Grad u kom nikada nije dosadno: Dok jedete halucinogene pečurke možete maziti alpake

Američki grad ne tako laskavog imena nudi turistima boravak u prelepoj prirodi, kao i druženje sa alpakama, uživanje u škotskim gajdama i kiltovima, kao i jedinstveno krstarenje rekom...

Izvor: pun kufer

Utorak, 29.11.2022.

11:01

Grad u kom nikada nije dosadno: Dok jedete halucinogene pečurke možete maziti alpake
Foto: Shutterstock/Tada Images

U američkoj državi Oregon se nalazi jezero Krater, koje je sa svojih 597 metara najdublje u SAD, kao i jedno od najdubljih na svetu. Takođe, u toj zemlji se nalazi reka D, duga samo 36 metara, najmanji park na svetu, a ovo mesto može da se pohvali da je prvo u SAD legalizovalo halucinogeni sastojak, takozvanih "magičnih pečuraka" psilobicin.

Osim toga, u Oregonu je se nalazi grad koji se zove Boring ili "najdosadniji grad na svetu". Lako pamtljivo ime Boring duguje Vilijamu Harisonu Boringu, vojniku Unije u američkom građanskom ratu, čija je porodica 1856. godine podigla farmu u tom kraju.

Ali Boring, koji se nalazi u podnožju planinskog lanca Kaskade na oko 20 kilometara od Portlanda, nudi dovoljno zanimljivih stvari. Zbog svog imena, Boring je zvanično prijateljski grad škotskog Dulla, a 9. avgusta tradicionalno se održava proslava u čast oba grada. Škotske gajde i kiltovi tada preplavljuju Boring.

Američki grad nelaskavog imena nudi turistima boravak u prelepoj prirodi, kao i druženje sa alpakama na farmama. Boring je tokom leta tradicionalno domaćin Goth festivala na reci, kada učesnici u crnim kupaćim kostimima plove rekom Klakamas na daskama, splavovima i čamcima na naduvavanje. Sa plovcima u vidu crnih labudova, kovčega i različitim čudima, rečna povorka je zaista neobičan prizor koji ne treba propustiti.

Not So Boring Bar & Grill jedno je od popularnijih mesta u gradu, gde posle takosa sa bakalarom ostajete na partiji biljara ili pikado, a oni koji više vole da šetaju mogu da se dive prelepom pogledu sa obližnje planine Hood ili idite biciklističkom stazom do Portlanda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: