Foto: RINA
Foto: RINA

Porodici Nikolić letovanje u Grčkoj se pretvorilo u pakao: "Prava agonija, zarobljeni smo"

Podeli

Prava drama zadesila je porodicu Nikolić iz Čačka koja je danas trebala da krene sa poluostrva Halkidiki.

Oni su ostali zarobljeni jer su im nestala lična dokumenta i isprave neophodne za povratak u Srbiju.

"Prava agonija je nastala kada smo spakovali stvari i krenuli na put, shvatili smo da nam nedostaje fascikla u kojoj smo čuvali novac, pasoše i ostala dokumenta za prelazak preko granica i povratak u zemlju", kazala je Marijana Nikolic za agenciju RINA, koja je zbog jednog papira ostala zarabljena sa suprugom i jednogodisnjim detetom u grčkom mestu Uranopolis.

Ono sto im je dodatno otežalo ionako pretešku situaciju jeste što Konzulat Rebulike Srbije u Solunu nije dostupan nedeljom.

"Pozvali smo sve moguće broje telefona za hitne slučajeve koji su nam dostupni na internetu, medjutim uzalud smo pokušavali, niko se ne javljao već samo operater", dodala je ona.

Međutim, nakon mnogo pokušaja uspeli su da uspostave komunikaciju sa Konzulatom čiji službenici su im dali instrukcije.

"Moramo da prijavimo nestanak dokumenata u policijskoj stanici, a nijedna danas ne radi. Nakon toga treba da čekamo da nam Konzulat izda dokumenta sa kojima možemo da pređemo granicu", kaže Čačanka.

Ona se nada da će nadležne institucije kako u Grčkoj, ali i resorna ministarstava u Srbiji da brzo reaguju kako bi se ova njihova nimalo laka agonija što pre završila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5173 idi na stranu