Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Leteći hotel za 5.000 gostiju koji nikad neće morati da sleti VIDEO

Podeli

Futuristički leteći nuklearni hotel može da primi 5000 gostiju i nikada ne bi morao da sleti

Video hotela budućnosti koji je objavio Hashem Al-Ghaili i koji se brzo proširio društvenim mrežama zapalio je internet. Koncept je baziran na viziji Tonyja Holmstena, a njegov futuristički hotel nazvan Sky Cruise izgleda kao kombinacija džambo džeta i velikog kruzera. Zahvaljujući nuklearnom pogonu, Sky Cruise može leteti godinama, bez potrebe za sletanjem.

Ova leteća tvrđava mogla bi da ugosti oko 5.000 ljudi, a ne bi imala pilota, jer bi za upravljanje bila zadužena veštačka inteligencija. Osim upravljanja, veštačka inteligencija trebalo bi da može da predvidi i turbulencije, tako da bi Sky Cruise kroz njih prošao bez ikakvih problema.

Takođe, u skladu sa sadašnjim trendovima, a koji će još više biti naglašeni u budućnosti, ovaj leteći hotel će pokretati 20 električnih motora: Zahvaljujući nuklearnoj energiji, hotel nikada neće ostati bez goriva, naglašava se u videu.

S obzirom na to da ne bi trebalo da sleti, turisti bi do njega dolazili komercijalnim ili privatnim avionima koji bi sletali na njegov trup.

Kao i na luksuznim kruzerima, Sky Cruise imaće brojne kafiće i restorane, pozorišta, teretane, bioskope, sobe za ljubitelje video-igara, bazene i slično, a Hashem Al-Ghaili smatra da bi ovaj leteći hotel mogao da bude idealno mesto na kojem će mladenci izreći sudbonosno "da".

Koncept predstavljen na video-zapisu izgleda prilično impresivno i fantastično, ali kako su mnogi napisali u komentarima, i - nerealno. Kada ne bi postojali zakoni fizike i aerodinamike, onda bi ovaj brod mogao i da poleti, jedan je od komentara koji najbolje opisuje realnost da se ovakva grdosija jednom zaista podigne u vazduh i ostane u letu godinama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 18954 idi na stranu