Izvor: B92

Grandiozan hram mormona koji se nalazi u Kensingtonu u Merilendu otvoren je za javnost prvi put za skoro 50 godina.

Crkva Isusa Hrista svetaca poslednjih dana je zgrada napravljena od belog mermera iz Alabame koja privlači poglede svojim neobičnim dizajnom.

Ima šest tornjeva i dve tone tešku statuu proroka Moronija koji svira trubu i prekriven je 24-karatnim zlatom. Međutim, zanimljivo je da ova građevina zapravo nema prozora, već svetlost dopire u unutrašnjost kroz proreze u kamenu. Najmanje svetlosti ima na dnu zgrade, a najviše na vrhu.

Svetlo simboliše veru koja članove približava Bogu.

Ako niste član ove crkve, ne možete ući u zgradu, ali kako je nedavno završeno renoviranje, ona je privremeno, do 14. avgusta, otvorena za sve koji žele da je vide.

Zato se hiljade ljudi ovih dana slivaju u Kensington kako bi ušli u tajanstveni hram mormona, koji im je dosad bio nedostupan.

Ulaznica se ne naplaćuje, ali je važno unapred rezervisati mesto.

Ovo je zapravo tek drugi put u istoriji da je javnosti dozvoljen ulazak u ovu crkvu. Prošli put to se dogodilo 1974. godine uoči otvaranja, kada je hram posetilo 750.000 ljudi

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.