Izvor: B92

Iako je trebalo da 15. maja ukinu kovid ograničenja za ulazak u zemlju, Španija je odlučila da produži svoja pravila do 15. juna.

Svi međunarodni posetioci ostaće podvrgnuti španskim kovid pravilima do 15. juna, objavilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Španije.

Produženje kovid mera i pravila ulaska znači da nevakcinisani putnici stariji od 18 godina i dalje mogu da uđu u Španiju samo ako pokažu potvrdu o preležanom koronavirusu, ne stariju od šest meseci pre putovanja.

Nevakcinisana deca uzrasta između 12 i 17 godina mogu da uđu u Španiju ako pokažu dokaz o negativnom PCR testu (ne stariji od 72 sata), dok su deca mlađa od 12 godina izuzeta od pravila testiranja.

Vakcinisane odrasle osobe mogu da uđu tako što pokažu dokaze o vakcinaciji u poslednjih 270 dana ili dokaz da su primile buster dozu.

Dok produženje ograničenja pravila za ulazak u zemlju i dalje Španiju čini jednom od retkih evropskih zemalja koje održavaju tako stroge propise, zemlja je ublažila svoju politiku nošenja maski za lice u zatvorenom prostoru, što znači da ljudi ne moraju da nose maske u barovima, restoranima, prodavnicama i bioskopima.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.