Izvor: B92

Na Kopaoniku se trenutno nalazi 7.000 skijaša, a kako kažu iz Ski-centra Kopanik, do kraja sezone na ovoj planini bi mogao da bude oboren i rekord u odnosu na prošlu godinu i da se zabeleži duplo više skijaša u odnosu na 2021. godinu.

Na Kopaoniku je trenutno lepo sunčano vreme, a temperatura u minusu obezbeđuje idealne uslove za skijaše i dobro stanje staza tokom celog dana.

"Od početka ove sezone sve instalacije i sve staze rade: 45 ski-staza je u programu, 27 veznih puteva, 25 instalacija što znači da ski-centar Kopaonik radi punim kapacitetom. Danas je i 100 dana od početka sezone tako da planiramo prema vremenskim uslovima da radimo sigurno do polovine aprila", rekao je Darko Jovanović iz Ski-centra Kopaonik i otkrio da će u ime 100 dana skijanja biti podeljene nagrade vernim skijašima.

U martu je dostignut snežni pokrivač od više od 150 centimetara snega, što je najveći rekord u poslednjih 16 godina. Dobri uslovi na planini obećavaju ski-sezonu do polovine aprila.

"Biće skijanja sigurno do polovina aprila. Snežni uslovi su idealni, staze su u perfektnom stanju i skijaši to znaju. U odnosu na prošlu godinu, imamo duplo više skijaša u ovom periodu- od 7 do 8.000 skijaša dnevno"

Posle dve teške godine, na staze Kopanika su se vratili i strani turisti.

"Ove godine je primećeno da ima dosta više skijaša iz Mađarske, Rumunije i ostalih zemalja u okruženju - tri puta više stranaca nego prošle godine", rekao je i dodao:

"Što se tiče naših gostiju, zadovoljni smo. Oni su uvideli kvalitet i komfor skijanja u ski-centru Kopaonik tako da iz godine u godinu ima sve više skijaša. Kopaonik se širi."

Do kraja sezone očekuju da će dostići rekord od duplo više skijaša nego prošle godine.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.