Odabrane najpopularnije destinacije na svetu – među njima i dva grada iz regiona

Poznata platforma Trip advajzor (Trip advisor) za ocenjivanje ugostiteljskih objekata, usluga poput izleta i tura, ali i destinacija objavila je nedavno listu najpopularnijih svetskih destinacija u svom tradicionalnom izboru Traveler’s Choice 2022 Best of the Best.

Izvor: index.hr

Petak, 23.09.2022.

18:20

Odabrane najpopularnije destinacije na svetu – među njima i dva grada iz regiona
Foto: Profimedia

Njihove liste stvaraju sami korisnici svojim ocenama tokom cele godine, a dodeljuju se u nekoliko kategorija, kao što su "najbolje destinacije za ljubitelje hrane", "najbolja mesta za aktivni odmor", "najbolji gradovi" i druge.

Tu je i kategorija "trending destinations", što se odnosi na destinacije koje su trenutno popularne, o kojima se govori i koje se sve bolje kotiraju među turistima. Na toj su se listi, na kojoj su ukupno 22 grada, ove godine našla i dva hrvatska, Dubrovnik i Split.

Dubrovnik je na petom mestu, Split na 13, a opisani su kao mesta bogate istorije, očaravajuće arhitekture i lepih plaža.

"Dubrovnik se oporavio od ratnih razaranja koja je pretrpeo devedesetih godina, a posetioci su se vratili u ovaj mirni grad. Smešten između Jadrana i Dinarskih Alpa, pristupačan je i ne preterano skup gradski odmor za mnoge evropske putnike. Posebno je šarmantan Stari grad namenjen isključivo pešacima", napisali su iz Trip advajzora.

"Najveći grad na jadranskoj obali, primorski dragulj Split, bio je pod rimskom, mletačkom, austrijskom, francuskom, italijanskom i jugoslovenskom kontrolom. Postoji obilje restorana i vinskih podruma", opisuju Split.

Prvo mesto osvojilo je najveće špansko ostrvo Majorka, a zatim slede Kairo u Egiptu i Rodos u Grčkoj te Tulum u Meksiku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: