Utorak, 18.01.2022.

10:55

Novaku "lekcija" i iz Italije: Kontroverzan si, nisi na nivou Nadala i Federera

Organizatori turnira širom Evrope počeli su da se javljaju otkad je Novaku Đokoviću zabranjen nastup u Australiji.

Izvor: B92

Novaku "lekcija" i iz Italije: Kontroverzan si, nisi na nivou Nadala i Federera IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

158 Komentari

Sortiraj po:

D

pre 2 godine

Psihologija čoveka je takva da što si bolji, više te gaze i pljuju.

Zato, pamet u glavu i gazi boraniju. Više će te ceniti dok se plaše.

bane

pre 2 godine

Kaze ovaj da nije na nivou Federera i Nadala. Sto mu to nisu rekli kad je donirao milion eura bolnici u Bergamu na pocetku epidemije. Trebali su odmah odbiti poklon i cekati da im pare daju Nadal i Federer.
Sve ovo treba zapamiti, sve ove gnjide.

jan

pre 2 godine

"Ali sad Nole nije tu..." spominje se u svakom clanku vezano za AO.
Tako ce biti i kada neko "drugi" podigne pehar...ali Nole nije bio tu!!!
Svi su oni svesni svega!!!

chica

pre 2 godine

Мени је фасцинантно да помиње Новаково ментално здравље а Надала и Федерера ставља као узоре а не помиње њихово ментално здравље и карактер. Са својим менталним здрављем, Надал може да буде погубан за младе генерације. Свако коме је Надал узор може да помисли да би успео у тенису мораш бити компусвно опсесиван, дужи део каријере допингован, лажов и лицемер. Сад се види како су једва дочекали да сломе Новака. Не знају да тврд је орах воћка чудновата, не сломи га а зубе поломи.

SilaN

pre 2 godine

... samo beležiti, sve, svakog pojedinačno... doći će jed?om neka prilika da se naplate sve ove uvrede koje Novak, ali Srbija kao država, nisu zaslužili... samo mirno, dostajansveno, polako, čekati i graditi svoju priliku...

miljas

pre 2 godine

Ti nadalo-federovci mogu samo da mrze Nola, a i moraju jer potukao ih je na svim poljima i dotucice ih i na GS iako politicki mu ne dozboljavaju.

Dusanovo carstvo!

pre 2 godine

Djoković treba da shvati da sa njima ne možeš igrati drugačije nego prljavo. Znači nek sredi tu lažnu potvrdu da je vakcinisan, nek odigra još 2-3 sezone, osvoji još tih 5+ GS i ćao dovidjenja. Ako je već pošten(a svi znamo da jest), nema ga šta savjest gristi zbog te lažne kovid potvrde. Sa njima jednostavno drugačije ne možeš, znači samo prljava igra. Stvarno bi bila šteta da ne odigra još te 2-3 godine i osvojih tih 25+ GS.
(Dejan, 18. januar 2022 14:26)

Nije to to. Bolje je da im kaze "ne mozete mi nista". U tenisu sam vas sve odrao u najjacij eri tenisa ikada.

I da jos doda tenis ili sloboda, biram slobodu!

Pedja

pre 2 godine

Moj komentar se odnosi, prvo na tacan prevod doticnog gospodina. Ako je tacan, onda mogu sledece da kazem: covek rizikujuci samog sebe, sigurno nije ugrozio druge, drugo: ne brini ti za njegovo mentalno zdravlje, jer je verovatno jaci od svih nas zajedno na ovoj objavi, i trece pokazace vam da je bolji od svih ostalih koje je doticni spomenuo, bas zbog toga sto ga ne vasite iz usta. Pozdrav

Splavar

pre 2 godine

Nije, ali mogao je da bude, nazalost ovo mu nije trebalo. Jednu stvar mu ne mogu poreci, treci je sampion svih vremena. Ne znam moze li to da izvede, ali teoretski je moguce da se nametne i kao najveci, s obzirom da ima jos sezonu ili dve pred sobom. Prosle godine je bio fantastican do onog meca za medalju protiv PKB. Tada je poceo sunovrat, ali ne bih ga unapred otpisao. Moze on jos turnira osvajati, a imidz moze samo da popravi, iskreno gore nego sada ne moze biti

Baya con Dios

pre 2 godine

Нешто ми се овде не уклапа. Тенисери морају (тако испада) да се вакцинишу, а нико од званичника са Запада не прича о вакцинацији других спортиста. Африка је махом невакцинисана, па тиме рачунам да и спортисти из Африке нису вакцинисани. Да ли то све значи да нико од њих неће моћи да учествује у Дијамантској лиги за почетак? Да ли то значи да ће у Паризу на ОИ бити само САД и они из ЕУ? Ватерполисти на СП ускоро?

Miloš

pre 2 godine

Svi u svetu više vole Nadala i Federera, sem srba napaljenih.
(realno, 18. januar 2022 12:53)

To je potpuno tačno, PR čuda čini. Dvadeset bezličnih izjava je uvek popularnije od jednog autentičnog, polarizujućeg mišljenja o bilo čemu, ne govorim o vakcini.

Ali samo jednu stvar da znate - da je Novak iz bilo koje druge države osim Srbije, i u Srbiji bi isto više voleli Federera i Nadala, a u toj zemlji bi takođe obožavali Novaka. Čak i ako bi ta zemlja bila Švajcarska.

Goran

pre 2 godine

Ulog je veci od jedne sezone. Vec sada se zna da ce vakcinacija biti neophodna i narednih nekoliko godina. Ako se sada ne vakcinise, skoro je sigurno da se nista nece promeniti ni sledece godine a vrlo lako ni sledecih nekoliko godina. On bukvalno bira sada izmedju karijere i vakcinacije a ne izmedju pauze od jednu godinu i vakcinacije. S tim da mora racunati da ako se ne vakcinise zacementirace status anivaksera i ako se vakcinise iduce godine kasno je. Takodje ce se pritisak dodatno povecati kada prodje Australijan Open. Izgubice mesto u vrhu pa ce biti sve lakse donositi odluku o njegoj zabrani ulaska. Na njemu je da odluci ali da treba da zna da je ulog karijera ili vakcina.

Gagi

pre 2 godine

Može se direktnije reći da čovek nije ulizica, nije šablon po kome se prave gore pomenute osobe, to je čovek koji posle svega ima svoje JA koje je sada došlo do potpunog izražaja. Što pre čovečanstvo shvati da je ovaj virus kako vreme prolazi i kako vremenom slabi najobičniji grip to ćemo pre nastaviti sa normalnim životima. Mada mislim da je njegova posledica zapravo mnogo gora od smrti, a to je da se živi u strahu ostatak života. Zbog toga razmišljate narode svojom glavom nemojte ulaziti u kalup svakodnevice. Sve najbolje

Idemoooo CARE!!!

pre 2 godine

Al ih je No1e sve razbio gde god je stigao sirom sveta!!! Boli ih to, a plakat ce jos jace i jos vise i jos duuuugo vremena, tacnije - zauvek, koliko ce Novak ostati na mestu GOAT-a!!!

"Zlatno doba"

pre 2 godine

Poceo je da isplivava sav sociopatski, kvazi-edukovan i umisljen talog drustva. Klima je za njih trenutno idealna. Mogu da bljuju najodvratnije recenice i to pod krinkom moralne superiornosti:/

milanche

pre 2 godine

pa i nije na njihovom nivou,oni su nekoliko nivoa ispod,on je veci covek od njih a i bolji teniser,priznacete kad tad,probudili ste zver

AndjelA

pre 2 godine

Italija i lekcije? U oblasti kulinarstva i turizma,ok. U oblasti ljudskosti i altruizma,iscrpeli su svoj potencijal još u doba humanizma i renesanse.

Brzi

pre 2 godine

(tipicnip, 18. januar 2022 13:50)

Najveca fora ce biti što ce i ovako, sa svim tim greškama i fiks idejama opet biti najbolji svih vremena. Osvojice jos taj jedan GS makar i u 39oj, dok ona dva slepca nece vise ni jedan. Klinci ga svakako ne mogu stici,ni Medvedev ni niko...
Zamisli, gubis vreme sa guruima, deportuju te zbog vakcine, osnivas udruzenja tenisera, pravis Kovid zurke... i na kraju si opet najjači i najbolji.
Nema dalje! :-)

Tresnja

pre 2 godine

Evo ih sad belosvetski nikogovici sto daju sebi za pravo da ruzne reci bljuju za Noleta. Kako su u Francuskoj morali posle 2 dana da isprave svoju izjavu da ce moci igrati samo vakcinisani, tako ce biti svuda. To rade svetski mocnici koji zive od prodaje vakcina. Svet je poludeo.

Grazie signore

pre 2 godine

Eto kako Italija iskazuje zahvalnost Djokovicu za poslatu pomoc. Drugi put neka saceka da vidi koliko ce se pre njega isprsiti Nadal i Federer.

Dragan

pre 2 godine

Naravno da nije na njihovom nivou. On je već nekoliko godina na nivou iznad njih.Po svemu, kao igrač, kao čovek, jednostavno kao osoba. Porodičan čovek, bori se za ljudska prava,predstavlja svoju zemlju u najboljem svetlu, donator.

Vak? No!

pre 2 godine

Komentar sa ruskog portala (gde inače zovu Novaka da dođe da igra u Moskvi ili u Piter jer u Rusiji vakcinacij nije obavezna, čak se razmatra anuliranje zakona o q-kodovima koje ionako već dva meseca niko ni ne traži niti gleda): Ako bude obavezna, ja ću prvo da se vakcinišem protiv vakcina.

Pera

pre 2 godine

1. Mohamed Ali
2. Dijego Armando Maradona
3. Robert Bobi Fišer
4. Novak Đoković

Nole i njih su proganjali, hapsilil, ponižavali ... ovo je tvoje društvo i zato se nesekiraj.
Na ovoj listi si 4. samo zbog hronologije.

Miks

pre 2 godine

Hvala Bogu da nije na njihovom nivou. Kada je trebalo, pomogao vam je velikodusno. Bar zbog toga bi trebalo bar malo da ga postujete. Mnogo je mrznje u vama "zapadnjacima".

Neško

pre 2 godine

Danima čitam ovdje kojekakve foskule i otrcane fraze tipa: niko nije iznad tenisa, iznad AO, iznad zakona, iznad države, ne može biti GOAT, umrli su milioni od covida, vođa antivaksera, mi budale on pametan itd itd. Pa ovo je da čovjek ne povjeruje kuda ovaj ludi svijet ide. Ovo samo može licemjerni i podli anglosaksonski i latinski mozak smišljati, tipa ovog Italijana.

U pamet se ljudi. Pa Novak, koji ima kao i mi svojih mana i grešaka (u BG prije odlaska u AUS), se nije nijednog momenta stavljao iznad tenisa, turnira, države AUS, zakona, niti deklarisao kao vođa antivaksera niti je ikada se decidno izjasnio da je protiv vakcinacije itd itd itd... Da ne nabrajam sada sve za šta ga optužuju.

Čovjek samo iskoristio opciju za ulazak koju su donijeli organi u AUS i ništa više. Oni dali vizu, ćute dok im nije došao na noge, pa mu kao zahvalnost što je sve uradio tamo za sebe, sport, ali i za njih, prirede onakav tretman. Zatvorili ga i tretirali ga ko obično ulično pseto. To zapravo pokazuje ko su i kakvi oni, a ne kakav je Novak. Normalni znaju ko je i kakav Novak. On je ovoga puta bio žrtveni jarac od strane politike i interesnih lobija gdje je moć masmedija max iskorištena.

A da li može biti GOAT ili ne, to će pokazati materijalni statistički parametri kojih u tenisu, hvala bogu, ima više čini mi se nego u NBA, a ne subjektivni dojmovi raznih bjelosvjetskih hoštaplera poput ovog Italijana.

I sada nakon svega opet licemjerstvo tipa pa bilo je grešaka u organizaciji turnira, otvorena opcija progona samo jednu umjesto tri godine (naravno ukoliko Novak bude ponizno ćutao u budućnosti i izvinjavao se on njima a ne oni njemu za sve što se desilo).

Nadam se da bog sve vidi i vraća svima kako su zaslužili, kako Novak i napisa u onoj kratkoj poruci na početku svog australijskog kazamata.

Otac Srdjan

pre 2 godine

Ljudi u Srbiji nikako da shvate da na Zapadu nema filosofiranja, tamo se postuje drzava i kada se naredi da se prima vakcina onda se i prima. A ovde ljudi malo pa malo bi da sire teorije zavere.
(Ivana, 18. januar 2022 13:29)

Malo si pobrkao,to se u Kini naredi i svi primaju,isto kao kad bi im rekli od sutra nosite svi plave majice.Tako su drilovani celog zivota bez prava na misljenje po bilo cemu.
A taj divni Zapad se sve vise ugleda na Kinu koja je model buducnosti zivota i ljudskih prava.

Dejan

pre 2 godine

Djoković treba da shvati da sa njima ne možeš igrati drugačije nego prljavo. Znači nek sredi tu lažnu potvrdu da je vakcinisan, nek odigra još 2-3 sezone, osvoji još tih 5+ GS i ćao dovidjenja. Ako je već pošten(a svi znamo da jest), nema ga šta savjest gristi zbog te lažne kovid potvrde. Sa njima jednostavno drugačije ne možeš, znači samo prljava igra. Stvarno bi bila šteta da ne odigra još te 2-3 godine i osvojih tih 25+ GS.

Goran

pre 2 godine

I kad im je poklonio milion dolara nije bio na nivou Nadala i Federera. Oni nisu dali ništa za Bergamo.
(Roni, 18. januar 2022 12:14)

Das pare iz nekih fondova pod njegovim imenom i mislis da mozes da radis sta hoces? To vazi u Srbiji. Dno dna kako razmisljamo. Imas ti svoja prava ali imas i obavezu. Djokovic, iako zivi u belom svetu, jos uvek muku muci sa balkanskim prazilukom koji je najotrovniji od svih ostalih praziluka.

Ljudi bez obraza

pre 2 godine

Bio im je i vise od nivoa prosle godine kad je donirao milion eura Bergamu. Tad su ga na sva usta hvalili i plakali od srece. Pitaju li se koliko im je zivota spasio tom donacijom. Beskicmenjaci.

Pljuvac svih stilova

pre 2 godine

A Nadal i Federer su sjajni uzori jer su beskicmenjaci i uvlace se establismentu. Pogledajte omladinu.. Sve se debilnije ponasaju. Pogledajte filmove i serije koje se serviraju, pa ono vredja inteligenciju. Eto, takva omladina je pozeljna - poslusna, ne bas bistra, zaludjena trendovima, izazovima i ispranih glava. Jake li omladine, a i uzora.

tipicnip

pre 2 godine

Najveći neprijatelj novaka Djokovica je novak dkolovic... Da je na vreme operisao lakat ono pre par godina, ne bi izgubio celu sezonu... Ali ne i tad se pravio pametan, lečio se travama i pozitivnom energijom, i na kraju svakako se operisao... Tako će i sad, napravi sebi štetu, ogromnu i opet ce da se vakciniše...

smeh

pre 2 godine

Šta uradi čovek teniskom svetu time što se izjednačio po GS titulama sa Federerom i Nadalom i što drži mnoge bitne rekorde u tenisu? Bila bi najveća karma da Đoković završi sa barem jednom GS titulom više od one dvojice. Ko zna, možda bi tada došlo do masovnih samoubistava u svetu tenisa. A Đokoviću neka je sada na umu kome će sledeći put pomoći i donirati novac a kome ne. Neka gamad jednostavno zaslužuje da ih odnese voda.

Zevs

pre 2 godine

Neznam da li je iko primetio, ali Novak ne skida masku !?
Čak i sa bratom kada je u autu !
Primer daje svima i tkzv antivakserima, bravo.

Rade, ZG

pre 2 godine

Šamaranje sa svih strana zbog stavova koji su većini ljudi neprihvatljivi, zbog nesposobnosti da ih preispita, ažurira i uskladi sa situacijom.

ime

pre 2 godine

(Ivana, 18. januar 2022 13:29)

Dobro jutro.

Ljudi nikako da shvate da je glupo pricati radi price, govoriti van teme i tokova, biti zaglavljen u proslosti… trolovati.

Dakle, danas je 18. januar. Nije rec o vakcinaciji i nevakcinaciji, niko zbog toga nije deportovan.
Danas pricamo o verbalnom deliktu. O tome kako Novak ili bilo ko drugi, nije po meri politicara ako nije deo vecine. Ako ne misli kao 93% ljudi.

Danas je tema kako biti uzoran gradjanin. Ko postavlja mere, koje su granice nasih sloboda i uverenja…

Ti si jos uvek u novembru 2021. Ali bitno da se nesto kaze, zapljune svako ko je dirnuo u nas samopravni socijalizam, ko ruje iznutra… ko ne misli kao Mi.

Pametnom_dosta

pre 2 godine

Apsolutno potvrdjujem. Nije na nivo ove dvojice, on je odavno iznad njihovog nivoa. Takodjer se slazem da nije ni uzor mladima, Ne puši, ne pije, ne drogira se, pomaze drugima, vernik je... Nadam se da se mladi nece ugledati na Novaka jer je opasan za drustvo.

kriv si što si živ

pre 2 godine

Teorije zavere ne postoje postoje samo zavere.Valjda je sada i poslednjem zaljubljeniku u zapad sa koeficijentom inteligencije jednakom psu i više sada to jasno.

Negativni

pre 2 godine

Svi ovi sto komentarisu, ne mogu ni patike da mu čiste! A on će zauvek biti najveći svih vremena!
(xxx, 18. januar 2022 10:59)
On ni bio, niti je, niti ce ikada biti GOAT!!

Kron

pre 2 godine

Neznam da li je iko primetio, ali Novak ne skida masku !?
Čak i sa bratom kada je u autu !
Primer daje svima i tkzv antivakserima, bravo.
(Zevs, 18. januar 2022 13:28)

Najveći primer je dao onoj deci kojoj je uručivao pheare zaražen!

Igor

pre 2 godine

U pravu je. DJokovic nije na nivou Nadala i Federera. On je na visem nivou od njih, sto pokazuju njihovi medjusobni dueli i razne druge statistike.

Zavera 100%

pre 2 godine

Braćo Srbi, ja mislim da je ovo - zavera. Kao utvare obrušili su se na bastion slobode i najvećeg IQ u Evropi. Moramo izdržati i ovaj nalet, pobedićemo ka i uvek! Glavu gore braćo, samo jako do novih teorija.

Вчадо

pre 2 godine

У праву је Палмијери, није Новак на нивоу Надала и Федерера... Требао би много да се спусти да би био на њиховом нивоу...

Ivana

pre 2 godine

Ljudi u Srbiji nikako da shvate da na Zapadu nema filosofiranja, tamo se postuje drzava i kada se naredi da se prima vakcina onda se i prima. A ovde ljudi malo pa malo bi da sire teorije zavere.

Lana

pre 2 godine

I kad im je poklonio milion dolara nije bio na nivou Nadala i Federera. Oni nisu dali ništa za Bergamo.
(Roni,

Nije on nikome nista poklonio nego je preko donacija pokusavao da "kupi" ljubav ali se ljubav ne prodaje. Fliantrop koji na sva zvoni kad pokloni nije filantrop nego varalica koji ima neki razlog kad poklanja.

Ja

pre 2 godine

E pa dragi moji ako sam ja i moja deca vakcinisani kako bi imali normalan život (ne na pašteti 😉) ne vidim razlog da nam on dolazi ovde i glumata. Neka vam ga u Srbiji pa se busajte u prsa da ste najbolji i kako vas svi mrze

Sasa

pre 2 godine

Ma mozete samo da mu se sagnete. Ti, Nadal i Federer u paketu. Tek sad vidim sta im je Novak radio na terenu i kakve traume imaju od njega. Alal ti vera Srbine.

Sale

pre 2 godine

Koliko je ovaj čovek fer, najbolje govori činjenica kako se dolazi do titule na turniru u Rimu. Prvo plufinale se igra u podnevnom terminu, a drugo u večernjem terminu. Naredni dan finale se igra u podnevnom terminu. Kakav je to hendikep, najbolje pokazuje činjenica da je zadnji put drugi polufinalista uzeo titulu 2011. godine (naravno to je bio Novak). Svaki put kad se sastajao u finalu sa Rafom, Novak je "slučajno" bio drugi polufinalista.

Zum

pre 2 godine

A Novak i "njegov tim" i dalje o svemu ćute.... napadi i kritike se nižu a on kao da živ u balonu i ništa od toga ne vidi, ne čuje, niti smatra da mu to šteti.
(Sasa, 18. januar 2022 12:07)

Izjavio je da se do kraja AO nece pojavljivati u medijima niti davati bilo kakve izjave.

Sasa

pre 2 godine

A Novak i "njegov tim" i dalje o svemu ćute.... napadi i kritike se nižu a on kao da živ u balonu i ništa od toga ne vidi, ne čuje, niti smatra da mu to šteti.

spahia nezir

pre 2 godine

kakvo horsko cimanje, sve se čini da je spontano bez ikakve organizacije, ko bi pomislio da je organizovano, reklu bi da je teoretičar zavere

Slobodan

pre 2 godine

Kako boli i pece sto je mali od Srbije najveci ikada. Tek cete se cesati za svoje izjave, proci ce i ovo zlo pa ce onda polako istina isplivavati. A u medjuvremenu ajte po cetvrtu dozu.

ej bre

pre 2 godine

Pa i mene zanima zasto im je donirao milion evra? Bolje da je te pare spalio tokom zime da se ugreje. Vecu korist bi napravio tako nego sto je dao nezahvalnim zderacima zaba...

Kemp

pre 2 godine

Nije trebao da ide, znao sam da ce ga navuci na tanak led, kao sto su ga navukli i na US Open.
Znao sam i tamo da ce ga navuci, jer se to osecalo u vazduhu i samo se ocekivalo kada.
Ono sa lopticom je smesno bilo, ali naprave dramu.
Realnost je da on njima smeta, ne zele ga ispred Federera i on je za njih samo neko sa Istoka.
On je na radaru i treba da bude siguran oko svog ucesca, dok kada je tamo, brine o mogucim zamkama.
Svi koji zive u Americi, znaju da mogu da im nameste zamke i optuze za svasta i zive tako oprezni.
Novak nije znao za takvu kulturu zivota i klasicna navlakusa, zensko se prenemaze a zensko je u USA uvek u pravu.
Oni reze sa tribina, atmosfera divljaka najobicnijih, poziv na linc, to je sve OK po njima.
Pamet u glavu, smanjiti i sa izjavama, samo ono sto je obavezno i u vezi sa mecom.
Previse amaterski nastup Novaka u javnosti, dok su ona dvojica pripremljeni za javnost, zvanicno sta treba, osim Nadala, koji je poceo da lupa ko Maksim po diviziji.a

Ja

pre 2 godine

E pa dragi moji ako sam ja i moja deca vakcinisani kako bi imali normalan život (ne na pašteti 😉) ne vidim razlog da nam on dolazi ovde i glumata. Neka vam ga u Srbiji pa se busajte u prsa da ste najbolji i kako vas svi mrze

True

pre 2 godine

Pa i nije. Daleko je bolji. Ova dvojica su bila na tronu dok su se takmucili sa daleko slabijim teniserima. Kad je Nole stasao, oni su poceli da asistiraju

srpska posla

pre 2 godine

Nole, vakcinisi se i sve ih pocisti! Ako se ne vakcinises bices nezadovoljan ceo zivot i tretirace te kao gubitnika. Ne slusaj antivaksere, oni teraju svoju pricu, da li bi oni savetovali svom detetu da napusti posao koji voli zbog vakcine koju je primilo 2.000.000.000 ljudi?

Goki

pre 2 godine

Svako objektivan i nezaslepljen kultom ličnosti koji je iracionalno vezan za njega će seskožiti:
Djoković ne bi smeo da bude uzor nikome! Jedino u čemu bih dao deci da ga kopiraju su trčanje, elastičnost, i donekle način treniranja.
Sve zajedno, u sumi, jedan negativan lik.

Josarian

pre 2 godine

Da bi bio na nivou Federera i Nadsla, Novak bi morao da se sposti za jedan stepenik. Uz to Novak nije anyivakser. On je ¿rtva antivaksera!

max

pre 2 godine

Kad smo kod nivoa tj nameštaljki recimo Federer dobija stalno fer play nagradu a nije ni blizu Novaku nikad nije dao poen protivniku a Novak sto puta.Sve je to igranka.

iks

pre 2 godine

Gospodinu Serđu Palmijeriju je najveći uspeh u karijeri plasman u drugo kolo Rolan Garosa, i to u vreme kad je na svetu bila 20 puta manja konkurencija. To je kao kad bi danas komentarisao igrač kojem je maksimalni domet četvrtfinale čelendžera.

goran

pre 2 godine

Хвала Богу да није на њиховом нивоу. Он је за њих сасвим друга димензија. Он је слободан човек а то је данас грех. Ова двојица су добро плаћени послушници.

Straight Outta München

pre 2 godine

I Muhamedu Aliju su zabranili da se takmici 3 godine na vrhuncu karijere, pa je svejedno najveci. I njega su satanizovali mediji.

stevo

pre 2 godine

Endi je slikovito objasnio, da neće da šutira Novaka dok ovaj leži na zemlji. Ovi miševi koji su izmiljili iz svojih rupa, bi da udaraju Novaka dok "leži"

Xyz

pre 2 godine

Kakva skupina hijena koja bi zarad dva minuta medijske pažnje provukla kroz blato i rođenu majku...i još ga nije sramota da kaže kako ima dobar odnos sa Novakom. Pored ovakvih 'dobrih' poznanika, neprijatelji mu nisu potrebni

Ekskalibur

pre 2 godine

Inace ovaj igrao 20.profesiojalni meceva(80% izgubio), jednom bio na RG i odmah ispao, i on prica o necemu, bjezi u rupu iz koje si izasao, staro spadalo.

Ziko

pre 2 godine

Naravno da nije, h2h govori o tome... Ne slazem se sa mnogim njegovim pogledima, ali mi se dopada to sto bar ima svoje misljenje, i ne plasi se da ga saopsti. Danas se najvise ceni da kazes nista, odnosno da ponavljas opsteprihvacene otrcane fraze, pogotovo kada su osetljive teme u pitanju. Kada gledas konferencije ostalih prosto se pitas da li bar nesto,sto su rekli ili uradili, nije proslo kroz neku vrstu filtera PR tima.

darmar

pre 2 godine

Novaku se desilo što i drugima koji su dobili izuzeće,on se za razliu od drugih odlučio da stvar istera do kraja i to što sada svi na glas govore koji su uslovi je njegova zasluga.Svojom borbom je doveo u red stvari jer niko ne želi da liči na Australiju.,Novak je isti ,organizatori turnira su napravili promenu da im se ne bi dogodilo isto što i Australiji i AO.

Ghoul

pre 2 godine

Samo neka izlaze miševi iz svojih rupa...a ti Novače samo beleži, pamti, piši...kraj ovome će biti brže nego što ljudi misle, a onda ne zaboravljaj.

Delija

pre 2 godine

Pa zapad sad svim silama pokusava da to nametne i vec uspevaju da stvore Novaka negativca, necasnog coveka pa onda i da mu zabrane turnire da bi Nadal osvojio GS a nekim cudom i Federer Wimbldon samo da imaju vise od Djokovica koji im je trn u oku, sad pogotovo a niko od njih se nije vakcinisao vec su pokupovali potvrde.

Ghoul

pre 2 godine

Samo neka izlaze miševi iz svojih rupa...a ti Novače samo beleži, pamti, piši...kraj ovome će biti brže nego što ljudi misle, a onda ne zaboravljaj.

Straight Outta München

pre 2 godine

I Muhamedu Aliju su zabranili da se takmici 3 godine na vrhuncu karijere, pa je svejedno najveci. I njega su satanizovali mediji.

goran

pre 2 godine

Хвала Богу да није на њиховом нивоу. Он је за њих сасвим друга димензија. Он је слободан човек а то је данас грех. Ова двојица су добро плаћени послушници.

Xyz

pre 2 godine

Kakva skupina hijena koja bi zarad dva minuta medijske pažnje provukla kroz blato i rođenu majku...i još ga nije sramota da kaže kako ima dobar odnos sa Novakom. Pored ovakvih 'dobrih' poznanika, neprijatelji mu nisu potrebni

stevo

pre 2 godine

Endi je slikovito objasnio, da neće da šutira Novaka dok ovaj leži na zemlji. Ovi miševi koji su izmiljili iz svojih rupa, bi da udaraju Novaka dok "leži"

Delija

pre 2 godine

Pa zapad sad svim silama pokusava da to nametne i vec uspevaju da stvore Novaka negativca, necasnog coveka pa onda i da mu zabrane turnire da bi Nadal osvojio GS a nekim cudom i Federer Wimbldon samo da imaju vise od Djokovica koji im je trn u oku, sad pogotovo a niko od njih se nije vakcinisao vec su pokupovali potvrde.

Josarian

pre 2 godine

Da bi bio na nivou Federera i Nadsla, Novak bi morao da se sposti za jedan stepenik. Uz to Novak nije anyivakser. On je ¿rtva antivaksera!

iks

pre 2 godine

Gospodinu Serđu Palmijeriju je najveći uspeh u karijeri plasman u drugo kolo Rolan Garosa, i to u vreme kad je na svetu bila 20 puta manja konkurencija. To je kao kad bi danas komentarisao igrač kojem je maksimalni domet četvrtfinale čelendžera.

True

pre 2 godine

Pa i nije. Daleko je bolji. Ova dvojica su bila na tronu dok su se takmucili sa daleko slabijim teniserima. Kad je Nole stasao, oni su poceli da asistiraju

max

pre 2 godine

Kad smo kod nivoa tj nameštaljki recimo Federer dobija stalno fer play nagradu a nije ni blizu Novaku nikad nije dao poen protivniku a Novak sto puta.Sve je to igranka.

Ekskalibur

pre 2 godine

Inace ovaj igrao 20.profesiojalni meceva(80% izgubio), jednom bio na RG i odmah ispao, i on prica o necemu, bjezi u rupu iz koje si izasao, staro spadalo.

Ziko

pre 2 godine

Naravno da nije, h2h govori o tome... Ne slazem se sa mnogim njegovim pogledima, ali mi se dopada to sto bar ima svoje misljenje, i ne plasi se da ga saopsti. Danas se najvise ceni da kazes nista, odnosno da ponavljas opsteprihvacene otrcane fraze, pogotovo kada su osetljive teme u pitanju. Kada gledas konferencije ostalih prosto se pitas da li bar nesto,sto su rekli ili uradili, nije proslo kroz neku vrstu filtera PR tima.

Pera

pre 2 godine

1. Mohamed Ali
2. Dijego Armando Maradona
3. Robert Bobi Fišer
4. Novak Đoković

Nole i njih su proganjali, hapsilil, ponižavali ... ovo je tvoje društvo i zato se nesekiraj.
Na ovoj listi si 4. samo zbog hronologije.

smeh

pre 2 godine

Šta uradi čovek teniskom svetu time što se izjednačio po GS titulama sa Federerom i Nadalom i što drži mnoge bitne rekorde u tenisu? Bila bi najveća karma da Đoković završi sa barem jednom GS titulom više od one dvojice. Ko zna, možda bi tada došlo do masovnih samoubistava u svetu tenisa. A Đokoviću neka je sada na umu kome će sledeći put pomoći i donirati novac a kome ne. Neka gamad jednostavno zaslužuje da ih odnese voda.

Grazie signore

pre 2 godine

Eto kako Italija iskazuje zahvalnost Djokovicu za poslatu pomoc. Drugi put neka saceka da vidi koliko ce se pre njega isprsiti Nadal i Federer.

darmar

pre 2 godine

Novaku se desilo što i drugima koji su dobili izuzeće,on se za razliu od drugih odlučio da stvar istera do kraja i to što sada svi na glas govore koji su uslovi je njegova zasluga.Svojom borbom je doveo u red stvari jer niko ne želi da liči na Australiju.,Novak je isti ,organizatori turnira su napravili promenu da im se ne bi dogodilo isto što i Australiji i AO.

Dejan

pre 2 godine

Djoković treba da shvati da sa njima ne možeš igrati drugačije nego prljavo. Znači nek sredi tu lažnu potvrdu da je vakcinisan, nek odigra još 2-3 sezone, osvoji još tih 5+ GS i ćao dovidjenja. Ako je već pošten(a svi znamo da jest), nema ga šta savjest gristi zbog te lažne kovid potvrde. Sa njima jednostavno drugačije ne možeš, znači samo prljava igra. Stvarno bi bila šteta da ne odigra još te 2-3 godine i osvojih tih 25+ GS.

srpska posla

pre 2 godine

Nole, vakcinisi se i sve ih pocisti! Ako se ne vakcinises bices nezadovoljan ceo zivot i tretirace te kao gubitnika. Ne slusaj antivaksere, oni teraju svoju pricu, da li bi oni savetovali svom detetu da napusti posao koji voli zbog vakcine koju je primilo 2.000.000.000 ljudi?

Miks

pre 2 godine

Hvala Bogu da nije na njihovom nivou. Kada je trebalo, pomogao vam je velikodusno. Bar zbog toga bi trebalo bar malo da ga postujete. Mnogo je mrznje u vama "zapadnjacima".

Sale

pre 2 godine

Koliko je ovaj čovek fer, najbolje govori činjenica kako se dolazi do titule na turniru u Rimu. Prvo plufinale se igra u podnevnom terminu, a drugo u večernjem terminu. Naredni dan finale se igra u podnevnom terminu. Kakav je to hendikep, najbolje pokazuje činjenica da je zadnji put drugi polufinalista uzeo titulu 2011. godine (naravno to je bio Novak). Svaki put kad se sastajao u finalu sa Rafom, Novak je "slučajno" bio drugi polufinalista.

spahia nezir

pre 2 godine

kakvo horsko cimanje, sve se čini da je spontano bez ikakve organizacije, ko bi pomislio da je organizovano, reklu bi da je teoretičar zavere

Pljuvac svih stilova

pre 2 godine

A Nadal i Federer su sjajni uzori jer su beskicmenjaci i uvlace se establismentu. Pogledajte omladinu.. Sve se debilnije ponasaju. Pogledajte filmove i serije koje se serviraju, pa ono vredja inteligenciju. Eto, takva omladina je pozeljna - poslusna, ne bas bistra, zaludjena trendovima, izazovima i ispranih glava. Jake li omladine, a i uzora.

Вчадо

pre 2 godine

У праву је Палмијери, није Новак на нивоу Надала и Федерера... Требао би много да се спусти да би био на њиховом нивоу...

Neško

pre 2 godine

Danima čitam ovdje kojekakve foskule i otrcane fraze tipa: niko nije iznad tenisa, iznad AO, iznad zakona, iznad države, ne može biti GOAT, umrli su milioni od covida, vođa antivaksera, mi budale on pametan itd itd. Pa ovo je da čovjek ne povjeruje kuda ovaj ludi svijet ide. Ovo samo može licemjerni i podli anglosaksonski i latinski mozak smišljati, tipa ovog Italijana.

U pamet se ljudi. Pa Novak, koji ima kao i mi svojih mana i grešaka (u BG prije odlaska u AUS), se nije nijednog momenta stavljao iznad tenisa, turnira, države AUS, zakona, niti deklarisao kao vođa antivaksera niti je ikada se decidno izjasnio da je protiv vakcinacije itd itd itd... Da ne nabrajam sada sve za šta ga optužuju.

Čovjek samo iskoristio opciju za ulazak koju su donijeli organi u AUS i ništa više. Oni dali vizu, ćute dok im nije došao na noge, pa mu kao zahvalnost što je sve uradio tamo za sebe, sport, ali i za njih, prirede onakav tretman. Zatvorili ga i tretirali ga ko obično ulično pseto. To zapravo pokazuje ko su i kakvi oni, a ne kakav je Novak. Normalni znaju ko je i kakav Novak. On je ovoga puta bio žrtveni jarac od strane politike i interesnih lobija gdje je moć masmedija max iskorištena.

A da li može biti GOAT ili ne, to će pokazati materijalni statistički parametri kojih u tenisu, hvala bogu, ima više čini mi se nego u NBA, a ne subjektivni dojmovi raznih bjelosvjetskih hoštaplera poput ovog Italijana.

I sada nakon svega opet licemjerstvo tipa pa bilo je grešaka u organizaciji turnira, otvorena opcija progona samo jednu umjesto tri godine (naravno ukoliko Novak bude ponizno ćutao u budućnosti i izvinjavao se on njima a ne oni njemu za sve što se desilo).

Nadam se da bog sve vidi i vraća svima kako su zaslužili, kako Novak i napisa u onoj kratkoj poruci na početku svog australijskog kazamata.

Sasa

pre 2 godine

A Novak i "njegov tim" i dalje o svemu ćute.... napadi i kritike se nižu a on kao da živ u balonu i ništa od toga ne vidi, ne čuje, niti smatra da mu to šteti.

Tresnja

pre 2 godine

Evo ih sad belosvetski nikogovici sto daju sebi za pravo da ruzne reci bljuju za Noleta. Kako su u Francuskoj morali posle 2 dana da isprave svoju izjavu da ce moci igrati samo vakcinisani, tako ce biti svuda. To rade svetski mocnici koji zive od prodaje vakcina. Svet je poludeo.

Ivana

pre 2 godine

Ljudi u Srbiji nikako da shvate da na Zapadu nema filosofiranja, tamo se postuje drzava i kada se naredi da se prima vakcina onda se i prima. A ovde ljudi malo pa malo bi da sire teorije zavere.

Otac Srdjan

pre 2 godine

Ljudi u Srbiji nikako da shvate da na Zapadu nema filosofiranja, tamo se postuje drzava i kada se naredi da se prima vakcina onda se i prima. A ovde ljudi malo pa malo bi da sire teorije zavere.
(Ivana, 18. januar 2022 13:29)

Malo si pobrkao,to se u Kini naredi i svi primaju,isto kao kad bi im rekli od sutra nosite svi plave majice.Tako su drilovani celog zivota bez prava na misljenje po bilo cemu.
A taj divni Zapad se sve vise ugleda na Kinu koja je model buducnosti zivota i ljudskih prava.

Sasa

pre 2 godine

Ma mozete samo da mu se sagnete. Ti, Nadal i Federer u paketu. Tek sad vidim sta im je Novak radio na terenu i kakve traume imaju od njega. Alal ti vera Srbine.

Brzi

pre 2 godine

(tipicnip, 18. januar 2022 13:50)

Najveca fora ce biti što ce i ovako, sa svim tim greškama i fiks idejama opet biti najbolji svih vremena. Osvojice jos taj jedan GS makar i u 39oj, dok ona dva slepca nece vise ni jedan. Klinci ga svakako ne mogu stici,ni Medvedev ni niko...
Zamisli, gubis vreme sa guruima, deportuju te zbog vakcine, osnivas udruzenja tenisera, pravis Kovid zurke... i na kraju si opet najjači i najbolji.
Nema dalje! :-)

Goran

pre 2 godine

I kad im je poklonio milion dolara nije bio na nivou Nadala i Federera. Oni nisu dali ništa za Bergamo.
(Roni, 18. januar 2022 12:14)

Das pare iz nekih fondova pod njegovim imenom i mislis da mozes da radis sta hoces? To vazi u Srbiji. Dno dna kako razmisljamo. Imas ti svoja prava ali imas i obavezu. Djokovic, iako zivi u belom svetu, jos uvek muku muci sa balkanskim prazilukom koji je najotrovniji od svih ostalih praziluka.

Dragan

pre 2 godine

Naravno da nije na njihovom nivou. On je već nekoliko godina na nivou iznad njih.Po svemu, kao igrač, kao čovek, jednostavno kao osoba. Porodičan čovek, bori se za ljudska prava,predstavlja svoju zemlju u najboljem svetlu, donator.

"Zlatno doba"

pre 2 godine

Poceo je da isplivava sav sociopatski, kvazi-edukovan i umisljen talog drustva. Klima je za njih trenutno idealna. Mogu da bljuju najodvratnije recenice i to pod krinkom moralne superiornosti:/

Zevs

pre 2 godine

Neznam da li je iko primetio, ali Novak ne skida masku !?
Čak i sa bratom kada je u autu !
Primer daje svima i tkzv antivakserima, bravo.

Pametnom_dosta

pre 2 godine

Apsolutno potvrdjujem. Nije na nivo ove dvojice, on je odavno iznad njihovog nivoa. Takodjer se slazem da nije ni uzor mladima, Ne puši, ne pije, ne drogira se, pomaze drugima, vernik je... Nadam se da se mladi nece ugledati na Novaka jer je opasan za drustvo.

Ljudi bez obraza

pre 2 godine

Bio im je i vise od nivoa prosle godine kad je donirao milion eura Bergamu. Tad su ga na sva usta hvalili i plakali od srece. Pitaju li se koliko im je zivota spasio tom donacijom. Beskicmenjaci.

Slobodan

pre 2 godine

Kako boli i pece sto je mali od Srbije najveci ikada. Tek cete se cesati za svoje izjave, proci ce i ovo zlo pa ce onda polako istina isplivavati. A u medjuvremenu ajte po cetvrtu dozu.

kriv si što si živ

pre 2 godine

Teorije zavere ne postoje postoje samo zavere.Valjda je sada i poslednjem zaljubljeniku u zapad sa koeficijentom inteligencije jednakom psu i više sada to jasno.

Goki

pre 2 godine

Svako objektivan i nezaslepljen kultom ličnosti koji je iracionalno vezan za njega će seskožiti:
Djoković ne bi smeo da bude uzor nikome! Jedino u čemu bih dao deci da ga kopiraju su trčanje, elastičnost, i donekle način treniranja.
Sve zajedno, u sumi, jedan negativan lik.

Zum

pre 2 godine

A Novak i "njegov tim" i dalje o svemu ćute.... napadi i kritike se nižu a on kao da živ u balonu i ništa od toga ne vidi, ne čuje, niti smatra da mu to šteti.
(Sasa, 18. januar 2022 12:07)

Izjavio je da se do kraja AO nece pojavljivati u medijima niti davati bilo kakve izjave.

Ja

pre 2 godine

E pa dragi moji ako sam ja i moja deca vakcinisani kako bi imali normalan život (ne na pašteti 😉) ne vidim razlog da nam on dolazi ovde i glumata. Neka vam ga u Srbiji pa se busajte u prsa da ste najbolji i kako vas svi mrze

AndjelA

pre 2 godine

Italija i lekcije? U oblasti kulinarstva i turizma,ok. U oblasti ljudskosti i altruizma,iscrpeli su svoj potencijal još u doba humanizma i renesanse.

Kemp

pre 2 godine

Nije trebao da ide, znao sam da ce ga navuci na tanak led, kao sto su ga navukli i na US Open.
Znao sam i tamo da ce ga navuci, jer se to osecalo u vazduhu i samo se ocekivalo kada.
Ono sa lopticom je smesno bilo, ali naprave dramu.
Realnost je da on njima smeta, ne zele ga ispred Federera i on je za njih samo neko sa Istoka.
On je na radaru i treba da bude siguran oko svog ucesca, dok kada je tamo, brine o mogucim zamkama.
Svi koji zive u Americi, znaju da mogu da im nameste zamke i optuze za svasta i zive tako oprezni.
Novak nije znao za takvu kulturu zivota i klasicna navlakusa, zensko se prenemaze a zensko je u USA uvek u pravu.
Oni reze sa tribina, atmosfera divljaka najobicnijih, poziv na linc, to je sve OK po njima.
Pamet u glavu, smanjiti i sa izjavama, samo ono sto je obavezno i u vezi sa mecom.
Previse amaterski nastup Novaka u javnosti, dok su ona dvojica pripremljeni za javnost, zvanicno sta treba, osim Nadala, koji je poceo da lupa ko Maksim po diviziji.a

Igor

pre 2 godine

U pravu je. DJokovic nije na nivou Nadala i Federera. On je na visem nivou od njih, sto pokazuju njihovi medjusobni dueli i razne druge statistike.

Idemoooo CARE!!!

pre 2 godine

Al ih je No1e sve razbio gde god je stigao sirom sveta!!! Boli ih to, a plakat ce jos jace i jos vise i jos duuuugo vremena, tacnije - zauvek, koliko ce Novak ostati na mestu GOAT-a!!!

ej bre

pre 2 godine

Pa i mene zanima zasto im je donirao milion evra? Bolje da je te pare spalio tokom zime da se ugreje. Vecu korist bi napravio tako nego sto je dao nezahvalnim zderacima zaba...

milanche

pre 2 godine

pa i nije na njihovom nivou,oni su nekoliko nivoa ispod,on je veci covek od njih a i bolji teniser,priznacete kad tad,probudili ste zver

Negativni

pre 2 godine

Svi ovi sto komentarisu, ne mogu ni patike da mu čiste! A on će zauvek biti najveći svih vremena!
(xxx, 18. januar 2022 10:59)
On ni bio, niti je, niti ce ikada biti GOAT!!

Ja

pre 2 godine

E pa dragi moji ako sam ja i moja deca vakcinisani kako bi imali normalan život (ne na pašteti 😉) ne vidim razlog da nam on dolazi ovde i glumata. Neka vam ga u Srbiji pa se busajte u prsa da ste najbolji i kako vas svi mrze

Gagi

pre 2 godine

Može se direktnije reći da čovek nije ulizica, nije šablon po kome se prave gore pomenute osobe, to je čovek koji posle svega ima svoje JA koje je sada došlo do potpunog izražaja. Što pre čovečanstvo shvati da je ovaj virus kako vreme prolazi i kako vremenom slabi najobičniji grip to ćemo pre nastaviti sa normalnim životima. Mada mislim da je njegova posledica zapravo mnogo gora od smrti, a to je da se živi u strahu ostatak života. Zbog toga razmišljate narode svojom glavom nemojte ulaziti u kalup svakodnevice. Sve najbolje

bane

pre 2 godine

Kaze ovaj da nije na nivou Federera i Nadala. Sto mu to nisu rekli kad je donirao milion eura bolnici u Bergamu na pocetku epidemije. Trebali su odmah odbiti poklon i cekati da im pare daju Nadal i Federer.
Sve ovo treba zapamiti, sve ove gnjide.

Vak? No!

pre 2 godine

Komentar sa ruskog portala (gde inače zovu Novaka da dođe da igra u Moskvi ili u Piter jer u Rusiji vakcinacij nije obavezna, čak se razmatra anuliranje zakona o q-kodovima koje ionako već dva meseca niko ni ne traži niti gleda): Ako bude obavezna, ja ću prvo da se vakcinišem protiv vakcina.

Goran

pre 2 godine

Ulog je veci od jedne sezone. Vec sada se zna da ce vakcinacija biti neophodna i narednih nekoliko godina. Ako se sada ne vakcinise, skoro je sigurno da se nista nece promeniti ni sledece godine a vrlo lako ni sledecih nekoliko godina. On bukvalno bira sada izmedju karijere i vakcinacije a ne izmedju pauze od jednu godinu i vakcinacije. S tim da mora racunati da ako se ne vakcinise zacementirace status anivaksera i ako se vakcinise iduce godine kasno je. Takodje ce se pritisak dodatno povecati kada prodje Australijan Open. Izgubice mesto u vrhu pa ce biti sve lakse donositi odluku o njegoj zabrani ulaska. Na njemu je da odluci ali da treba da zna da je ulog karijera ili vakcina.

Zavera 100%

pre 2 godine

Braćo Srbi, ja mislim da je ovo - zavera. Kao utvare obrušili su se na bastion slobode i najvećeg IQ u Evropi. Moramo izdržati i ovaj nalet, pobedićemo ka i uvek! Glavu gore braćo, samo jako do novih teorija.

Lana

pre 2 godine

I kad im je poklonio milion dolara nije bio na nivou Nadala i Federera. Oni nisu dali ništa za Bergamo.
(Roni,

Nije on nikome nista poklonio nego je preko donacija pokusavao da "kupi" ljubav ali se ljubav ne prodaje. Fliantrop koji na sva zvoni kad pokloni nije filantrop nego varalica koji ima neki razlog kad poklanja.

ime

pre 2 godine

(Ivana, 18. januar 2022 13:29)

Dobro jutro.

Ljudi nikako da shvate da je glupo pricati radi price, govoriti van teme i tokova, biti zaglavljen u proslosti… trolovati.

Dakle, danas je 18. januar. Nije rec o vakcinaciji i nevakcinaciji, niko zbog toga nije deportovan.
Danas pricamo o verbalnom deliktu. O tome kako Novak ili bilo ko drugi, nije po meri politicara ako nije deo vecine. Ako ne misli kao 93% ljudi.

Danas je tema kako biti uzoran gradjanin. Ko postavlja mere, koje su granice nasih sloboda i uverenja…

Ti si jos uvek u novembru 2021. Ali bitno da se nesto kaze, zapljune svako ko je dirnuo u nas samopravni socijalizam, ko ruje iznutra… ko ne misli kao Mi.

tipicnip

pre 2 godine

Najveći neprijatelj novaka Djokovica je novak dkolovic... Da je na vreme operisao lakat ono pre par godina, ne bi izgubio celu sezonu... Ali ne i tad se pravio pametan, lečio se travama i pozitivnom energijom, i na kraju svakako se operisao... Tako će i sad, napravi sebi štetu, ogromnu i opet ce da se vakciniše...

miljas

pre 2 godine

Ti nadalo-federovci mogu samo da mrze Nola, a i moraju jer potukao ih je na svim poljima i dotucice ih i na GS iako politicki mu ne dozboljavaju.

chica

pre 2 godine

Мени је фасцинантно да помиње Новаково ментално здравље а Надала и Федерера ставља као узоре а не помиње њихово ментално здравље и карактер. Са својим менталним здрављем, Надал може да буде погубан за младе генерације. Свако коме је Надал узор може да помисли да би успео у тенису мораш бити компусвно опсесиван, дужи део каријере допингован, лажов и лицемер. Сад се види како су једва дочекали да сломе Новака. Не знају да тврд је орах воћка чудновата, не сломи га а зубе поломи.

Pedja

pre 2 godine

Moj komentar se odnosi, prvo na tacan prevod doticnog gospodina. Ako je tacan, onda mogu sledece da kazem: covek rizikujuci samog sebe, sigurno nije ugrozio druge, drugo: ne brini ti za njegovo mentalno zdravlje, jer je verovatno jaci od svih nas zajedno na ovoj objavi, i trece pokazace vam da je bolji od svih ostalih koje je doticni spomenuo, bas zbog toga sto ga ne vasite iz usta. Pozdrav

Kron

pre 2 godine

Neznam da li je iko primetio, ali Novak ne skida masku !?
Čak i sa bratom kada je u autu !
Primer daje svima i tkzv antivakserima, bravo.
(Zevs, 18. januar 2022 13:28)

Najveći primer je dao onoj deci kojoj je uručivao pheare zaražen!

Rade, ZG

pre 2 godine

Šamaranje sa svih strana zbog stavova koji su većini ljudi neprihvatljivi, zbog nesposobnosti da ih preispita, ažurira i uskladi sa situacijom.

Miloš

pre 2 godine

Svi u svetu više vole Nadala i Federera, sem srba napaljenih.
(realno, 18. januar 2022 12:53)

To je potpuno tačno, PR čuda čini. Dvadeset bezličnih izjava je uvek popularnije od jednog autentičnog, polarizujućeg mišljenja o bilo čemu, ne govorim o vakcini.

Ali samo jednu stvar da znate - da je Novak iz bilo koje druge države osim Srbije, i u Srbiji bi isto više voleli Federera i Nadala, a u toj zemlji bi takođe obožavali Novaka. Čak i ako bi ta zemlja bila Švajcarska.

SilaN

pre 2 godine

... samo beležiti, sve, svakog pojedinačno... doći će jed?om neka prilika da se naplate sve ove uvrede koje Novak, ali Srbija kao država, nisu zaslužili... samo mirno, dostajansveno, polako, čekati i graditi svoju priliku...

Dusanovo carstvo!

pre 2 godine

Djoković treba da shvati da sa njima ne možeš igrati drugačije nego prljavo. Znači nek sredi tu lažnu potvrdu da je vakcinisan, nek odigra još 2-3 sezone, osvoji još tih 5+ GS i ćao dovidjenja. Ako je već pošten(a svi znamo da jest), nema ga šta savjest gristi zbog te lažne kovid potvrde. Sa njima jednostavno drugačije ne možeš, znači samo prljava igra. Stvarno bi bila šteta da ne odigra još te 2-3 godine i osvojih tih 25+ GS.
(Dejan, 18. januar 2022 14:26)

Nije to to. Bolje je da im kaze "ne mozete mi nista". U tenisu sam vas sve odrao u najjacij eri tenisa ikada.

I da jos doda tenis ili sloboda, biram slobodu!

Baya con Dios

pre 2 godine

Нешто ми се овде не уклапа. Тенисери морају (тако испада) да се вакцинишу, а нико од званичника са Запада не прича о вакцинацији других спортиста. Африка је махом невакцинисана, па тиме рачунам да и спортисти из Африке нису вакцинисани. Да ли то све значи да нико од њих неће моћи да учествује у Дијамантској лиги за почетак? Да ли то значи да ће у Паризу на ОИ бити само САД и они из ЕУ? Ватерполисти на СП ускоро?

jan

pre 2 godine

"Ali sad Nole nije tu..." spominje se u svakom clanku vezano za AO.
Tako ce biti i kada neko "drugi" podigne pehar...ali Nole nije bio tu!!!
Svi su oni svesni svega!!!

Splavar

pre 2 godine

Nije, ali mogao je da bude, nazalost ovo mu nije trebalo. Jednu stvar mu ne mogu poreci, treci je sampion svih vremena. Ne znam moze li to da izvede, ali teoretski je moguce da se nametne i kao najveci, s obzirom da ima jos sezonu ili dve pred sobom. Prosle godine je bio fantastican do onog meca za medalju protiv PKB. Tada je poceo sunovrat, ali ne bih ga unapred otpisao. Moze on jos turnira osvajati, a imidz moze samo da popravi, iskreno gore nego sada ne moze biti

D

pre 2 godine

Psihologija čoveka je takva da što si bolji, više te gaze i pljuju.

Zato, pamet u glavu i gazi boraniju. Više će te ceniti dok se plaše.

Goki

pre 2 godine

Svako objektivan i nezaslepljen kultom ličnosti koji je iracionalno vezan za njega će seskožiti:
Djoković ne bi smeo da bude uzor nikome! Jedino u čemu bih dao deci da ga kopiraju su trčanje, elastičnost, i donekle način treniranja.
Sve zajedno, u sumi, jedan negativan lik.

Ivana

pre 2 godine

Ljudi u Srbiji nikako da shvate da na Zapadu nema filosofiranja, tamo se postuje drzava i kada se naredi da se prima vakcina onda se i prima. A ovde ljudi malo pa malo bi da sire teorije zavere.

Goran

pre 2 godine

I kad im je poklonio milion dolara nije bio na nivou Nadala i Federera. Oni nisu dali ništa za Bergamo.
(Roni, 18. januar 2022 12:14)

Das pare iz nekih fondova pod njegovim imenom i mislis da mozes da radis sta hoces? To vazi u Srbiji. Dno dna kako razmisljamo. Imas ti svoja prava ali imas i obavezu. Djokovic, iako zivi u belom svetu, jos uvek muku muci sa balkanskim prazilukom koji je najotrovniji od svih ostalih praziluka.

Negativni

pre 2 godine

Svi ovi sto komentarisu, ne mogu ni patike da mu čiste! A on će zauvek biti najveći svih vremena!
(xxx, 18. januar 2022 10:59)
On ni bio, niti je, niti ce ikada biti GOAT!!

srpska posla

pre 2 godine

Nole, vakcinisi se i sve ih pocisti! Ako se ne vakcinises bices nezadovoljan ceo zivot i tretirace te kao gubitnika. Ne slusaj antivaksere, oni teraju svoju pricu, da li bi oni savetovali svom detetu da napusti posao koji voli zbog vakcine koju je primilo 2.000.000.000 ljudi?

Ghoul

pre 2 godine

Samo neka izlaze miševi iz svojih rupa...a ti Novače samo beleži, pamti, piši...kraj ovome će biti brže nego što ljudi misle, a onda ne zaboravljaj.

Ja

pre 2 godine

E pa dragi moji ako sam ja i moja deca vakcinisani kako bi imali normalan život (ne na pašteti 😉) ne vidim razlog da nam on dolazi ovde i glumata. Neka vam ga u Srbiji pa se busajte u prsa da ste najbolji i kako vas svi mrze

Lana

pre 2 godine

I kad im je poklonio milion dolara nije bio na nivou Nadala i Federera. Oni nisu dali ništa za Bergamo.
(Roni,

Nije on nikome nista poklonio nego je preko donacija pokusavao da "kupi" ljubav ali se ljubav ne prodaje. Fliantrop koji na sva zvoni kad pokloni nije filantrop nego varalica koji ima neki razlog kad poklanja.

Delija

pre 2 godine

Pa zapad sad svim silama pokusava da to nametne i vec uspevaju da stvore Novaka negativca, necasnog coveka pa onda i da mu zabrane turnire da bi Nadal osvojio GS a nekim cudom i Federer Wimbldon samo da imaju vise od Djokovica koji im je trn u oku, sad pogotovo a niko od njih se nije vakcinisao vec su pokupovali potvrde.

Ja

pre 2 godine

E pa dragi moji ako sam ja i moja deca vakcinisani kako bi imali normalan život (ne na pašteti 😉) ne vidim razlog da nam on dolazi ovde i glumata. Neka vam ga u Srbiji pa se busajte u prsa da ste najbolji i kako vas svi mrze

Sasa

pre 2 godine

A Novak i "njegov tim" i dalje o svemu ćute.... napadi i kritike se nižu a on kao da živ u balonu i ništa od toga ne vidi, ne čuje, niti smatra da mu to šteti.

Josarian

pre 2 godine

Da bi bio na nivou Federera i Nadsla, Novak bi morao da se sposti za jedan stepenik. Uz to Novak nije anyivakser. On je ¿rtva antivaksera!

Kron

pre 2 godine

Neznam da li je iko primetio, ali Novak ne skida masku !?
Čak i sa bratom kada je u autu !
Primer daje svima i tkzv antivakserima, bravo.
(Zevs, 18. januar 2022 13:28)

Najveći primer je dao onoj deci kojoj je uručivao pheare zaražen!

goran

pre 2 godine

Хвала Богу да није на њиховом нивоу. Он је за њих сасвим друга димензија. Он је слободан човек а то је данас грех. Ова двојица су добро плаћени послушници.

tipicnip

pre 2 godine

Najveći neprijatelj novaka Djokovica je novak dkolovic... Da je na vreme operisao lakat ono pre par godina, ne bi izgubio celu sezonu... Ali ne i tad se pravio pametan, lečio se travama i pozitivnom energijom, i na kraju svakako se operisao... Tako će i sad, napravi sebi štetu, ogromnu i opet ce da se vakciniše...

Straight Outta München

pre 2 godine

I Muhamedu Aliju su zabranili da se takmici 3 godine na vrhuncu karijere, pa je svejedno najveci. I njega su satanizovali mediji.

Dejan

pre 2 godine

Djoković treba da shvati da sa njima ne možeš igrati drugačije nego prljavo. Znači nek sredi tu lažnu potvrdu da je vakcinisan, nek odigra još 2-3 sezone, osvoji još tih 5+ GS i ćao dovidjenja. Ako je već pošten(a svi znamo da jest), nema ga šta savjest gristi zbog te lažne kovid potvrde. Sa njima jednostavno drugačije ne možeš, znači samo prljava igra. Stvarno bi bila šteta da ne odigra još te 2-3 godine i osvojih tih 25+ GS.

True

pre 2 godine

Pa i nije. Daleko je bolji. Ova dvojica su bila na tronu dok su se takmucili sa daleko slabijim teniserima. Kad je Nole stasao, oni su poceli da asistiraju

smeh

pre 2 godine

Šta uradi čovek teniskom svetu time što se izjednačio po GS titulama sa Federerom i Nadalom i što drži mnoge bitne rekorde u tenisu? Bila bi najveća karma da Đoković završi sa barem jednom GS titulom više od one dvojice. Ko zna, možda bi tada došlo do masovnih samoubistava u svetu tenisa. A Đokoviću neka je sada na umu kome će sledeći put pomoći i donirati novac a kome ne. Neka gamad jednostavno zaslužuje da ih odnese voda.

kriv si što si živ

pre 2 godine

Teorije zavere ne postoje postoje samo zavere.Valjda je sada i poslednjem zaljubljeniku u zapad sa koeficijentom inteligencije jednakom psu i više sada to jasno.

max

pre 2 godine

Kad smo kod nivoa tj nameštaljki recimo Federer dobija stalno fer play nagradu a nije ni blizu Novaku nikad nije dao poen protivniku a Novak sto puta.Sve je to igranka.

Pljuvac svih stilova

pre 2 godine

A Nadal i Federer su sjajni uzori jer su beskicmenjaci i uvlace se establismentu. Pogledajte omladinu.. Sve se debilnije ponasaju. Pogledajte filmove i serije koje se serviraju, pa ono vredja inteligenciju. Eto, takva omladina je pozeljna - poslusna, ne bas bistra, zaludjena trendovima, izazovima i ispranih glava. Jake li omladine, a i uzora.

Ekskalibur

pre 2 godine

Inace ovaj igrao 20.profesiojalni meceva(80% izgubio), jednom bio na RG i odmah ispao, i on prica o necemu, bjezi u rupu iz koje si izasao, staro spadalo.

Xyz

pre 2 godine

Kakva skupina hijena koja bi zarad dva minuta medijske pažnje provukla kroz blato i rođenu majku...i još ga nije sramota da kaže kako ima dobar odnos sa Novakom. Pored ovakvih 'dobrih' poznanika, neprijatelji mu nisu potrebni

Zevs

pre 2 godine

Neznam da li je iko primetio, ali Novak ne skida masku !?
Čak i sa bratom kada je u autu !
Primer daje svima i tkzv antivakserima, bravo.

Pera

pre 2 godine

1. Mohamed Ali
2. Dijego Armando Maradona
3. Robert Bobi Fišer
4. Novak Đoković

Nole i njih su proganjali, hapsilil, ponižavali ... ovo je tvoje društvo i zato se nesekiraj.
Na ovoj listi si 4. samo zbog hronologije.

Slobodan

pre 2 godine

Kako boli i pece sto je mali od Srbije najveci ikada. Tek cete se cesati za svoje izjave, proci ce i ovo zlo pa ce onda polako istina isplivavati. A u medjuvremenu ajte po cetvrtu dozu.

Sasa

pre 2 godine

Ma mozete samo da mu se sagnete. Ti, Nadal i Federer u paketu. Tek sad vidim sta im je Novak radio na terenu i kakve traume imaju od njega. Alal ti vera Srbine.

darmar

pre 2 godine

Novaku se desilo što i drugima koji su dobili izuzeće,on se za razliu od drugih odlučio da stvar istera do kraja i to što sada svi na glas govore koji su uslovi je njegova zasluga.Svojom borbom je doveo u red stvari jer niko ne želi da liči na Australiju.,Novak je isti ,organizatori turnira su napravili promenu da im se ne bi dogodilo isto što i Australiji i AO.

stevo

pre 2 godine

Endi je slikovito objasnio, da neće da šutira Novaka dok ovaj leži na zemlji. Ovi miševi koji su izmiljili iz svojih rupa, bi da udaraju Novaka dok "leži"

Rade, ZG

pre 2 godine

Šamaranje sa svih strana zbog stavova koji su većini ljudi neprihvatljivi, zbog nesposobnosti da ih preispita, ažurira i uskladi sa situacijom.

iks

pre 2 godine

Gospodinu Serđu Palmijeriju je najveći uspeh u karijeri plasman u drugo kolo Rolan Garosa, i to u vreme kad je na svetu bila 20 puta manja konkurencija. To je kao kad bi danas komentarisao igrač kojem je maksimalni domet četvrtfinale čelendžera.

spahia nezir

pre 2 godine

kakvo horsko cimanje, sve se čini da je spontano bez ikakve organizacije, ko bi pomislio da je organizovano, reklu bi da je teoretičar zavere

Zavera 100%

pre 2 godine

Braćo Srbi, ja mislim da je ovo - zavera. Kao utvare obrušili su se na bastion slobode i najvećeg IQ u Evropi. Moramo izdržati i ovaj nalet, pobedićemo ka i uvek! Glavu gore braćo, samo jako do novih teorija.

Ziko

pre 2 godine

Naravno da nije, h2h govori o tome... Ne slazem se sa mnogim njegovim pogledima, ali mi se dopada to sto bar ima svoje misljenje, i ne plasi se da ga saopsti. Danas se najvise ceni da kazes nista, odnosno da ponavljas opsteprihvacene otrcane fraze, pogotovo kada su osetljive teme u pitanju. Kada gledas konferencije ostalih prosto se pitas da li bar nesto,sto su rekli ili uradili, nije proslo kroz neku vrstu filtera PR tima.

Sale

pre 2 godine

Koliko je ovaj čovek fer, najbolje govori činjenica kako se dolazi do titule na turniru u Rimu. Prvo plufinale se igra u podnevnom terminu, a drugo u večernjem terminu. Naredni dan finale se igra u podnevnom terminu. Kakav je to hendikep, najbolje pokazuje činjenica da je zadnji put drugi polufinalista uzeo titulu 2011. godine (naravno to je bio Novak). Svaki put kad se sastajao u finalu sa Rafom, Novak je "slučajno" bio drugi polufinalista.

ej bre

pre 2 godine

Pa i mene zanima zasto im je donirao milion evra? Bolje da je te pare spalio tokom zime da se ugreje. Vecu korist bi napravio tako nego sto je dao nezahvalnim zderacima zaba...

Otac Srdjan

pre 2 godine

Ljudi u Srbiji nikako da shvate da na Zapadu nema filosofiranja, tamo se postuje drzava i kada se naredi da se prima vakcina onda se i prima. A ovde ljudi malo pa malo bi da sire teorije zavere.
(Ivana, 18. januar 2022 13:29)

Malo si pobrkao,to se u Kini naredi i svi primaju,isto kao kad bi im rekli od sutra nosite svi plave majice.Tako su drilovani celog zivota bez prava na misljenje po bilo cemu.
A taj divni Zapad se sve vise ugleda na Kinu koja je model buducnosti zivota i ljudskih prava.

Kemp

pre 2 godine

Nije trebao da ide, znao sam da ce ga navuci na tanak led, kao sto su ga navukli i na US Open.
Znao sam i tamo da ce ga navuci, jer se to osecalo u vazduhu i samo se ocekivalo kada.
Ono sa lopticom je smesno bilo, ali naprave dramu.
Realnost je da on njima smeta, ne zele ga ispred Federera i on je za njih samo neko sa Istoka.
On je na radaru i treba da bude siguran oko svog ucesca, dok kada je tamo, brine o mogucim zamkama.
Svi koji zive u Americi, znaju da mogu da im nameste zamke i optuze za svasta i zive tako oprezni.
Novak nije znao za takvu kulturu zivota i klasicna navlakusa, zensko se prenemaze a zensko je u USA uvek u pravu.
Oni reze sa tribina, atmosfera divljaka najobicnijih, poziv na linc, to je sve OK po njima.
Pamet u glavu, smanjiti i sa izjavama, samo ono sto je obavezno i u vezi sa mecom.
Previse amaterski nastup Novaka u javnosti, dok su ona dvojica pripremljeni za javnost, zvanicno sta treba, osim Nadala, koji je poceo da lupa ko Maksim po diviziji.a

Вчадо

pre 2 godine

У праву је Палмијери, није Новак на нивоу Надала и Федерера... Требао би много да се спусти да би био на њиховом нивоу...

Grazie signore

pre 2 godine

Eto kako Italija iskazuje zahvalnost Djokovicu za poslatu pomoc. Drugi put neka saceka da vidi koliko ce se pre njega isprsiti Nadal i Federer.

Goran

pre 2 godine

Ulog je veci od jedne sezone. Vec sada se zna da ce vakcinacija biti neophodna i narednih nekoliko godina. Ako se sada ne vakcinise, skoro je sigurno da se nista nece promeniti ni sledece godine a vrlo lako ni sledecih nekoliko godina. On bukvalno bira sada izmedju karijere i vakcinacije a ne izmedju pauze od jednu godinu i vakcinacije. S tim da mora racunati da ako se ne vakcinise zacementirace status anivaksera i ako se vakcinise iduce godine kasno je. Takodje ce se pritisak dodatno povecati kada prodje Australijan Open. Izgubice mesto u vrhu pa ce biti sve lakse donositi odluku o njegoj zabrani ulaska. Na njemu je da odluci ali da treba da zna da je ulog karijera ili vakcina.

Dragan

pre 2 godine

Naravno da nije na njihovom nivou. On je već nekoliko godina na nivou iznad njih.Po svemu, kao igrač, kao čovek, jednostavno kao osoba. Porodičan čovek, bori se za ljudska prava,predstavlja svoju zemlju u najboljem svetlu, donator.

Neško

pre 2 godine

Danima čitam ovdje kojekakve foskule i otrcane fraze tipa: niko nije iznad tenisa, iznad AO, iznad zakona, iznad države, ne može biti GOAT, umrli su milioni od covida, vođa antivaksera, mi budale on pametan itd itd. Pa ovo je da čovjek ne povjeruje kuda ovaj ludi svijet ide. Ovo samo može licemjerni i podli anglosaksonski i latinski mozak smišljati, tipa ovog Italijana.

U pamet se ljudi. Pa Novak, koji ima kao i mi svojih mana i grešaka (u BG prije odlaska u AUS), se nije nijednog momenta stavljao iznad tenisa, turnira, države AUS, zakona, niti deklarisao kao vođa antivaksera niti je ikada se decidno izjasnio da je protiv vakcinacije itd itd itd... Da ne nabrajam sada sve za šta ga optužuju.

Čovjek samo iskoristio opciju za ulazak koju su donijeli organi u AUS i ništa više. Oni dali vizu, ćute dok im nije došao na noge, pa mu kao zahvalnost što je sve uradio tamo za sebe, sport, ali i za njih, prirede onakav tretman. Zatvorili ga i tretirali ga ko obično ulično pseto. To zapravo pokazuje ko su i kakvi oni, a ne kakav je Novak. Normalni znaju ko je i kakav Novak. On je ovoga puta bio žrtveni jarac od strane politike i interesnih lobija gdje je moć masmedija max iskorištena.

A da li može biti GOAT ili ne, to će pokazati materijalni statistički parametri kojih u tenisu, hvala bogu, ima više čini mi se nego u NBA, a ne subjektivni dojmovi raznih bjelosvjetskih hoštaplera poput ovog Italijana.

I sada nakon svega opet licemjerstvo tipa pa bilo je grešaka u organizaciji turnira, otvorena opcija progona samo jednu umjesto tri godine (naravno ukoliko Novak bude ponizno ćutao u budućnosti i izvinjavao se on njima a ne oni njemu za sve što se desilo).

Nadam se da bog sve vidi i vraća svima kako su zaslužili, kako Novak i napisa u onoj kratkoj poruci na početku svog australijskog kazamata.

Vak? No!

pre 2 godine

Komentar sa ruskog portala (gde inače zovu Novaka da dođe da igra u Moskvi ili u Piter jer u Rusiji vakcinacij nije obavezna, čak se razmatra anuliranje zakona o q-kodovima koje ionako već dva meseca niko ni ne traži niti gleda): Ako bude obavezna, ja ću prvo da se vakcinišem protiv vakcina.

Brzi

pre 2 godine

(tipicnip, 18. januar 2022 13:50)

Najveca fora ce biti što ce i ovako, sa svim tim greškama i fiks idejama opet biti najbolji svih vremena. Osvojice jos taj jedan GS makar i u 39oj, dok ona dva slepca nece vise ni jedan. Klinci ga svakako ne mogu stici,ni Medvedev ni niko...
Zamisli, gubis vreme sa guruima, deportuju te zbog vakcine, osnivas udruzenja tenisera, pravis Kovid zurke... i na kraju si opet najjači i najbolji.
Nema dalje! :-)

Miloš

pre 2 godine

Svi u svetu više vole Nadala i Federera, sem srba napaljenih.
(realno, 18. januar 2022 12:53)

To je potpuno tačno, PR čuda čini. Dvadeset bezličnih izjava je uvek popularnije od jednog autentičnog, polarizujućeg mišljenja o bilo čemu, ne govorim o vakcini.

Ali samo jednu stvar da znate - da je Novak iz bilo koje druge države osim Srbije, i u Srbiji bi isto više voleli Federera i Nadala, a u toj zemlji bi takođe obožavali Novaka. Čak i ako bi ta zemlja bila Švajcarska.

Tresnja

pre 2 godine

Evo ih sad belosvetski nikogovici sto daju sebi za pravo da ruzne reci bljuju za Noleta. Kako su u Francuskoj morali posle 2 dana da isprave svoju izjavu da ce moci igrati samo vakcinisani, tako ce biti svuda. To rade svetski mocnici koji zive od prodaje vakcina. Svet je poludeo.

miljas

pre 2 godine

Ti nadalo-federovci mogu samo da mrze Nola, a i moraju jer potukao ih je na svim poljima i dotucice ih i na GS iako politicki mu ne dozboljavaju.

Pametnom_dosta

pre 2 godine

Apsolutno potvrdjujem. Nije na nivo ove dvojice, on je odavno iznad njihovog nivoa. Takodjer se slazem da nije ni uzor mladima, Ne puši, ne pije, ne drogira se, pomaze drugima, vernik je... Nadam se da se mladi nece ugledati na Novaka jer je opasan za drustvo.

AndjelA

pre 2 godine

Italija i lekcije? U oblasti kulinarstva i turizma,ok. U oblasti ljudskosti i altruizma,iscrpeli su svoj potencijal još u doba humanizma i renesanse.

Gagi

pre 2 godine

Može se direktnije reći da čovek nije ulizica, nije šablon po kome se prave gore pomenute osobe, to je čovek koji posle svega ima svoje JA koje je sada došlo do potpunog izražaja. Što pre čovečanstvo shvati da je ovaj virus kako vreme prolazi i kako vremenom slabi najobičniji grip to ćemo pre nastaviti sa normalnim životima. Mada mislim da je njegova posledica zapravo mnogo gora od smrti, a to je da se živi u strahu ostatak života. Zbog toga razmišljate narode svojom glavom nemojte ulaziti u kalup svakodnevice. Sve najbolje

Idemoooo CARE!!!

pre 2 godine

Al ih je No1e sve razbio gde god je stigao sirom sveta!!! Boli ih to, a plakat ce jos jace i jos vise i jos duuuugo vremena, tacnije - zauvek, koliko ce Novak ostati na mestu GOAT-a!!!

Miks

pre 2 godine

Hvala Bogu da nije na njihovom nivou. Kada je trebalo, pomogao vam je velikodusno. Bar zbog toga bi trebalo bar malo da ga postujete. Mnogo je mrznje u vama "zapadnjacima".

milanche

pre 2 godine

pa i nije na njihovom nivou,oni su nekoliko nivoa ispod,on je veci covek od njih a i bolji teniser,priznacete kad tad,probudili ste zver

Ljudi bez obraza

pre 2 godine

Bio im je i vise od nivoa prosle godine kad je donirao milion eura Bergamu. Tad su ga na sva usta hvalili i plakali od srece. Pitaju li se koliko im je zivota spasio tom donacijom. Beskicmenjaci.

Igor

pre 2 godine

U pravu je. DJokovic nije na nivou Nadala i Federera. On je na visem nivou od njih, sto pokazuju njihovi medjusobni dueli i razne druge statistike.

Dusanovo carstvo!

pre 2 godine

Djoković treba da shvati da sa njima ne možeš igrati drugačije nego prljavo. Znači nek sredi tu lažnu potvrdu da je vakcinisan, nek odigra još 2-3 sezone, osvoji još tih 5+ GS i ćao dovidjenja. Ako je već pošten(a svi znamo da jest), nema ga šta savjest gristi zbog te lažne kovid potvrde. Sa njima jednostavno drugačije ne možeš, znači samo prljava igra. Stvarno bi bila šteta da ne odigra još te 2-3 godine i osvojih tih 25+ GS.
(Dejan, 18. januar 2022 14:26)

Nije to to. Bolje je da im kaze "ne mozete mi nista". U tenisu sam vas sve odrao u najjacij eri tenisa ikada.

I da jos doda tenis ili sloboda, biram slobodu!

"Zlatno doba"

pre 2 godine

Poceo je da isplivava sav sociopatski, kvazi-edukovan i umisljen talog drustva. Klima je za njih trenutno idealna. Mogu da bljuju najodvratnije recenice i to pod krinkom moralne superiornosti:/

Splavar

pre 2 godine

Nije, ali mogao je da bude, nazalost ovo mu nije trebalo. Jednu stvar mu ne mogu poreci, treci je sampion svih vremena. Ne znam moze li to da izvede, ali teoretski je moguce da se nametne i kao najveci, s obzirom da ima jos sezonu ili dve pred sobom. Prosle godine je bio fantastican do onog meca za medalju protiv PKB. Tada je poceo sunovrat, ali ne bih ga unapred otpisao. Moze on jos turnira osvajati, a imidz moze samo da popravi, iskreno gore nego sada ne moze biti

SilaN

pre 2 godine

... samo beležiti, sve, svakog pojedinačno... doći će jed?om neka prilika da se naplate sve ove uvrede koje Novak, ali Srbija kao država, nisu zaslužili... samo mirno, dostajansveno, polako, čekati i graditi svoju priliku...

chica

pre 2 godine

Мени је фасцинантно да помиње Новаково ментално здравље а Надала и Федерера ставља као узоре а не помиње њихово ментално здравље и карактер. Са својим менталним здрављем, Надал може да буде погубан за младе генерације. Свако коме је Надал узор може да помисли да би успео у тенису мораш бити компусвно опсесиван, дужи део каријере допингован, лажов и лицемер. Сад се види како су једва дочекали да сломе Новака. Не знају да тврд је орах воћка чудновата, не сломи га а зубе поломи.

Pedja

pre 2 godine

Moj komentar se odnosi, prvo na tacan prevod doticnog gospodina. Ako je tacan, onda mogu sledece da kazem: covek rizikujuci samog sebe, sigurno nije ugrozio druge, drugo: ne brini ti za njegovo mentalno zdravlje, jer je verovatno jaci od svih nas zajedno na ovoj objavi, i trece pokazace vam da je bolji od svih ostalih koje je doticni spomenuo, bas zbog toga sto ga ne vasite iz usta. Pozdrav

bane

pre 2 godine

Kaze ovaj da nije na nivou Federera i Nadala. Sto mu to nisu rekli kad je donirao milion eura bolnici u Bergamu na pocetku epidemije. Trebali su odmah odbiti poklon i cekati da im pare daju Nadal i Federer.
Sve ovo treba zapamiti, sve ove gnjide.

Zum

pre 2 godine

A Novak i "njegov tim" i dalje o svemu ćute.... napadi i kritike se nižu a on kao da živ u balonu i ništa od toga ne vidi, ne čuje, niti smatra da mu to šteti.
(Sasa, 18. januar 2022 12:07)

Izjavio je da se do kraja AO nece pojavljivati u medijima niti davati bilo kakve izjave.

ime

pre 2 godine

(Ivana, 18. januar 2022 13:29)

Dobro jutro.

Ljudi nikako da shvate da je glupo pricati radi price, govoriti van teme i tokova, biti zaglavljen u proslosti… trolovati.

Dakle, danas je 18. januar. Nije rec o vakcinaciji i nevakcinaciji, niko zbog toga nije deportovan.
Danas pricamo o verbalnom deliktu. O tome kako Novak ili bilo ko drugi, nije po meri politicara ako nije deo vecine. Ako ne misli kao 93% ljudi.

Danas je tema kako biti uzoran gradjanin. Ko postavlja mere, koje su granice nasih sloboda i uverenja…

Ti si jos uvek u novembru 2021. Ali bitno da se nesto kaze, zapljune svako ko je dirnuo u nas samopravni socijalizam, ko ruje iznutra… ko ne misli kao Mi.

Baya con Dios

pre 2 godine

Нешто ми се овде не уклапа. Тенисери морају (тако испада) да се вакцинишу, а нико од званичника са Запада не прича о вакцинацији других спортиста. Африка је махом невакцинисана, па тиме рачунам да и спортисти из Африке нису вакцинисани. Да ли то све значи да нико од њих неће моћи да учествује у Дијамантској лиги за почетак? Да ли то значи да ће у Паризу на ОИ бити само САД и они из ЕУ? Ватерполисти на СП ускоро?

jan

pre 2 godine

"Ali sad Nole nije tu..." spominje se u svakom clanku vezano za AO.
Tako ce biti i kada neko "drugi" podigne pehar...ali Nole nije bio tu!!!
Svi su oni svesni svega!!!

D

pre 2 godine

Psihologija čoveka je takva da što si bolji, više te gaze i pljuju.

Zato, pamet u glavu i gazi boraniju. Više će te ceniti dok se plaše.