Izvor: B92

Ima samo 406 stanovnika, zavidnu istoriju i magiju da privuče autentične hedoniste.

Znalci evropske kulture putovanja odmah će vam reći jednu veliku istinu, "novobogataši", ruski tajkuni i oni su koji su zaradili u tranziciji isključivo preferiraju obalu na jugu Francuske. Ovi ostali, genetski situirani, kojima novac ne kupuje status, svoje jahte će privezati u bajkovitom Portofinu.

Kažu da je Lord Gordon Bajron, letnje noći provodio u ovom pastelnom gradiću, udišući miris soli i zagledan u pučinu pisao svoje najlepše stihove. Andrea Bočeli ga je opevao u kultnoj numeri "Ljubav u Portofinu".

Portofino se smatra jednim od najlepših turističkih i ujedno najpopularnijih odredišta na Ligurskom moru. Mediteranska klima, terase na mnogim ugostiteljskim objektima i pogled koji oduzima dah, samo su jedan deo bogatog paketa sadržaja kojem mnogi ne mogu odoleti. Još od pedesetih godina 20. veka brojni bogataši iz Evrope, ali i šire birali su Portofino kako bi pobegli od buke i stresa iz svog svakodnevnog života.

Portofino obiluje brojnim znamenitostima koje vredi vidjeti, a na koje nisu ostali imuni ni oni koji dolaze iz javnog života.

Mali trg u centru pravo je središte na kojem se odvijaju mnoge manifestacije i sav društveni život mesta. Ovde turisti i lokalno stanovništvo mogu uživati u brojnim trgovinama i restoranima.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.