Vesti

U brdovitom Dragačevu opasano gustom šumom, na samo 17 kilometara od centra Guče nalazi se jezero Goli Kamen. Ova veštačka akumulacija nastala je izgradnjom brane 1990. godine i bila namenjena pre svega za vodosnabdevanje. Međutim, toj nameni jezero nikad nije služilo, pa je sada to netaknuta prirodna oaza između Kotraže i Vučkovice.

Bliži nam se 14. februar – Dan zaljubljenih, koji je u kalendarima širom sveta označen kao najromantičniji dan u godini. Predstavljajući nezaboravna iskustva, Turska nudi jedinstvene romantične destinacije za parove 14. februara, a predlozi za stvaranje novih uspomena za Dan zaljubljenih uključuju Istanbul – prestonicu kulture, Kapadokiju – retku mešavinu istorije i prirode, Kars – skriveni biser istočne Anadolije i Širindže, poznato turističko selo u oblasti Selčuk, u Izmiru

Usled kompletne digitalizacije graničnog sistema, koja se planira da bude završena do 2025. godine, Engleska uvodi nov dokument koji svi putnici moraju da imaju kod sebe prilikom prelaska engleske granice. Ovaj dokument se zove ETA UK (Electonic Travel Authorisation UK), elektronska putna dozvola UK.

strana 1 od 475 idi na stranu