Izvor: Tanjug

Ministarka turizma, trgovine i telekomunikacija Tatjana Matić ocenila je danas da će jutros usvojena uredba vlade o dodatnih 200.000 turističkih vaučera za letovanje u Srbiji dodatno doprineti razvoju domaćeg turizma i ugostiteljstva.

"Vlada Srbije jutros je usvojila odluku, koja će dati još jedan zamajac našoj ugostiteljskoj i turističkoj privredi", rekla je ministarka Matić na otvaranju renoviranog graničnog prelaza Kotroman prema Bosni i Hercegovini.

Sudeći po gužvi na prelazu Kotroman, ministarka je rekla da je letnja turistička sezona uveliko počela i ocenila da će vaučeri pomoći pre svega malim i srednjim preduzećima u sektoru turizma da se razviju.

Ona je takođe govorila o regionalnom povezivanju i ocenila da se ne može govoriti o strateškom razvoju turizma, ugostiteljstva i trgovine bez povezivanja u regionu.

"I zato su nam važni BiH i čitav region, a povezivanje u okviru inicijative Otvoreni Balkan može doneti samo koristi i dobrobit za sve", rekla je Matićeva.

Vlada Srbije usvojila je danas uredbu kojom su odobreni dodatni turistički vaučeri u vrednosti od po 15.000 dinara, odnosno 10.000 dinara za one koji su već iskoristili vaučere od 5.000 dinara.

Pravo na vaučere, koji moraju da se iskoriste do 31. oktobra ove godine, imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici posebne naknade, prava na negu drugog lica, radno angažovana lica čija primanja ne prelaze 70.000 dinara, ratni vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, kao i studenti.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.