Nova vest
Atletika

Nedelja, 27.11.2022.

14:40

Marokanac rekordom osvojio Beograd

Marokanski atletičar Mohamed El Gazuani i takmičarka iz Burundija Kavalina Nahimana pobednici su današnjeg trećeg Jesenjeg Beogradskog polumaratona.

Izvor: SN

Autor: SN

Marokanac rekordom osvojio Beograd
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ nr

El Gazuani je 21 kilometar istrčao za jedan sat, dva minuta i 43 sekunde, čime je oborio stari rekord za gotovo šest minuta.

Drugo i treće mesto pripalo je atletičarima iz Kenije, Bernaru Vambui Musau (1:03,13) i Piteru Mvaniki Ndžeru (1:03,27).

U ženskoj trci Nahimana je trijumf ostvarila za jedan sat, 13 minuta i jedan sekund. Lena Džerotič iz Kenije je završila na drugom mestu (1:15,43), dok je srpska takmičarka Nora Trklja kroz cilj prošla kao treća (1:23,38).

Direktor Beogradskog maratona Darko Habuš rekao je da je ovo bio najbrojniji polumaraton u glavnom gradu Srbije sa oko 4.000 učesnika.

“Čestitam svim pobednicima i još jednom hvala svim partnerima na velikoj podršci, zajedno smo pokazali da delimo ista načela – važnost promocije zdravog načina života i motivaciju ljudi da se bave sportom, ali smo i pokazali da zajedno možemo 'Uvek više!' kako kaže naš slogan", rekao je Habuš, preneli su organizatori.

Pobedu je u trci na 10 kilometara upisao kenijski atletilčar Filip Kimajo vremenom od 31 minuta i 40 sekundi. Drugo mesto je zauzeo srpski predstavnik Velimir Bojović (31:58), a treće mesto je pripalo takmičaru iz BIH Urošu Gutiću (32:35).

Pobednički podijum u ženskoj trci na 10 kilometara pripao je domaćim atletičarkama. Pobedu je ostvarila Milica Tomašević vremeom od 38 minuta i 54 sekunde, Aleksandra Kostadinović je bila druga (39:54), dok je treća pozicija pripala Jovani Stelkić (41:54).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve