Foto: Shutterstock/Pawel Kazmierczak
Foto: Shutterstock/Pawel Kazmierczak

"Nigde cenovnika, konobar bezobrazan": Dva pića i ostrige u Grčkoj platili 400 evra

Podeli

Nakon bajkovitog venčanja u Italiji, novopečeni mladenci iz Kanade, tridesetogodišnjaci Lindsi i Aleks, odlučili su da provedu medeni mesec u Grčkoj ne sluteći šta ih čeka na Mikonosu. I sve samo zbog ostriga.

Šta se dogodilo? Naime, supružnici Brin seli su u restoran "DK Oysters", na stolu nije bilo cenovnika niti karte pića. Kako su kasnije ispričali, drski konobar odmah ih je pitao da li žele da jedu ostrige i pre nego što su odgovorili, nastavio je sa pitanjem: "Dvanaestak?".

Par je ostao zatečen i pomalo uplašen. Uzeli su ostrige, misleći da je količina koju im je ponudio konobar standardna porcija te za cenu nisu pitali. On je naručio pivo, ona je zatražila listu koktela, ali konobar je počeo da joj nabraja žestoka pića i tako nekoliko puta, posle čega je shvatila da neće uspeti da se sporazume, te je uzela Aperol špric.

Dva koktela i porcija kraba? Može, 600 evra: Amerikanka podelila neprijatno iskustvo iz Grčke

Neprijatno iznenađenje je usledilo kada su zatražili račun. Konobar im ga nije uručio za stolom, već je pozvao Aleksa u "zadnju sobu" i tražio 400 evra za nekoliko ostriga, pivo i Aperol špric. Zbunjeni 30-godišnjak zatražio je specifikaciju i račun, ali konobar mu je okrenuo ekran računara na kojem je sve bilo ispisano slovima
Šokiran, Aleks je izvadio novčanik i platio traženi iznos, želeći samo da sve što pre završi i da odu iz restorana, a potom i iz Grčke. Idući prema hotelu, izračunali su da su po ostrigi platili 29 evra i da su drsko opljačkani.

Skratili su svoj medeni mesec, vratili se kući u Tornoto i odlučili da se o neprijatnom iskustvu oglase u medijima, kako drugi turisti ne bi prošli kao oni. Kažu, dobro je da su kod sebe imali toliko novca. Vlasnik spornog restorana Dimitrios Kalamaras stvar vidi sasvim drugačije.

Upitan za komentar slučaja, bez mnogo uzbuđenja je za "Greek City Times" rekao: "Verujemo da je vrednost iskustva koje nudimo gostima velika i nemamo nameru da objašnjavamo zašto naplaćujemo više od supermarketa ili tradicionalne konobe, što može da bude divno, ali sasvim drugačije od onoga što mi nudimo".

Cena Nusretove baklave na Mikonosu ide i do 100 evra: "Zašto?" VIDEO

On je takođe tvrdio da bračni par pokušava da privuče pažnju pričom o računu i da "nijedna odrasla osoba ne bi naručila obrok, a da prethodno ne proveri cenu. Dimitrios kaže da je posle "desetina" sličnih "lažnih" tvrdnji na TripAdvisoru da je osoblje u restoranu odbilo da da jelovnik sa cenama na njemu, odlučio da na ulazu postavi tri table sa njima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5165 idi na stranu