Izvor: B92

Zimska sezona je tu iza ćoška, a trenutno najveće interesovanje vlada za dve planinske lepotice.

Turističke agencije uveliko pripremaju svoju ponudu za zimske aranžmane, a za sada je celokupni utisak da su se, usled situacije sa koronavirusom, fokusirale na ponudu u Srbiji i Bosni i Hercegovini.

"Ljudi su obazriviji u ovom trenutku, pa biraju bliže destinacije", potvrdila je za B92.net i Nevena iz Filip travela.

Tako su za sada apsolutni favoriti Kopaonik i Jahorina.

Šta nas očekuje na Kopaoniku u predstojećoj ski-sezoni?

Svake godine veliki broj naših građana odlučuje da zimski odmor provede na srpskim planinama, pa se pored Kopaonika, u ponudi turističkih agencija trenutno nalaze i Zlatibor i Stara planina.

Građani Srbije u Bosnu i Hercegovinu trenutno mogu da uđu bez ikakvih ograničenja, tako da je Jahorina odličan izbor ukoliko želite da zimujete van granica naše zemlje. Iako je ova planinska lepotica već dugi niz godina u žiži interesovanja srpskih turista.

Pet najvećih zabluda o skijanju

Bugarska je takođe jedna od omiljenih zimskih destinacija i turističke agencije imaju u planu da u svoju ponudu uvrste i ski aranžmane za Bansko i Borovec, ali su ti planovi trenutno obustavljeni budući da u ovom trenutku naši građani ne mogu da uđu u Bugarsku.

Na kraju, pojedine agencije u svojoj ponudi imaju i aranžmane za Sloveniju

Građani Srbije u Sloveniju mogu da uđu uz posedovanje PCR testa (ne starijeg od 72 sata), brzog antigenskog testa (ne starijeg od 48 sati), uz potvrdu o preležanom koronavirusu (ne starijoj od 6 meseci) ili uz potvrdu o vakcinaciji.

Pročitajte i:

Novo pravilo za turiste u Austriji – važno za sve koji bi na skijanje

"Zimska ljubav" na austrijski način – seoska idila, spa i panoramska žičara FOTO

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.