Foto: Stefan Stojanović
Foto: Stefan Stojanović

Feel Good kampanja promoviše održivi odmor u Nemačkoj

Podeli

Turistička organizacija Nemačke proširuje globalnu kampanju – održivost je glavna globalna tema a fokus je na održivim turističkim ponudama.

Turistička organizacija Nemačke (DZT) nastavlja da se posvećeno bavi pozicioniranjem Nemačke kao održive turističke destinacije. Tim povodom je u Botaničkoj bašti „Jevremovac“ održano prijatno druženje tokom kojeg su predstavnici medija i turističke industrije imali priliku da se bolje upoznaju sa tekućim kampanjama Turističke organizacije Nemačke „Feel Good“ i „51 UNESCO World Heritage Sites“, da obiđu Baštu u okviru stručnog vođenja Tomice Mišljenovića - docenta Biološkog fakulteta na katedri za ekologiju i geografiju biljaka i uživaju u izložbi fotografija Nemačke koja je postavljena na spoljnoj ogradi Botaničke bašte.

Autori fotografija - Rale Pavićević (fotograf) i Ahmet Sinanagić (travel blogger) su tokom proteklih godina u organizaciji Turističke organizacije Nemačke imali priliku da se lično upoznaju sa bogatstvom održivog sadržaja koje ova destinacija nudi, a inspirativne fotografije su nastale tokom njihovih putovanja. Ukoliko i vi planirate da svoj održivi odmor provedete u Nemačkoj, predlažemo da se uputite na otkrivanje lokaliteta koje su pod zaštitom UNESCO-a. Centralni element kampanje „51 UNESCO World Heritage Sites“ je osam tematskih ruta koje kombinuju održivo putovanje i posetu lokalitetima svetske baštine sa emocionalnim iskustvima i inspirišu na duži boravak.

Ponuda raznovrsnih zanimljivosti duž svih ruta, omogućava posetiocima da otkriju i mesta i regione koji su do sada bili nepoznanica za većinu turista. Sve predloge za putovanja (u trajanju od osam do dvanaest dana) koji sadrže detaljne savete, mape i linkove do pratećih iskustava održivog putovanja možete da pronađete na mikrosajtu koji je izvrstan izvor inspiracije i praktičan vodič za individualno planiranje putovanja (dostupan na nemačkom, engleskom, francuskom i španskom jeziku).

Foto: Stefan Stojanović
Foto: Stefan Stojanović

Održivi odmor čuva prirodne resurse, podstiče međukulturno razumevanje i podržava lokalne biznise. Mnoge destinacije su posvećene ovom cilju i razvijaju sve veći broj ponuda koje su dobre za životnu sredinu ali i za domaćine i njihove goste. Nemačka kao turistička destinacija ima idealne sastojke za izuzetna i održiva iskustva odmora koja takođe pomažu u zaštiti klime i životne sredine. I zato vas sa zadovoljstvom pozivamo da se upustite u otkrivanje održive turističke ponude na FEEL GOOD mikrosajtu.

Turistička organizacija Nemačke

DZT (Deutsche Zentrale für Tourismus) je nacionalna turistička organizacija Nemačke koja ima za cilj predstavljanje Nemačke kao turističke destinacije. DZT ima sedište u Frankfurtu na Majni i radi po nalogu Saveznog ministarstva za privredu i klimatske mere, na osnovu odluke nemačkog parlamenta. DZT kreira i sprovodi strategije i aktivnosti u cilju negovanja pozitivnog imidža Nemačke kao turističke destinacije u inostranstvu i podsticanja turističkih poseta Nemačkoj.

Primarne strateške oblasti delovanja GNTB-a su:

- Razvijanje akcionih planova zasnovanih na dokazima na osnovu ciljanog istraživanja tržišta i tekuće analize specifične potražnje kupaca (Sinus milieus).

- Podrška turističkoj industriji, u kojoj dominiraju mala i srednja preduzeća, kroz upravljanje odnosima i razmenu znanja.

- Podizanje svesti o brendu Destination Germani i unapređenje profila brenda sa fokusom na održivost i ublažavanje klimatskih promena.

Fokus na digitalizaciji i održivosti

Kako bi dolazni turizam bio održiviji i konkurentniji, naša organizacija sledi strategiju koja se oslanja na tri stuba i predstavlja kombinaciju deljenja znanja sa spoljnim partnerima i prateću komunikacionu strategiju sa našom internom inicijativom za održivost. DZT pozicionira Nemačku kao održivu i inkluzivnu destinaciju na međunarodnom tržištu putovanja.

DZT je pionir kada je reč o korišćenju imerzivnih tehnologija (virtuelna, proširena i mešovita stvarnost), glasovnih asistenata i drugih konverzacijskih interfejsa i aplikacija veštačke inteligencije kao što su chatbotovi. Kako bi se osigurala vidljivost turističkih ponuda na marketinškim platformama zasnovanim na veštačkoj inteligenciji, DZT koordinira projekat otvorenih podataka nemačke turističke industrije.

GNTB ima 25 stranih predstavništava kojima upravlja iz svoje centrale u Frankfurtu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Foto:Shutterstock/Piotr Krzeslak
Krasi ga prozirna, tirkizna voda: Najčistije jezero na svetu nam je bliže nego što mislite
Foto: Christina Fink/Shutterstock
Vodena zavesa koja pada sa strmih stena: Slap u Sloveniji kom možete "prići s leđa" FOTO
Foto: Shutterstock/Travers Lewis
Haos na britanskim aerodromima: Prolazi širom zemlje prestaju da rade, ljudi čekaju satima
Foto:Shutterstock/Master1305
Degustacija kobasica na Oktoberfestu - i ovog puta bez vege varijante
Ilustracija, Foto: Shutterstock/Alexandros Michailidis
Vatrena stihija na Olimpik Biču: U trenutku izbijanja požara u objektu bili i Srbi VIDEO
Foto: Profimedia
Osetite duh istorije: Ovaj zamak u Češkoj krije mnoge tajne FOTO
Foto: Have a nice day Photo/Shutterstock
Ona tvrdi: Izbor odeće i obuće u slučaju avionske nesreće može vam spasiti život
Foto: Gaspar Janos/Shutterstock
Ovo je prvi italiljanski grad koji dobija ulicu nazvanu po Berluskoniju
Foto: Shutterstock/Sea Wave
Piće besmrtnosti: Turisti odlaze na sever Evrope samo da bi ga probali
Foto: Profimedia
Ovo je najlepši hotel na svetu: Odiše luksuzom, a prenoćište za jednu osobu je više od 1.000 €
Foto:Shutterstock/xbrchx
Hrvatsko primorje je ove godine posećenije nego ikada: Sada se bore sa posledicama
Foto: Aron M/Shutterstock
Grac, grad u kojem dominira nesvakidašnji duh mladosti FOTO/VIDEO
Foto: Skreidzeleu/Shutterstock
Ovo je najmisterioznije selo na svetu: Zovu ga i grad mrtvih FOTO
Foto: Jane Rix/Shutterstock
Mesto polarnih medveda: Kako izgleda život na ostrvu na kom je zabranjeno rađanje dece? VIDEO
Foto: Shutterstock/Sergii Figurnyi
Istraživanje pokazalo koje su najskuplje i najjeftinije evropske destinacije: Gde je tu Srbija?
Foto: Related/Shutterstock
Objavljena lista najpretrpanijih odredišta: Zaobiđite ih u širokom luku VIDEO
strana 1 od 4978 idi na stranu