Grad u Hrvatskoj među 100 održivih destinacija sveta

"Green Destinations Award" je program sertifikacije destinacija koji se bazira na osnovu ocena usklađenosti sa kriterijima očuvanja okoline, društvene i ekonomske situacije, kao i kulturnih aspekata

Izvor: B92

Četvrtak, 29.09.2022.

18:52

Grad u Hrvatskoj među 100 održivih destinacija sveta
Foto: Shutterstock/Bertl123

Na osmoj međunarodnoj konferenciji "Svetskih dana zelenih destinacija" Mali Lošinj se našao među 100 održivih destinacija sveta. "Global Green destinations days" okuplja vodeće međunarodne stručnjake za održivost koji učestvuju u programu.

Preko 250 stručnjaka iz 43 zemalja je ocenjivalo destinacije širom sveta na konferenciji održanoj u Atini 27. septembra ove godine.

Među najboljim održivim destinacijama se našao i Mali Lošinj, koji učestvuje u takmičenju 100 najboljih održivih destinacija od 2016.

"Green Destinations Award" je program koji promoviše održive turističke destinacije na međunarodnom nivou. U procesu sertifikovanja destinacije sproveden je desk audit nakon kog je ukupni rezultat generisan iz dobijenih ocena u određenim oblastima.

Oblasti koje se ocenjuju su upravljanje destinacijom, priroda i krajolik, okolina i klima, kultura i tradicija, kvalitet života i poslovanje i komunikacija. Mali Lošinj je najveću ocenu dobio iz oblasti kulture i tradicije.

Ovo globalno takmičenje u održivim destinacijama je najveći program na svetu koji prepoznaje i promoviše održivost destinacija. Osnovni cilj je podsticanje destinacija da što odgovornije upravljaju destinacijama kako bi ceo turistički sektor podstakli da usvoji i primeni najbolju praksu u području zaštite okoline.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: