Izvor: Slobodna Dalmacija

Iako se lokalno stanovništvo već dobro prilagodilo čudnim običajima i navikama turista, ponekad isto ne važi i u suprotnom smeru.

Tako je vlasnik kafića "Buža" u dvorištu palate Cindro održao brzi kurs hrvatskih psovki mladiću koji je, kako saznajemo, mokrio sa laptopom u ruci.

Nakon toga, uvređeni gost je odlučio da se požali na Fejsbuku, ostavivši lošu recenziju. Međutim, odgovor koji je dobio nasmejao je mnoge.

"Ne pokušavajte da radite sa laptopom ovde, vlasnik nije prijateljski nastrojen prema njemu i pitao se zašto sam ga doneo tamo. Objasnio sam mu da je moj rad u mom laptopu. Njegov odgovor je bio: "J***e tvoj posao i je*** tebe", napisao je posetilac kafića.

Sledi odgovor vlasnika.

"Poštovani gospodine, kafe bar Buža jedini je lokal u gradu Splitu koji je zadržao autentičan izgled iz 70-ih godina prošlog veka. Ovo je lokalna narodna kafana, zdravo svi su dobrodošli, čak i turisti.

Otišli ​​ste u drugi kafić i popili piće, i tamo ste proveli nekoliko sati tapkajući po svom laptopu. Mislite li da je taj kafić vaša poslovna kancelarija? Mislite li da ste jednim pićem platili kiriju poslovne kancelarije?

Ok, uradio si to u drugom kafiću i nije nas briga šta si tamo radio. Onda ste došli u naš lokalni kafić "Buža" i pokušali da toalet pretvorite u svoju poslovnu kancelariju.

Ako ne znaš... toalet je za pišanje i kakanje. Ušli ste sa otvorenim i uključenim laptopom sa namerom da nastavite svoju poslovnu aktivnost u toaletu. Za nas je to isto kao da ste ušli u toalet sa hranom i pretvorili toalet u svoj privatni restoran. Koja je razlika?

Kao što rekoh, ovo je lokalna kafana i najnormalnije je u njoj da svi koji ovde dođu mogu bez problema da kažu jedni drugima u svakom trenutku "j**i se" ili "nab**** na k***“. Ovako se mi domaći ljudi pozdravljamo.

Uvek možete doći u naš kafić i uvek ste dobrodošli, ali nemojte od toaleta da bude vaša poslovna kancelarija, restoran, spavaća soba, dnevna soba, teretana, kućica za pse, prostor za poslovne sastanke, joga centar... Ili bilo šta slično. Toalet u ovom kafiću ima samo jednu namenu.

I ne zaboravite, sledeći put kada izađete iz toaleta našeg kafića, obavezno ugasite svetlo, ekološki smo svesni i vodimo računa o potrošnji električne energije. Zar niste primetili da nikada ne palimo klimu, a glavni razlog je ekološka svest.

Ovaj tekst je napisan na našem maternjem jeziku, ako vam automatski prevod stvara zabunu i nešto ne razumete, nismo mi krivi. Hvala", rekao mu je vlasnik Buža.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.