Izvor: klix.ba/A.K.

Opštinski sud Banovići potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva u Tuzli protiv 24-godišnje Amine Đerzić iz Banovića, zbog postojanja osnovane sumnje da je kao osnivačica i direktorka Turističke agencije Diamond Travel iz Banovića počinila produženo krivično delo prevara, navode tamošnji mediji.

Iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona su objasnili na koji način je izvršena prevara, istakavši da je Đerzić je optužena da je u periodu od marta do jula 2021. godine, kao osnivačica i direktorka spomenute turističke agencije, koju je registrovala tek u junu 2021., stupala u kontakte sa većim brojem osoba.

Te osobe su, kako su pojasnili, bile zainteresovane za letovanje u Turskoj, Crnoj Gori i BiH te ih je Đerzić dovodila u zabludu da će turistički aranžmani koje odaberu biti i realizovani, iako nije imala nameru to i da učini.

"Tako je u navedenom periodu oko 180 osoba izvršilo uplate celokupnih iznosa za usmeno dogovorene aranžmane za letovanje na bankovni račun optužene ili njenog muža ili su izvršili gotovinske uplate, a optužena je novac prisvajala za sebe, ne uplaćujući novac hotelima ili drugim turističkim agencijama, zbog čega oštećeni nisu realizovali ni jedan uplaćeni turistički aranžman", naveli su iz Kantonalnog tužilaštva u Tuzli.

Đerzić je optužena da je prevarama sebi pribavila imovinsku korist i oštetila veći broj osoba u iznosu od oko 235 hiljada KM, odnosno, preko 120 hiljada evra.

Tužilaštvo je istražne radnje provelo sa Sektorom kriminalističke policije MUP-a TK, Odsek za borbu protiv privrednog kriminala i korupcije i Odeljenjem kriminalističke policije PU Banovići.

Tokom istrage su obavljena i relevantna veštačenja.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.