Diskretni rekorderi: Ovde su u regionu turisti tražili "krevet više"

Republika Srpska nastavlja da beleži odlične rezultate u turizmu. Ako se takav trend nastavi, biće prevaziđeni i rezultati ostvareni u rekordnoj 2019. godini. Ova 2022. bi mogla biti najbolja do sada.

Izvor: B92

Sreda, 28.09.2022.

13:25

Diskretni rekorderi: Ovde su u regionu turisti tražili
Foto: Profimedia

Republika Srpska nastavlja da obara turističke rekorde. Od početka godine, zaključno sa avgustom, zabeleženo je gotovo 300.000 turističkih dolazaka. Osim toga, zabeleženo je i skoro 700.000 turističkih noćenja, što su bolji rezulati nego što je ostvareno u istom periodu 2019. godine.

Sada zaista sa pravom možemo reći da će 2022. godina biti prva milionska kada su u pitanju registrovana noćenja, izjavio je rukovodilac sektora za promociju turizma u Turističkoj organizaciji RS Marko Radić za Srpska info. Kako navodi, dobre vesti stižu i od turista iz inostranstva. Sve više turista se vraća, njih je do početka pandemije bilo skoro 70 odsto od ukupnog broja gostiju.

U Turističkoj organizaciji Republike Srpske se pripremaju za zimsku sezonu, za koju imaju već spremne planove i promotivne aktivnosti. Osim toga, sve je u znaku priprema za 2023. godinu, koja bi trebalo da bude godina apsolutnog oporavka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: