Izvor: B92

Er Srbija uvešće direktne letove do Hamburga, Geteborga, Kelna i Marselja tokom maja 2023. godine i tako nastaviti sa širenjem mreže svojih destinacija u sledećoj letnjoj sezoni.

Do novih destinacija u Nemačkoj i Švedskoj srpska nacionalna avio-kompanija leteće tri puta nedeljno, dok će između Beograda i Marselja saobraćati dva puta nedeljno. Letove će obavljati avioni tipa erbas A319. Avio-karte su već u prodaji, po ceni počev od 49 evra po smeru u ekonomskoj klasi za Keln, Hamburg i Geteborg, odnosno počev od 69 evra za Marselj.

Hamburg

Do drugog najvećeg grada u Nemačkoj, Er Srbija će početi da leti od 15. maja 2023. godine, svakog ponedeljka, srede i petka. Hamburg je evropski centar nauke, istraživanja i obrazovanja i sedište najstarije nemačke berze i trgovačke banke na svetu. Pored bogatog arhitektonskog nasleđa, taj grad se može pohvaliti izuzetnom ponudom muzeja, od moderne umetnosti i nemačkog romantizma do etnologije i pomorske istorije. Muzej u obliku broda poznat kao "Beli labud južnog Atlantika" dug je 159 metara i posetiocima pruža priliku da se upoznaju sa načinom života mornara. Jedini je grad u Nemačkoj koji ima peščanu plažu.

Geteborg

Od 18. maja 2023. godine, svakog ponedeljka, četvrtka i nedelje, srpska nacionalna avio-kompanija će leteti do Geteborga, jednog od najvažnijih gradova na privrednoj mapi severne Evrope, koji je ujedno i najveća luka u Skandinaviji i bitno putno čvorište između Stokholma, Osla i Kopenhagena. Centar grada krase kanali inspirisani holandskim stilom gradnje, a uz njih se pružaju biciklističke staze. Glavne znamenitosti su Gradska saborna crkva, Glavna železnička stanica, Geteborška opera, kao i gradski muzej u kome se mogu videti ostaci autentičnog vikinškog broda.

Foto: ESB Professional/Shutterstock

Keln

Svakog utorka, četvrtka i subote, od 18. maja 2023. godine, Er Srbija će iz Beograda leteti za Keln. Grad leži na reci Rajni, i bogat je turističkim atrakcijama i kulturnim dešavanjima. Simbol grada je Kelnska katedrala iz davne 1248. godine, koju je, zbog impresivne gotičke arhitekture, izuzetnih vitraža i drugih važnih umetničkih dela, UNESCO uvrstio na listu svetske baštine. Najposećenija kulturna institucija u Kelnu, sa oko 600.000 posetilaca godišnje, je Muzej čokolade, a pažnju turista privlače i Romano-germanski muzej, Muzej Ludvig, kao i Muzej mirisa. Pored Beograda, do Kelna možete leteti i sa aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu.

Marselj

Er Srbijom od 20. maja 2023. godine, svakog utorka i subote, možete leteti do Marselja, drugog najvećeg grada u Francuskoj, koji zahvaljujući 2.600 godina dugoj istoriji, ima bogato i raznoliko kulturno nasleđe. Od okruga Panier do malog netaknutog sela Goudes, od zgrade Mucem do Vieille Charité, od nezaobilaznog Notre-Dame de la Garde do blistavog Cité le Corbusier. Ukoliko u jutarnjim satima prođete pored Stare luke, jednog od turističkih simbola grada, sigruno ćete sresti glasne ribare koji prodaju svež ulov. Upravo ovde počinje čuvena, kilometar duga, "ulica konoplje" Rue La Canbière, čiji izgled datira iz 19. veka, kada je Marselj bio jedan od najvećih trgovačkih centara konoplje na svetu.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.