek sam za to da svi imaju pravo na mišljenje, o raznim pitanjima, i da ne treba to komentarisati, ali odavno nisam čuo više gluposti, i nekorektnih i neistinitih "činjenica", od ovog tvog komentara... Počev od toga, da Novak nije imao povreda dosada (a samo operacija lakta ga je izdvojila sa terena skoro godinu dana)... Mogu samo reći da me je sramota što delim isti prostor, jezik i nacionalnu pripadnost, sa tobom i tebi sličnima... Ili si prirodno glup, i ne gledaš na stvari realno, ili namerno provociraš ljude na forumu... Iako je Novak je naš, u mnogim stvarima i pogledima na život, se ne slažem sa njim, ali mu se na korektnosti, sportskom duhu i svim postignutim rezultatima, nema šta zameriti, voleli ga ili ne... I da nije bilo ove čiste političke odluke na AO, i onog nesrećnog (može se reći i prestrogog) isključenja sa USO, i statitistika sa osvojenim GS bi bila na njegovoj strani (mada to nije jedino parametar koji treba da se računa u trci za G. O. A. T.)... Ali poznajući koliku volju i želju ima Novak, ne sumnjam da će ostvariti sve doći na svoje mesto (i barem se izjednačiti po broju GM titula, u svim drugim parametrima je bolji) , do kraja godine (naravno, ako se ponovo ne umeša "viša sila")...

kimi

pre 2 godine

da su ga izigrale australske vlasti..jesu
da je nadal kriv za to...pa nije. odigrao je najbolje...niko ga nije pustio. medvedev je skinuo djokovica prosle...otkud znate da ne bi i ove. isto tako bi mozda bilo i da je bio tamo. najveci su najbolji kad je najteze pa ce i on imati priliku da to pokaze i dokaze...ugledajte se na djokovica i sportski cestitajte a onda u napad na sledecem gs. napred nole!

Kiki

pre 2 godine

Ovakvog Nadala ne bi pobedila ni 2 Novaka.da se ne lažemo,jeste vi videli koje je on lopte stizao i koliko je imao snage?5h traje meč on fizički izgleda ko na zagrevanju.takvog ga niko ne može dobiti.a kakav će tek da bude na RG,auuu...masina za mlevenje mesa.ja stvarno ne mogu da verujem da ima onih koji veruju da je Novak mogao dobiti ovakvog Nadala?

TnT

pre 2 godine

Medvedev je na betonu otresao Djokovica sa nulom u tri seta i to kad je ovaj bio u najvecem naletu ikada i kad je celokupna publika na USO navijala za njega, tako da nikad se ne zna kako bi prosao sada. Dakle sve se svodi na sbbkbb.

A Novak je znao sta mu je ciniti da igra turnir. Sve ono drugo sto je probao da bi se nekako ubacio je klasicno balkansko sibicarenje koje nije proslo. Pokusali i organizatori da mu pomognu, ali ovaj ni to sto su mu odskrinuli vrata nije umeo da iskoristi.

Nadal skroz neocekivano ali jos vise skroz zasluzeno uzeo AO. U tim godinama igrati 5 setova, napraviti preokret posle 0:2 je za postovanje. Verovatno se vise nece puno trositi na manjim turnirima vec ce se cuvati za GSove, pre svega za RG. Vimbldon preskace pa onda USO i penzija.

Eee

pre 2 godine

Nije Nadal dzaba dao izjavu ; "sa sportske strane za mene je bolje da Djokovic ne igra"!
(SM, 31. januar 2022 17:51)

Pogledaj bolje intervjuu, kad je to izjavio, šalio se i smejao se dok je to pričao, napravio je šalu i u fazonu da je Novak tu ne bi imao šanse da pobedi kad je on tu, tako da je Novaku tu pokazao RESPEKT!

krastavčević bole bgd

pre 2 godine

Novak je tako sam odlučio, ko mu je kriv? Mogao je manje pričati i gledati svoja posla. Lako je mogao dobiti potvrdu da je primio vakcinu, a da stvarno nije. Međutim, njemu je bilo važnije da se bori za druge, pravo izbora, nisko rangirane tenisere.. I ispao Don Kihot! A Nadal iskoristio šansu, pametan čovek, gledao svoj interes.

Britanija je velika i časna zemlja

pre 2 godine

Ljigavi Britanci i njihovi tabloidi, samo oni da ne spominju tenisku velicinu poput Noleta.
(Robert, 31. januar 2022 17:23)

Jako su ljigavi, dok je za vreme Drugog svetskog rata Srbija imala profašističku vladu Milana Nedića, Draža i Tito bili su u šumi ali četnike niste nikada cnili a partizane danas napadate, Britanci su hrabro zadavali Hitleru vojne udarce, do konačne pobede. Srbiju i Jugoslaviju oslobodili su crveno armejci i partizani, a pomoć u oružju i municiji dolazila je upravo iz Londona. Britanska kraljica radila je u fabrici "topovske džuladi", hranila se i spavala, sa radnicima fabrike.

glukozamin

pre 2 godine

Novak je sam odlučio da tako bude. Treba to poštovati. Takođe treba prestati plakati nad njegovim pogrešnim odlukama. Njemu nisu pogrešne. Njegove su. On živi sa njima a nama je zejtin 220 dinara a gorivo 180 i sa i bez plakanja nad sudbinom bezmalo milijardera, kome se ne igra više.
(gagi, 31. januar 2022 16:44)

Komentar si odlično počeo. Sve si lepo zapazio i napisao ali kad si počeo o nama sveo si se na dnevno političko baljezganje. Kao australijanci.

Vanja

pre 2 godine

Ovo je najveća nameštaljka u istoriji svetskog tenisa !!!
(Parni Valjak, 31. januar 2022 16:53)

Predzadnji slam, Medo-Nole 3:0
Iza toga AO, Medo-Rafa 2:3

Sta je namesteno, imao je priliku protiv Mede, kao i Nadal.

Pedja

pre 2 godine

Ma koja opasnost je mogla da bude Rafi sa onakvim atomskim tenisom? Pocistio bi bilo koga, pa i varalicu i falsifikatora. Tesite se nolomani, jer razum i realnost nemate ili ne zelite da prihvatite ono sto je svaki normalan navijac gledao u nedelju. Uostalom, idemo dalje pa cemo videti sta ce Nolo da osvoji u buducnosti. Al pre toga da da izjavu oko svih ovih zavrzlama i bruke koju je napravio i sebi i Srbiji. Hoce li snositi posledice svojih postupaka koje je uradio u decembru, ili ce biti pojeo vuk magarca?

Milan

pre 2 godine

Ajde sad ovi sto su pricali da je Novak pobedjivao povredjenog Nadala ranije, neka komentarisu. Kad je Novak poceo da igra atomski tenis mnogi su rekli, pa jeste sad je Nadal povredjen. I "ozlojedjen". Evo sad Nadal u 35 godini posle dva izglubljena seta odjednom dobi 3. Pa gde je sad povredjeno stopalo. Kao rukom odneseno.

Deda Sloba

pre 2 godine

Sve je to džabe.Ako se Nole ne vakciniše završio je karijeru,na žalost mnogih nas.Nadam se da će promeniti mišljenje i oboriti još mnogo rekorda koji niko neće moći da stigne.

BB123

pre 2 godine

Gago, nadala i federera niko nije izbacivao i proterivao.
(Muči, jado, 31. januar 2022 17:44) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Glupo je umanjivati uspeh Nadala. On je pošteno zaradio svoju titulu. Bilo je turnira gde Je Novak pobeđivao, a nisu bili na njima Nadal, Federer i drugi.
(Gaga, 31. januar 2022 17:01)

Gago, njima niko nije zabranio da igraju. To je ogromna razlika, kako mozes tako nesto da napises?
(Izhlapjeli starac, 31. januar 2022 17:42)

Da li ste prirodno glupi vas dvojica ili trenirate.
Zasto bi ih izbacivali?

Parni Valjak

pre 2 godine

Izjava Rafe u danima Đokovićevog deportovanja:
"Ako Novak igra ovde, onda je to bolje za sve". 
Jednostavno mali čovek, sitna duša i lažni ratnik zapadne elite.
Pravi ratnik con cojones bi se zauzeo za svog glavnog oponenta i rekao:
"Ako ne dozvolite Novaku da igra i ja se povlačim sa turnira".

Moram ubaciti i malo humora, da me hejteri ne bi trolovali 🙁

pre 2 godine

Kako vreme prolazi, i kilometraža je sve manja, i manja, uskoro će distanca biti toliko mala, da ćemo vam disati za vratom konkvistadori, a kada osetite naš dah, naš hladni dah smrti, znajte da je osveta blizu. 😁😘

ps
Samo moram za taj sudnji dan, oprati zube sa Kolgejt Triplom Akcijom, da ne bi Španjolci pali pre vremena, inače ništa od predstave. 🤣

Goga

pre 2 godine

Jeste. Svojom krivicom, Nadal s njegovim ispadima ništa imao nije i titula mu je čista kao suza.Ako se antivakser ne vakciniše može da okači reket o klin i da sa ljubljenom grli drveće, posećuje piramida i promeni ime u Govinda.
Njegov izbor.

Radomir

pre 2 godine

Novak je kao vec mnogo puta do sada pobedio samog sebe.
Jedina razlika sto se obicno raspadne na terenu, a sada je uobrazio da se razume u medicinu.

kurcadzija musa

pre 2 godine

Ovaj naruceni trkst je sranje jer je autor “zaboravio” kazati da je najveca opasnost,Novak, prije nepunih pola godine oduvan s US OPENA upravo od Nadalovig protivnika Medvedeva.

Tn

pre 2 godine

Ono što ceo svet zna da ova titula nema nikakvu težinu .
(Sigurno, 31. januar 2022 16:35)
Dobro. Onda ni Djokovicev proslogodisnji Vimbldon nema tezinu, tako da on ima 19 GS i opet gleda u ledja Federeru i Nadalu.

Novasije

pre 2 godine

Velika podrška za brata Novasija od brigadira Mojt Egađo.

Nadale barabo i ostali, ovo vam je Nole učinio uslugu jer je on Božiji čovek. Sve je ovo plan. El tako braćo i sestre, najjači smo!

kokodakač

pre 2 godine

Tipičan spin Nolobotova...

Ne nije Nolo odsustvovao toliko zbog operacije lakta (trajala 15 min. a reket imao u rukama posle sedam dana!)!

Zbog operacije je odsustvovao nekih mesec dana, a oko dve godine jer nije hteo da ide na operaciju već se bavio šamanskim pokušajima izlečenja, ne verujući medicini, kao ni vi -

Helmut Scekic-clan kluba 21

pre 2 godine

Rafo!Nas Goat a i svih vas drugih!
Da se nije ozledjiva,imo bi vazda slemova,preko 30!
Uzdravlje i pozdrav iz Hamburgera!

Vojislav

pre 2 godine

Dzabe cemo mi sledecih 100 godina govoriti da je Nole mogao biti najbolji I sta bi bilo kad bi bilo ako se on ODMAH ne revidira I vakcinira I da uzme SVE moguce sledece slemove I masters.

Истина

pre 2 godine

Какавих све стручних ваксерс има овде. Па шта ако се није вакцинисао, не дели исто мишљење као Ви. Одаљи те се мало од ТВ и наших програма па ћете видети зашто неки људи не желе да се вакцинишу!
Класична она “да се није вакцинисао умро би” ствар. Испрани мозгови. Ваксери су постали као куга!

Kiki

pre 2 godine

Ovakvog Nadala ne bi pobedila ni 2 Novaka.da se ne lažemo,jeste vi videli koje je on lopte stizao i koliko je imao snage?5h traje meč on fizički izgleda ko na zagrevanju.takvog ga niko ne može dobiti.a kakav će tek da bude na RG,auuu...masina za mlevenje mesa.ja stvarno ne mogu da verujem da ima onih koji veruju da je Novak mogao dobiti ovakvog Nadala?

gagi

pre 2 godine

Novak je sam odlučio da tako bude. Treba to poštovati. Takođe treba prestati plakati nad njegovim pogrešnim odlukama. Njemu nisu pogrešne. Njegove su. On živi sa njima a nama je zejtin 220 dinara a gorivo 180 i sa i bez plakanja nad sudbinom bezmalo milijardera, kome se ne igra više.

Ninko

pre 2 godine

Kako se vi sprdate sa imenom Nadal. Pre svega covek je izmislio tenis za Djokovica i dok je IOLE bivao zdrav uspeh za Djokovica je bila da dobije 2 seta! NA GS! Jel ste zaboravili to vreme? To vreme je trajalo 10tak godina ali onda je izgovor da je Djokovic bio mlad jel, iako je Nadal stariji od njega svega par meseci. Cudi me da ste to zaboravili a toliko pratite tenis i piskarate ovde kojekakve nebuloze. Jel ste zaboravili probelem sa socivima, gluten dijete, "servisom do pobede" itd? Jel ste zaboravili da nije mogao Djokovic da istrci 3 sata a da ne kmeci kao zena neka? I onda se pojavila "gluten dijeta" i odjednom covek trci 6 sati, ne umara se, ubrzao servu 40km/h. I posle kazete Nadal je narkoman. Vi verujete u te gluposti zaista? Ako da,jasno je kakav profil ljudi se mota po ovim forumima. Djokovic je stalno bivao povredjen i to a nema ni jednu jedinu operaciju (dokumentovanu) dok Nadal covek, ukoliko ga zaista pratite NE IZLAZI od lekara SA DOKUMENTACIJOM. E sad verovatno i to je sve namesteno i sve zivo vezano za Nadala je namesteno ali za Djokovica je sve istina. Jel i u to verujete? Vi ste ocajni bukvalno! Mogu da zamislim koliko Vam je krivo sto je deda Nadal na jednoj nozi I DALJE bolji od Djokovica i sto ga je prestigao apsolutno svugde sa 35 godina i to kao polu bogalj! Sad ce Djokovic konacno da pobedi Nadala na RG posle 13 osvojenih RG Nadala i pokaze kako je on GOAT posto je pobedio dedu izlomljenog na kraju karijere na RG. Mizerni ste i zivite u zabludi !!

Gaga

pre 2 godine

Glupo je umanjivati uspeh Nadala. On je pošteno zaradio svoju titulu. Bilo je turnira gde Je Novak pobeđivao, a nisu bili na njima Nadal, Federer i drugi.

Pedja

pre 2 godine

Ma koja opasnost je mogla da bude Rafi sa onakvim atomskim tenisom? Pocistio bi bilo koga, pa i varalicu i falsifikatora. Tesite se nolomani, jer razum i realnost nemate ili ne zelite da prihvatite ono sto je svaki normalan navijac gledao u nedelju. Uostalom, idemo dalje pa cemo videti sta ce Nolo da osvoji u buducnosti. Al pre toga da da izjavu oko svih ovih zavrzlama i bruke koju je napravio i sebi i Srbiji. Hoce li snositi posledice svojih postupaka koje je uradio u decembru, ili ce biti pojeo vuk magarca?

Britanija je velika i časna zemlja

pre 2 godine

Ljigavi Britanci i njihovi tabloidi, samo oni da ne spominju tenisku velicinu poput Noleta.
(Robert, 31. januar 2022 17:23)

Jako su ljigavi, dok je za vreme Drugog svetskog rata Srbija imala profašističku vladu Milana Nedića, Draža i Tito bili su u šumi ali četnike niste nikada cnili a partizane danas napadate, Britanci su hrabro zadavali Hitleru vojne udarce, do konačne pobede. Srbiju i Jugoslaviju oslobodili su crveno armejci i partizani, a pomoć u oružju i municiji dolazila je upravo iz Londona. Britanska kraljica radila je u fabrici "topovske džuladi", hranila se i spavala, sa radnicima fabrike.

TnT

pre 2 godine

Medvedev je na betonu otresao Djokovica sa nulom u tri seta i to kad je ovaj bio u najvecem naletu ikada i kad je celokupna publika na USO navijala za njega, tako da nikad se ne zna kako bi prosao sada. Dakle sve se svodi na sbbkbb.

A Novak je znao sta mu je ciniti da igra turnir. Sve ono drugo sto je probao da bi se nekako ubacio je klasicno balkansko sibicarenje koje nije proslo. Pokusali i organizatori da mu pomognu, ali ovaj ni to sto su mu odskrinuli vrata nije umeo da iskoristi.

Nadal skroz neocekivano ali jos vise skroz zasluzeno uzeo AO. U tim godinama igrati 5 setova, napraviti preokret posle 0:2 je za postovanje. Verovatno se vise nece puno trositi na manjim turnirima vec ce se cuvati za GSove, pre svega za RG. Vimbldon preskace pa onda USO i penzija.

kurcadzija musa

pre 2 godine

Ovaj naruceni trkst je sranje jer je autor “zaboravio” kazati da je najveca opasnost,Novak, prije nepunih pola godine oduvan s US OPENA upravo od Nadalovig protivnika Medvedeva.

Vanja

pre 2 godine

Ovo je najveća nameštaljka u istoriji svetskog tenisa !!!
(Parni Valjak, 31. januar 2022 16:53)

Predzadnji slam, Medo-Nole 3:0
Iza toga AO, Medo-Rafa 2:3

Sta je namesteno, imao je priliku protiv Mede, kao i Nadal.

Helmut Scekic-clan kluba 21

pre 2 godine

Rafo!Nas Goat a i svih vas drugih!
Da se nije ozledjiva,imo bi vazda slemova,preko 30!
Uzdravlje i pozdrav iz Hamburgera!

Goga

pre 2 godine

Jeste. Svojom krivicom, Nadal s njegovim ispadima ništa imao nije i titula mu je čista kao suza.Ako se antivakser ne vakciniše može da okači reket o klin i da sa ljubljenom grli drveće, posećuje piramida i promeni ime u Govinda.
Njegov izbor.

krastavčević bole bgd

pre 2 godine

Novak je tako sam odlučio, ko mu je kriv? Mogao je manje pričati i gledati svoja posla. Lako je mogao dobiti potvrdu da je primio vakcinu, a da stvarno nije. Međutim, njemu je bilo važnije da se bori za druge, pravo izbora, nisko rangirane tenisere.. I ispao Don Kihot! A Nadal iskoristio šansu, pametan čovek, gledao svoj interes.

BB123

pre 2 godine

Gago, nadala i federera niko nije izbacivao i proterivao.
(Muči, jado, 31. januar 2022 17:44) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Glupo je umanjivati uspeh Nadala. On je pošteno zaradio svoju titulu. Bilo je turnira gde Je Novak pobeđivao, a nisu bili na njima Nadal, Federer i drugi.
(Gaga, 31. januar 2022 17:01)

Gago, njima niko nije zabranio da igraju. To je ogromna razlika, kako mozes tako nesto da napises?
(Izhlapjeli starac, 31. januar 2022 17:42)

Da li ste prirodno glupi vas dvojica ili trenirate.
Zasto bi ih izbacivali?

Radomir

pre 2 godine

Novak je kao vec mnogo puta do sada pobedio samog sebe.
Jedina razlika sto se obicno raspadne na terenu, a sada je uobrazio da se razume u medicinu.

Aleksandar Vukobratić

pre 2 godine

Intersantan tekst. Australijske vlasti su ispali baš pravi političari. Ali Nole je sam sve zakuvao. Znao je koja su pravila, i zna i sada za ostale GS. Njemu je sada da li će pokušati da se izbori za još koji GS, ili će Nadal imati više GS, tj najviše ikada…
Jedna je stvar evidentna meni, da se Nole nije pojavio Roger i Rafa bi imali po 30 GS, što je zaista neverovatno…

Tn

pre 2 godine

Ono što ceo svet zna da ova titula nema nikakvu težinu .
(Sigurno, 31. januar 2022 16:35)
Dobro. Onda ni Djokovicev proslogodisnji Vimbldon nema tezinu, tako da on ima 19 GS i opet gleda u ledja Federeru i Nadalu.

Novasije

pre 2 godine

Velika podrška za brata Novasija od brigadira Mojt Egađo.

Nadale barabo i ostali, ovo vam je Nole učinio uslugu jer je on Božiji čovek. Sve je ovo plan. El tako braćo i sestre, najjači smo!

Izhlapjeli starac

pre 2 godine

Glupo je umanjivati uspeh Nadala. On je pošteno zaradio svoju titulu. Bilo je turnira gde Je Novak pobeđivao, a nisu bili na njima Nadal, Federer i drugi.
(Gaga, 31. januar 2022 17:01)

Gago, njima niko nije zabranio da igraju. To je ogromna razlika, kako mozes tako nesto da napises?

Zoran Knezevic

pre 2 godine

Moram priznati da je orgsnizacija bila na vrhuncu. Posle 15 godina, uspeli su da eliminisu nekoga ko je redovno gazio protivnike na AO i, umesto njega, ustolice Rafu. Nije tu, toliko, u pitanju Rafa? Ne voli ova divlja rulja, cije smo krike i urlike juce slusali, vise Rafu nego one svoje tenisere ali, poenta je sto mnogo vise mrze Novaka i Medvedeva. Zar da dozvole da im "sizmatici" haraju teniskim terenima. Kazu da je tenis "gospodski sport", a ovi licemeri, neizostavno, sebe smatraju gospodom?! Glupost je uvek bila dovoljna sama sebi. Sreca je sto su licemeri po prirodi i operisani od stida i sramote inace bi se ovaj unjkavi "sampion", umesto slikanja, izgubio sto pre. Zanima me da li mu je australijski ministar, koji ima DISKRECIONA PRAVA, cestitao na tituli, posto smo od mnogih culi misljenje da ce Rafa osvojiti prvo mesto, jos pre nego sto je turnir i poceo. U ovaj pehar je stalo mnogo prljave politike, mnogo neljudskosti i intriga a na vrhu tog "koktela", kao tresnja na torti, dosipano je mnogo otvorene mrznje od strane neobuzdane i sramne publike.

Ivan NK

pre 2 godine

Fascinantan je podatak da Nadal osam i po godina(3064 dana) nije osvojio set protiv Novaka na betonu.
Mislim da je svaka druga priča suvišna...

veliki strumf

pre 2 godine

Ето, нађе се понеки “изрод” и у том западном свету, неко ко је реалан а не острашћен и пун мржње. Овај чланак има само једну битну грешку: Новак је са ВАЛИДНИМ ПАПИРИМА ушао у Аустралију, никакву грешку није направио Тениски савез Аустралије што је суд у првом случају и утврдио. Он је протеран одлуком једног човека, министра за имиграциона питања, јер је лик проценио да је Новак опасан по јавно здравље и по друштво јер ће подстаћи антиваксере. На то има дискреционо право. То је као када би наша Влада сада протерала аустралијске атлетичаре који буду дошли на СП, са образложењем да представљају опасност по друштво на пример зато што ће довести до сукоба са њима јер је њихова земља протерала Новака. Може ли то наша Влада да уради? Може. Да ли је то нормално? Наравно да није. Не би ни здрави Новак тамо никога угрозио - угрозио је Рафа јер је ушао у земљу пре него му је истекао период када није смео ни да уђе! Наравно да ће се о овој Рафиној титули увек причати као о крњој, јер цео свет зна да он против Нолета не би ни имао шансе.

Ilija

pre 2 godine

Novak je na zadnjih 8 gs igrao na 5 a nije bio povredjen,VB otkazan,US izbacen,AO deportovan.Na ostalih 5 epilog je 3 titule I dva puta finalista.Ako to nije zavjera onda neznam sta je.Eto neka se slade sa Nadalom posto je Feda bioloski sat resetovao.Ako se Novak bude vratio posto ide RG gdje je Rafa tata onda stvarno nije sa ove planete kao sto rece Viskovic.Bilo kako bilo sto god se desi Novak je nas heroj,covjek koji nas je toliko puta obradovao.

Dušan

pre 2 godine

Ne bih mu čestitao titulu posle onakvih izjava o Novaku u životu.Jednostavno Novak hoće da pokaže veličinu tako što čestita,ali je ne treba davati hohštaplerima kao što je španac.I 100 puta je korektniji Federer od njega.

strani plaćenik

pre 2 godine

Ovakvog Nadala ne bi pobedila ni 2 Novaka.da se ne lažemo,jeste vi videli koje je on lopte stizao i koliko je imao snage?5h traje meč on fizički izgleda ko na zagrevanju.takvog ga niko ne može dobiti.a kakav će tek da bude na RG,auuu...masina za mlevenje mesa.ja stvarno ne mogu da verujem da ima onih koji veruju da je Novak mogao dobiti ovakvog Nadala?
(Kiki, 31. januar 2022 17:08)

37219

Mpj sine,pa Nadal je isto tako igrao i 2019,ali kada je naletio na Noleta ,ovaj ga je tako izduv'o ,da Rafa samo što nije zaplak'o.

Zeka i drugari

pre 2 godine

Pricati o pogresnim odlukama coveka, koji je samo od nagrada na turnirima zaradio 155 milon $ i sebe upisao u istoriju sporta je malo apsurdno. Jos kada prica o tome pripadnik naroda, koji je donosio pogresne odluke tokom cele svoje istorije, a narocito poslednjih 30 godina na izborima, e to je vec pitanje pristojnosti.

Jedan od gledalaca

pre 2 godine

Da, ucinjena je velika nepravda, jer da je Djokovic ucestvovao na AO, sve bi se
drugacije odvijalo i zavrsilo. Ovom nepravdom, "ukraden" je pokal najboljem teniseru
sveta i to na njegovom terenu, kojeg je 9 puta osvajao. Time ne zelim umanjiti Nadalov
uspeh, ali zelim pokazati prst na australske politicare i organizatore AO, koji su namerno
(ili iz politickih razloga) sprecili Djokovica da ucestvuje na ovom turniru. Iako je Nadal
osvojio 21. GS, a Djokovic ostao NUMBER ONE, nadam se, da ova trka I dokazivanje
za najboljeg tenisera na svetu jos nije zavrsena.

chica

pre 2 godine

@Gaga
Kako ne razumeš? Nije Novak odsustvovao zbog povrede, nego što je političkom odlukom proteran. Zapamti, proteran kao poslednji kriminalc ili terorista. To je ta bagra sebi dozvolila, da čoveka koji je proglašen najboljim sportistom na svetu PROTERA zarad toga što ga smatta opasnim po javno zdravlje. Jel shvataš ti kolika je to glupost.

Lea

pre 2 godine

Nadal jedini koji ima šansu da dođe do 21. trofeja, pa da ga malo poguramo - navučemo Novaka da dođe, dignemo hajku na antivaksera (držte lopova), dobijemo javnost na svoju stranu, Nadal dopingovan ko trkački konj, lije s njega u galonima, ali to se ne pominje. Onolika rezigniranost Medvedeva govori samo o tome da vidi u kakvoj se igri našao bez svoje volje. Novak je mnogo naivno ovo odigrao, ko da ne zna gde živi, ali sam se namestio. Ovo je elegantnije izvedeno od one "pobede" Felpsa protiv Čavića, kad je Omega izjavila da je Čavić "pomilovao" taster, a trebalo je jače da ga pritisne (?!). Elegantnije, jer je isplanirano unapred, dok se u slučaju Čavić/Felps reagovalo ad hok.
Što se Novaka tiče, možda je i dobro prošao, neki nož u leđa mu je sledovao, da se ne zavaravamo.

mornarpopaj1966

pre 2 godine

Новак је са ВАЛИДНИМ ПАПИРИМА ушао у Аустралију, никакву грешку није направио Тениски савез Аустралије што је суд у првом случају и утврдио. Он је протеран одлуком једног човека, министра за имиграциона питања, јер је лик проценио да је Новак опасан по јавно здравље и по друштво јер ће подстаћи антиваксере. На то има дискреционо право. То је као када би наша Влада сада протерала аустралијске атлетичаре који буду дошли на СП, са образложењем да представљају опасност по друштво на пример зато што ће довести до сукоба са њима јер је њихова земља протерала Новака. Може ли то наша Влада да уради? Може. Да ли је то нормално? Наравно да није. Не би ни здрави Новак тамо никога угрозио - угрозио је Рафа јер је ушао у земљу пре него му је истекао период када није смео ни да уђе! Наравно да ће се о овој Рафиној титули увек причати као о крњој, јер цео свет зна да он против Нолета не би ни имао шансе.

NADA

pre 2 godine

toliko tacno da bi trebalo nekog da boli.Ali uglavnom ih boli uvu.Prica je dobila svoj ocekivani kraj.Noleta smo proterali i otvorili put svom kandidatu.Pomogla je i politika.Nole se ne moze dobro osecati strasan je to udarac.Jos malo pa ce nastaviti svoju misiju.Neka niko ne brine Nole nece stati a nece ni dozvoliti da bilo ko ima vise GS od njega.

Eee

pre 2 godine

Nije Nadal dzaba dao izjavu ; "sa sportske strane za mene je bolje da Djokovic ne igra"!
(SM, 31. januar 2022 17:51)

Pogledaj bolje intervjuu, kad je to izjavio, šalio se i smejao se dok je to pričao, napravio je šalu i u fazonu da je Novak tu ne bi imao šanse da pobedi kad je on tu, tako da je Novaku tu pokazao RESPEKT!

kimi

pre 2 godine

da su ga izigrale australske vlasti..jesu
da je nadal kriv za to...pa nije. odigrao je najbolje...niko ga nije pustio. medvedev je skinuo djokovica prosle...otkud znate da ne bi i ove. isto tako bi mozda bilo i da je bio tamo. najveci su najbolji kad je najteze pa ce i on imati priliku da to pokaze i dokaze...ugledajte se na djokovica i sportski cestitajte a onda u napad na sledecem gs. napred nole!

kokodakač

pre 2 godine

Tipičan spin Nolobotova...

Ne nije Nolo odsustvovao toliko zbog operacije lakta (trajala 15 min. a reket imao u rukama posle sedam dana!)!

Zbog operacije je odsustvovao nekih mesec dana, a oko dve godine jer nije hteo da ide na operaciju već se bavio šamanskim pokušajima izlečenja, ne verujući medicini, kao ni vi -

kopenhagen

pre 2 godine

@Ninko, koliko mržnje si napisao za kratko vreme, pa to je već za psihijatriju.
Novak nikada nije loše pričao o kolegama, a ova dvojica ha mrze od 2009, kada je počeo da ih pobedjuje.
Nadal ima snage, ali je tehnika i servis prosek.

Saša

pre 2 godine

Glupo je umanjivati uspeh Nadala. On je pošteno zaradio svoju titulu. Bilo je turnira gde Je Novak pobeđivao, a nisu bili na njima Nadal, Federer i drugi.
(Gaga, 31. januar 2022 17:01)

A nije glupo skloniti zdravog devetorostrukog šampiona, spremnog da uzme desetu titulu, četvrtu u nizu i rekordnu 21. na GS. Ovo je najveća sportska nepravda i sramota za tenis kao sport. Da je Nole imao isti tretman kao Nadal i Federer imao bi više GS nego ova dvojica zajedno.

NBG

pre 2 godine

Najzad, hvala Bogu, čak jedan britanac ima toliko opširnije za analizu sporni AO u kome Novak Djokovic ne igra. Tolika radost Nadala kada sazna da nema najveći rivala pošto mu ukazana šansa za titulu.
Bilo kako bilo, britanac je uspeo sa strane kolika je vrednost titula bez Novaka.
I to je velika tačka.

Deda Sloba

pre 2 godine

Sve je to džabe.Ako se Nole ne vakciniše završio je karijeru,na žalost mnogih nas.Nadam se da će promeniti mišljenje i oboriti još mnogo rekorda koji niko neće moći da stigne.

Parni Valjak

pre 2 godine

Izjava Rafe u danima Đokovićevog deportovanja:
"Ako Novak igra ovde, onda je to bolje za sve". 
Jednostavno mali čovek, sitna duša i lažni ratnik zapadne elite.
Pravi ratnik con cojones bi se zauzeo za svog glavnog oponenta i rekao:
"Ako ne dozvolite Novaku da igra i ja se povlačim sa turnira".

NADA

pre 2 godine

Dusane jeste cestitao ali ne kao pre.Cestitao je Rafaelu Nadalu a ranije je uvek bilo Rafa.Nole je to odradio vise zvanicno i reda radi.Pogotovo kad procitas Federerovu poruku,prijatelju.....

Moram ubaciti i malo humora, da me hejteri ne bi trolovali 🙁

pre 2 godine

Kako vreme prolazi, i kilometraža je sve manja, i manja, uskoro će distanca biti toliko mala, da ćemo vam disati za vratom konkvistadori, a kada osetite naš dah, naš hladni dah smrti, znajte da je osveta blizu. 😁😘

ps
Samo moram za taj sudnji dan, oprati zube sa Kolgejt Triplom Akcijom, da ne bi Španjolci pali pre vremena, inače ništa od predstave. 🤣

Red

pre 2 godine

Šta tu ima dalje da se priča, Nole treba da ih odere na sudu za narušavanje ugleda i sve pare koje im uzme da u dobrotvorne svrhe, to će biti dovoljno jaka poruka.

Vojislav

pre 2 godine

Dzabe cemo mi sledecih 100 godina govoriti da je Nole mogao biti najbolji I sta bi bilo kad bi bilo ako se on ODMAH ne revidira I vakcinira I da uzme SVE moguce sledece slemove I masters.

bradina

pre 2 godine

Hvala,ali ona narodna kaze :Kasno Janko na Kosovo stize!
Licemerje na vrhu od strane svih a Australijske publike dno dna euforijom vecoj nego kad je Esli Barti osvojila ovaj GS nakon visedecenijskog posta od strane njihovih teniserki!Ovaj AO ostace zabelezen u istoriji tenisa kao "samo vakcinisani turnir",drugi, ne samo Novak,on je poseban slucaj, su ipak onemoguceni politickom odlukom koja kaze "blagi rizik po zdravlje stanovnistva",a svaki doktor sveta bi rekao za punu arenu Rod Lejvera pravi aerodrom da virus nesmetano sleti i napravi pustos! Ali bilo ko se zarazi bice kolaterarna steta,vazno je bilo da se cak i zdravim ne omoguci ucestvovanje!

glukozamin

pre 2 godine

Novak je sam odlučio da tako bude. Treba to poštovati. Takođe treba prestati plakati nad njegovim pogrešnim odlukama. Njemu nisu pogrešne. Njegove su. On živi sa njima a nama je zejtin 220 dinara a gorivo 180 i sa i bez plakanja nad sudbinom bezmalo milijardera, kome se ne igra više.
(gagi, 31. januar 2022 16:44)

Komentar si odlično počeo. Sve si lepo zapazio i napisao ali kad si počeo o nama sveo si se na dnevno političko baljezganje. Kao australijanci.

Milan

pre 2 godine

Ajde sad ovi sto su pricali da je Novak pobedjivao povredjenog Nadala ranije, neka komentarisu. Kad je Novak poceo da igra atomski tenis mnogi su rekli, pa jeste sad je Nadal povredjen. I "ozlojedjen". Evo sad Nadal u 35 godini posle dva izglubljena seta odjednom dobi 3. Pa gde je sad povredjeno stopalo. Kao rukom odneseno.

cortodulese

pre 2 godine

@Ninko u suštini, uvek sam za to da svi imaju pravo na mišljenje, o raznim pitanjima, i da ne treba to komentarisati, ali odavno nisam čuo više gluposti, i nekorektnih i neistinitih "činjenica", od ovog tvog komentara... Počev od toga, da Novak nije imao povreda dosada (a samo operacija lakta ga je izdvojila sa terena skoro godinu dana)... Mogu samo reći da me je sramota što delim isti prostor, jezik i nacionalnu pripadnost, sa tobom i tebi sličnima... Ili si prirodno glup, i ne gledaš na stvari realno, ili namerno provociraš ljude na forumu... Iako je Novak je naš, u mnogim stvarima i pogledima na život, se ne slažem sa njim, ali mu se na korektnosti, sportskom duhu i svim postignutim rezultatima, nema šta zameriti, voleli ga ili ne... I da nije bilo ove čiste političke odluke na AO, i onog nesrećnog (može se reći i prestrogog) isključenja sa USO, i statitistika sa osvojenim GS bi bila na njegovoj strani (mada to nije jedino parametar koji treba da se računa u trci za G. O. A. T.)... Ali poznajući koliku volju i želju ima Novak, ne sumnjam da će ostvariti sve doći na svoje mesto (i barem se izjednačiti po broju GM titula, u svim drugim parametrima je bolji) , do kraja godine (naravno, ako se ponovo ne umeša "viša sila")...

markan

pre 2 godine

Ako je neka uteha, lepo je čuti da neki engleski novinar napiše ovakav tj. korektan tekst, ali nažalost svet u kome danas živimo se već debelo izopačio pa čak i toliko da ćemo u budućnosti i pošten sport teško moći da gledamo

Истина

pre 2 godine

Какавих све стручних ваксерс има овде. Па шта ако се није вакцинисао, не дели исто мишљење као Ви. Одаљи те се мало од ТВ и наших програма па ћете видети зашто неки људи не желе да се вакцинишу!
Класична она “да се није вакцинисао умро би” ствар. Испрани мозгови. Ваксери су постали као куга!