Izvor: Jana Radiæ/Regionalni dnevnik/HRT/IMS/T.S.

Prema oceni ADAC-a, nemačkog autokluba čije preporuke sledi 20 miliona kampera, Hrvatski kampovi su među najkvalitetnijima u Evropi, ali i među najskupljima. No, cena, kažu, prati kvalitet. Najviše kampova smešteno je u Istri i posluju još bolje nego prošle godine kada su probili sve rekorde.

Buđenje uz šum mora. Ono o čemu mnogi maštaju, Marselu je ovih dana svakodnevni prizor. Kamp u Funtani pronašao je na internetu i sada mu se vraća svake godine.

"Sviđa mi se jer je blizu granice s Nemačkom i Austrijom, sviđa mi se što ujutro mogu na plaži gledati delfine kako plivaju, ne moram ići brodom, gledam ih kako mi kažu - dobro došao svako jutro. Mesto je predivno, čisto je, mnogo Nemaca je ovde, uvek nađem nekog novog za razgovor, obožavam biti ovde, opisuje Marsel, gost iz Nemačke.

Turisti dolaze kamperima, no popularan je i glamping u luksuznim šatorima. U ovom kampu s pet zvezdica imaju sve što im treba za dobar odmor.

"Najbitniji je kvalitet, gost ne pita za cenu u takvim resortima", govori Karlo Grebac, direktor kampa Istra, Valamar.

Za cenu ne pitaju ni gosti obližnjeg kampa Bela uvala. Primećuju porast cena, no verni su odredištu koje ima baš ono što traže.

" Dolazim ovde na odmor otkad sam bila devojčica, ljudi su ljubazni, u Italiji na primer sve su plaže posložene, ovde je lepše. Možemo provesti odmor bez da pokrenemo automobil", rekla je Daniela, gošća iz Njemačke.

"Kampovi su otvoreni negde iza Uskrsa, a u poslednjim godinama prevladava Walk in, kaže Eva de Zan", PR Plave lagune

Dobra usluga, brojni sadržaji, ali i najvažnije - kontakt s prirodom, to su najveće prednosti istarskih kampova koji su još prošle godine po broju noćenja prestigli rekordnu 2019. godinu.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.