Izvor: B92

Kuda putovati tokom proleća? Sada nam predstoje praznici kada će mnogi spojiti vikend sa neradnim danima. Gde Srbi najviše odmaraju? Milan Lainović iz Jute je odgovorio na ova pitanja u gostovanju u emisiji "150 minuta" na TV Prva.

Kada su prolećna putovanja u pitanju, uglavnom je veliko interesovanje za gradove Evrope, ali i za egzotične destinacije poput Dubajia, Maldiva, Zanzibara, Hurgade, Tunisa i Grčke.

Lainović ističe da su ljudi zainteresovani i za druge destinacije koje nisu klasične poput Španije i Italije. Što se aranžmana tiče, poskupeli su od 5 do 10 odsto. Interesovanje za Tursku nije u padu, bez obzira na pređašnje zemljotrese. Cene su prihvatljive za ovu zemlju.

Redovne linije i dalje važe za Kipar i Maltu.

Kada je reč o putovanjima sa ličnim kartama, možemo putovati u zemlje u okruženju odnosno u Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Albaniju.
Potpisan je protokol i sa Turskom, pa ćemo uskoro moći da putujemo sa biometrijskom ličnom kartom.

Postoje dve mogućnosti što se apliciranja za vizu tiče. Prva je što možete da aplicirate u Beogradu, a ako to ne uradite, onda možete da je dobijete preko agencije.

Kina ponovo počinje da izdaje vize za strance od 15. marta, čime se ukidaju ograničenja koja su na snazi od izbijanja pandemije kovida 19, a Lainović navodi da su oni vrlo zainteresovani za turističku saradnju.

Što se Srbije tiče, planina Tara se našla na Forbsovoj listi bisera prirode, pored Divčibara, Zlatibora, Perućca i Palića, a popularne destinacije su Kopaonik i Zlatibor. Velika je tražnja za našim planinama, a dolazi i veliki broj Amerikanaca i Engleza.

Milan Lainović navodi da su cene aranžmana jednake i za strane i za domaće turiste.

"Beograd je prepun stranaca i jedna velika atrakcija. Imamo veliki broj kvalitetnih hotela i potražnja je velika", zaključuje Lainović.

Ostatak možete videti u video-materijalu ispod.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.