Angelina Topić kandidat za najboljeg mladog sportistu Evrope

Srpska atletičarka Angelina Topić kandidat je za najboljeg mladog sportistu "Pjotr Nurovski" koju dodeljuju Evropski olimpijski komiteti.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Topićeva je kandidaturu zaslužila pošto je ove sezone osvojila tri medalje u skoku uvis - zlato na EP do 18 godina u Jerusalimu, bronzu na Svetskom juniorskom prvenstvu u Kaliju i bronzu na seniorskom Evropskom prvenstvu u Minhenu.

Konkurencija Angelini Topić za prestižno priznanje biće gimnastičarka Darija Atmanov (Izrael), veslačica Sofija Dalidu (Grčka), skakačica u vodu Andrea Spendolini Sirieiks (Velika Britanija) i plivač Filipo Bertoni (Italija).

Najboljeg mladog sportistu izabraće predstavnici svih nacionalnih olimpijskih komiteta iz Evrope.

Pored prestižnog trofeja, laureat će od Evropskih olimpijskih komiteta dobiti stipendiju za dalji sportski razvoj.

I ostali finalisti ostvaruju pravo na novčane nagrade za potrebe daljeg sportskog usavršavanja u zavisnosti od konačnog plasmana.

Srbija je i prošle godine imala finalistu među najboljim mladim sportistima Evrope, a drugo mesto zauzela je atletičarka Adriana Vilagoš, koja se takmiči u disciplini bacanje koplja.

Nagrada za najboljeg mladog sportistu Evrope "Pjotr Nurovski" dodeljuje se od 2010. godine, kada je nagrada ustanovljena i nazvana po tragično preminulom predsedniku Olimpijskog komiteta Poljske, koji je izgubio život u avionskoj nesreći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.