Oprez ako planirate u Crnu Goru ovog leta: Budva kažnjava turiste sa 200 evra

Turisti i meštani koji se budu kretali u zoni budvanskog Starog grada i ulicama u kupaćem kostimu ili bez dela odeće biće kažnjeni novčanim kaznama od 200 evra.

Izvor: Vijesti

Utorak, 28.03.2023.

10:20

Oprez ako planirate u Crnu Goru ovog leta: Budva kažnjava turiste sa 200 evra
Foto: Shutterstock / RussieseO

To se navodi u nacrtu odluke o komunalnom redu, koja je prošla javnu raspravu, a zeleno svetlo da bi stupila na snagu čeka od lokalnog parlamenta.

Iz Sekretarijata za komunalno-stambene poslove saopštili su da je nacrtom odluke u članu 39 stav 1 tačka 8 definisano da je zabranjeno hodanje u kupaćem kostimu ili bez dela odeće u zoni Starog grada i gradskim ulicama, osim u kupališnoj zoni.

"Članom 79 stav 2 propisano je da će se za sve prekršaje iz člana 79 stav 1 kazniti i odgovorno lice u pravnom licu, odnosno privrednom društvu i fizičko lice u odnosu od 200 do 1000 evra", navodi se u saopštenju.

Crnogorci tvrde da se turizam sveo na socijalu: "Jeftinije letovati ovde nego ostati kod kuće"

Nadzor nad sprovođenjem ove odluke vršiće organ za komunalne poslove, odnosno drugi organ lokalne uprave, ukoliko su ovom odlukom u njegovoj nadležnosti utvrđeni pojedini poslovi.

Početkom ove godine u Splitu i Dubrovniku na snagu je stupila slična odluka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: