Izvor: B92

Čini se da cene na Mikonosu nikad nisu bile više. Nakon famoznog računa od 600 evra za porciju kraba i dva koktela, izgleda da ćete i slatkiše na ovom grčkom ostrvu platiti astronomski.

"Nusret baklava" nije novo jelo, koje je tek počelo da se pravi, već je jedno od najpoznatijih u svim restoranima u kojima stoji na meniju.

Ne, to nije obična baklava. Ona se služi sa pistaćima i sladoledom, a možda i "najvažniji deo" jeste energično porcijanje baklave koje rade Nusret ili konobar, koje možete da vidite u video ispod:

Digla se prašina zbog skupog odreska na podu Nusretovog restorana: "Pravilo pet sekundi" VIDEO

@ismininomi1 Baklava 🤤🤤 #baklava #nusret #mykonos #food #foodtiktok #tasty #tiktokgreece #mpesfypgamw #fy #fyp ♬ πρωτότυπος ήχος - IsminiNomi

Kako piše Greekcitytimes, cena slatkog zadovoljstva dostiže 25 evra za ovaj relativno mali komad baklave, koji se potom seče na još šest manjih. Kako navode, ako neko želi da dobije najbolju baklavu u radnji, cena ide i do 100 evra.

Pitate se zašto? Pa zato što je turski kuvar Nusret Gokče, poznat kao Salt Bae, ukrašava jestivim zlatnim listićima što joj naravno diže cenu.

Ovaj video je na TikToku pokrenuo veliku debatu o baklavi i da li je zaista vredan tolikog novca. "Zašto baš ovaj slatkiš ima tako visoku cenu?", pita se većina korisnika.

Međutim, o Nusretovim jelima i previsokim cenama se oduvek pričalo i komentarisalo na društvenim mrežama.

Tako na primer, najjeftiniji burgeri koštaju između 40 i 45 evra, porcija pomfrita sa parmezanom i tartufima iznosi 25 evra, dok ćete zlatnu pljeskavicu (prekrivenu zlatnim listićima) platiti 170, a zlatnu šnicu 350 evra.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.