Izvor: pun kufer

Povesti svog psa, mačku, papagaja ili bilo koju drugu životinju sa sobom na put je lepa ideja - ali u praksi može biti prilično komplikovano. Od pasoša za kućne ljubimce i karantina do pronalaženja avio kompanije koja podržava transport naših najdražih bića.

Novo istraživanje osim što rangira avio kompanije na osnovu cena karata za kućne ljubimce, broja dozvoljenih kućnih ljubimaca po putniku i broja vrsta dozvoljenih u avionu, podseća nas da postoje prevoznici koji širom otvaraju vrata za i ovu vrstu putnika.

Kada je u pitanju prihvatanje kućnih ljubimaca, podrazumeva se da su neke avio-kompanije bolje od drugih. Tako se na vrhu liste našao Turkish Airlines, zahvaljujući niskim cenama karata za kućne ljubimce i velikom broju različitih vrsta koje prihvataju. Turkish Airlines stoga dozvoljava mačkama, psima, tvorovima i malim pticama pevačicama da lete njihovim avionima.

Drugi u redosledu završio je japanski All Nippon Airways, koji obezbeđuje prevoz od čak devet različitih vrsta, zatim sledi američki avioprevoznik Spirit Airlines, koji zadovoljava sve kriterijume.

Na linijama domaćeg prevozinka Er Srbija takođe su dobrodošli psi i mačke stariji od 12 nedelja. Ljubimac nema klasičnu avio-kartu, ali je neophodna da najavite da planirate putovanje sa njim. Tokom rezervacije usluge potrebno je da avio-kompaniju obavestite o vrsti životinje i težini kućnog ljubimca zajedno sa nosiljkom, kao i o dimenzijama nosiljke.

Broj kućnih ljubimaca je ograničen na letovima Er Srbije i zato njihov prevoz mora biti potvrđen pre početka putovanja. Deci koja putuju bez pratnje odrasle osobe nije dozvoljeno da putuju sa kućnim ljubimcem.

Prema istraživanju, ovo je redosled deset najboljih pet friendly prevoznika u svetu:

1. Turkish Airlines
2. All Nippon Airways
3. Spirit Airlines
4. Sichuan Airlines
5. Japan Airlines
6. China Eastern Airlines
7. Emirates
8. Air China
9. Alaska Airlines
10. Southwest Airlines

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.