Foto: Shutterstock/Olena Kibryk
Foto: Shutterstock/Olena Kibryk

Najskuplji restoran na svetu: Večera po osobi 2.380 dolara, ambijent kapsula, a tek meni VIDEO

Podeli

Ukoliko imate na raspolaganju 2.380 dolara, možete sebi priuštiti večeru u restoranu Sublimotion, koji je inače najskluplji restoran na svetu.

Najskuplji restoran na svetu i dalje je Sublimotion, „ugostiteljski objekat“ koji se nalazi na Ibici. Ukoliko želite da probate večeru od čak dvadeset sledova potrebno je da izdvojite 2.380 dolara, i to po osobi. Ovaj performans (čitaj večera) traje oko tri sata, a za to vreme možete nešto i popiti, i to je uračunato u cenu.

Pod vođstvom šefa sa dvostrukom Mišlenovom zvezdicom, Paka Rončera, ovaj jedinstveni restoran "gura" gastronomsko iskustvo u hrabre, nove pravce kombinujući hranu, umetnost i iluziju u novi revolucionarni koncept koji ide daleko izvan nepca.

Restoran ima sopstveni muzički jelovnik sa odgovarajućom koreografskom uslugom i revolucionarnom tehnologijom koja budi čula gostiju, zalogaj po zalogaj. Ovde je iskustvo sve, samo ne obično.

Tokom teatralne gastronomske predstave, dvanaest srećnika uživa u avangardnoj kuhinji u visokotehnološkom, interaktivnom prostoru zvanom "kapsula". Ovaj deo restorana služi kao prazno platno spremno da se transformiše u gotovo sve što se može zamisliti. To uostalom i čini najskuplji restoran na svetu – najskupljim!

Sublimotion radi samo nekoliko meseci godišnje, od početka juna do kraja septembra kada je i aktuelna turistička sezona na Ibici, i već nekoliko godina unazad drži titulu najskupljeg restorana na svetu. Kako to iskustvo izgleda možete pogledati u sledećem video zapisu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 19204 idi na stranu