Izvor: B92

Kada se spomenu grčka ostrva, većina turista prvo pomisli na Krf, Rodos, Krit ili Santorini, a zanemaruju destinacije poput Sirosa, koji ima mnogo toga da ponudi i u koji ćete se odmah zaljubiti.

Siros je poželjna destinacija za sve koji žele drugačiji kulturni doživljaj i atmosferu ostrva, kao i neke od najboljih restorana i koktel barova na egejskim ostrvima, piše Greek reporter.

Na samo dva i po sata od Atine (za one koji idu brzim trajektom), Siros ima potpuno drugačiji izgled od ostalih egejskih ostrva. Umesto klasičnih plavo-belih kuća, glavni grad Ermupoli ima zadivljujući neoklasični stil. Zgrade više liče na italijansku Veneciju nego na Mikonos.

Za gurmane je Sifnos, za avanturiste Lefkada: 21 grčko ostrvo koje ne smete da propustite FOTO

Mnoge pešačke ulice prestonice napravljene su od mermera, a svi oni turisti koji vole da istražuju gradove pešice neka se pripreme za mnogo pešačenja kroz Ermupoli i Ano Siros znajući da će pogledi u kojima će uživati potvrditi da je sve bilo vredno truda.

Grčka skala

Dve najpoznatije zgrade na Sirosu koje svakako treba obići su Gradska većnica i pozorište Apolon.

Ispred veličanstvene i masivne Gradske većnice, turisti će naći jedan od najvećih ovdašnjih gradskih trgova na egejskim ostrvima.

Pozorište Apolon je takođe poznato kao Mala skala, La Piccola Scala. To je zato što je osmišljeno kao manja verzija čuvene Milanske skale.

U njemu se održavaju predstave, koncerti i drugi muzički nastupi tokom cele godine

Grčko ostrvo izabrano za najfotogeničnije mesto na svetu

Porodični odmor

Siros je pravo mesto za porodični odmor, pa tako sve porodice sa malom decom koje traže mirniji kutak i čistu vodu, treba da obiđu plaže Megas Gialos i Galisas.

Srce iz vazduha: Grčko ostrvo ljubavi – popularna destinacija za venčanja VIDEO

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.