Izvor: B92

Kompanija ParkSleepFly je želela da otkrije koje su najjeftinije zemlje koje treba posetiti ako želite da dobijete što više sunčeve svetlosti.

Kako bi dobili listu destinacija, analizirali su koliko sunčanih sati dobijaju različita odredišta za odmor širom sveta svakog dana, zajedno sa prosečnim troškovima boravka na svakoj destinaciji.

Rezultati istraživanja su otkrili da je najjeftinija suncem okupana destinacija Tirana (Albanija) sa cenom od 5,88 dolara po sunčanom satu.

Tirana je takođe jedna od najsunčanijih destinacija za odmor koje možete posetiti, jer u proseku ima 3.452 sata sunčeve svetlosti godišnje, što je oko 9,5 sunčanih sati dnevno.

Druga najjeftinija destinacija za sunčanje je Denpasar (Bali) sa cenom po sunčanom satu od 6,78 dolara. Jedna od najboljih lokacija za sunčanje, ovaj grad u proseku vidi 3138 sunčanih sati godišnje i oko 8,6 sunčanih sati dnevno.

Treća najjeftinija destinacija za sunčanje je Johanezburg (Južna Afrika) sa cenom po sunčanom satu od 8,02 dolara.

Johanezburg ima oko 3.334 sunčanih sati svake godine, što znači da u proseku ima devet sunčanih sati svakog dana.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.