Izvor: B92

Republika Srpska nastavlja da beleži odlične rezultate u turizmu. Ako se takav trend nastavi, biće prevaziđeni i rezultati ostvareni u rekordnoj 2019. godini. Ova 2022. bi mogla biti najbolja do sada.

Republika Srpska nastavlja da obara turističke rekorde. Od početka godine, zaključno sa avgustom, zabeleženo je gotovo 300.000 turističkih dolazaka. Osim toga, zabeleženo je i skoro 700.000 turističkih noćenja, što su bolji rezulati nego što je ostvareno u istom periodu 2019. godine.

Sada zaista sa pravom možemo reći da će 2022. godina biti prva milionska kada su u pitanju registrovana noćenja, izjavio je rukovodilac sektora za promociju turizma u Turističkoj organizaciji RS Marko Radić za Srpska info. Kako navodi, dobre vesti stižu i od turista iz inostranstva. Sve više turista se vraća, njih je do početka pandemije bilo skoro 70 odsto od ukupnog broja gostiju.

U Turističkoj organizaciji Republike Srpske se pripremaju za zimsku sezonu, za koju imaju već spremne planove i promotivne aktivnosti. Osim toga, sve je u znaku priprema za 2023. godinu, koja bi trebalo da bude godina apsolutnog oporavka.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.