Nova vest
Atletika

Četvrtak, 19.05.2022.

10:45

Ivana Španović kreće u pohod na nov dijamant

Ivana Španović Vuleta će se predstojećeg vikenda takmičiti na drugom mitingu Dijamantske lige koji će se održati 21. maja u Birmingemu.

Izvor: B92

Autor:B92

Ivana Španović kreće u pohod na nov dijamant
Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Nakon što je protekle zime pokorila svet i popela se na tron Svetskog atletskog prvenstva u dvorani koje je održano u Beogradu, Ivana spremno najavljuje i sezonu na otvorenom.

Ove godine čekaju je dva velika takmičenja: Svetsko atletsko prvenstvo na otvorenom koje će se održati u američkoj državi Oregon od 15. do 24. jula, dok će se Evropsko prvenstvo održati u Minhenu od 15. do 21. avgusta 2022. godine.

"Ivana će otvoriti takmičarsku sezonu na Mitingu dijamantske lige u Birmingemu 21.maja 2022. Skakaće iz nešto kraćeg zaleta, a rezultat sa kojim bi bili zadovoljni je u zoni 6.70 - 6.80 m. Nedelju dana nakon Birmingema Ivana će otputovati u Judžin, takođe na Miting dijamantske lige. Nakon toga sledi tempiranje forme za Svetsko prvenstvo koje je sredinom jula", rekao je Ivanin trener Goran Obradović.

Srpska atletska kraljica ima 16 pobeda na mitinzima DL i bila je tri puta ukupna pobednica dijamantske lige. Po tome je Ivana rekorderka među skakačicama udalj.

Na startnim listama skoka udalj na takmičenjima koja slede nalazi se olimpijska i svetska šampionka Malaika Mihambo, koja je ove sezone skakala 7,30 metara, kao i Loren Ugen, osvajačica bronzane medalje sa Svetskog prvenstva u dvorani u Beogradu.

Ostale učesnice su Marina Bek-Romančuk iz Ukrajine, Katarina Džonson-Tompson iz Velike Britanije, Kadi Sagnija iz Švedske, Jazmin Sojers iz Velike Britanije i jedina Amerikanka Kendel Vilijams.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

10 h

U fokusu

Vidi sve