Safari sa divljim konjima u BiH, idealo za avanturiste i ljubitelje prirode

Na području Livna krije se pravi mali raj za sve ljubitelje veličanstvenih konja. Destinacija u susednoj Bosni i Hercegovini ostavlja bez daha.

Izvor: index.hr

Četvrtak, 01.12.2022.

12:14

Safari sa divljim konjima u BiH, idealo za avanturiste i ljubitelje prirode
Foto: Shutterstock/ZoranZoki

Konji su igrali veoma važnu ulogu na području Livna, kao i na gotovo čitavoj planeti. Korišćeni su za transport, rad na terenu ili za druge aktivnosti.

Međutim, primenom mehanizacije, oni su polako počeli da gube prvobitnu namenu, a vlasnici su počeli da ih puštaju na visoravan Kruzi, pa su prvi put u istoriji konji postali potpuno slobodni u ovom području.

Jedinstveno iskustvo

Konji, ove plemenite životinje, glavni su razlog zašto je Livno postalo jedna od najtraženijih destinacija za odmor, kao i odlična lokacija za kratak izlet - foto safari sa divljim konjima, uz koje ćete zaista doživeti jedinstveno iskustvo ove oblasti.

Ekskurzija počinje u Livnu, odakle se posetioci voze džipovima do planine Cincar i uživaju u netaknutoj i mirnoj prirodi. Ova avantura obuhvata nekoliko stanica, od kojih je najvažnija terenska vožnja i potraga za divljim konjima. Potraga može trajati nekoliko sati, u zavisnosti od položaja divljih konja i vremenskih uslova.
Foto:Shutterstock/Svetlana Gacesa
Konji se takođe mogu hraniti tokom ovog putovanja, ali za to morate poneti odgovarajuću hranu i naglasiti svoju nameru vodiču. Zatim će vam on objasniti pravila koja posetioci moraju da poštuju da bi svi bili bezbedni. Spoj pašnjaka, visokih planinskih vrhova, netaknute prirode i nestvarne lepote divljih konja koji slobodno galopiraju prizor je koji će vas zaista oduševiti i koji ćete dugo pamtiti.

Cene ekskurzije:

Ovaj jedinstveni doživalja traje od tri do četiri sata i potrebne su najmanje dve osobe radi realizacije obilaska. Cena za odrasle se u proseku kreću oko 35 evra po osobi, a za decu od 3 do 10 godina iznose oko 16 evra, za mališane do 3 godine je besplatno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: