Izvor: B92

Jedan od najlepših vidikovaca u Srbiji smestio se na vrhu planine Kablar pored Čačka sa kog pogled puca na veličanstvene meandre Zapadne Morave. Problem vezan za ovaj lokalitet bila je putna infrastruktura koja je decenijama u lošem stanju. Sledeće letnje sezone će svi posetioci moći lakše da dođu do ovog dragulja prirode jer se počinje sa rekonstrukcijom opštinskog puta Vrnačani - Kablar.

"Radovi na rekonstrukciji ovog putnog pravca kreću od 15. avgusta i trajaće do 30. novembra 2022. godine. Izvodiće ih firma Štrabag, ogranak Putevi Čačak. U toku izvođenja radova opštinski put biće zatvoren za saobraćaj. Radovi će biti označeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom. Molimo učesnike u saobraćaju da poštuju postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju", saopšteno je iz JP Gradac Čačak.

Osim za turiste koji prolaze kroz Ovačrsko-kablarsku klisuru, rekosntrukcija ovog opštinskog puta je od velikog značaja i za meštane koji žive u selu Vrnčani.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.