Foto:Shutterstock/tete_escape
Foto:Shutterstock/tete_escape

Dugi letovi će biti mnogo kraći: Velika promena u avionima, putnici presrećni

Podeli

Tradicionalno, na svakom našem putovanju avionom, nekada je bio obavezan uslov da konfigurišemo naše pametne uređaje kao što su mobilni telefoni u "režimu aviona", ali, to bi se moglo promeniti veoma brzo, recimo, u roku od nekoliko meseci, kako je najavljivala evropska komisija.

Unutar Evropske unije, prevoznici će moći da instaliraju najnoviju 5G tehnologiju u svoje avione, omogućavajući letačima da koriste svoje pametne telefone i druge povezane uređaje baš kao i na zemlji.

Evropska komisija prilagođava zakonodavstvo o mobilnim komunikacijama najsavremenijim standardima. Kao rezultat toga, 5G pokrivenost može biti dostupna i na avionima.

Zemlje EU reorganizuju 5G bežični širokopojasni pristup.Evropske zemlje aktivno rade na dobrodošlici 5G, španska vlada je reorganizovala koncesije telekomunikacionih operatera koji rade u frekventnom opsegu 3400-3800 MHz, što je jedan od prioritetnih opsega za uvođenje 5G tehnologije u Evropi.

Prema zvaničnom saopštenju španske vlade, glavni cilj ove reorganizacije je da se omogući efikasnije pružanje 5G bežičnih širokopojasnih usluga, da se u potpunosti iskoriste sve mogućnosti koje pruža 5G tehnologija i, na kraju, da se smanje troškovi primene mobilnih komunikacija mreže u ovom opsegu.

Avio-kompanije će moći da obezbede najnoviju 5G tehnologiju u svojim avionima, zajedno sa prethodnim generacijama mobilne tehnologije, pošto je Komisija ažurirala odluku o primeni spektra za mobilne komunikacije u avionima, određujući određene frekvencije za 5G tehnologiju u letu.

Putnici na letovima u EU moći će da koriste svoje mobilne telefone do maksimuma svojih kapaciteta i karakteristika, baš kao i kada su na zemlji i koriste 5G mobilnu mrežu, prenosi fl360aero.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5336 idi na stranu