Erotska soba i iskrivljen pod: Muzej pijanstva u Zagrebu, evropska atrakcija FOTO

Piješ. Još više piješ. Mešaš rakiju, možda čašu vina, jedno pivo, opet nešto kratko da presečeš...

Izvor: B92

Četvrtak, 22.09.2022.

12:30

Default images

Piješ. Još više piješ. Mešaš rakiju, možda čašu vina, jedno pivo, opet nešto kratko da presečeš. Dim cigareta ti se uvlači u pore na licu. Dame oko tebe su sve lepše. Pod postaje neravan. Percepcija ti nije baš najjasnija. U glavi bubnja.. I onda mrak. Budi te glavobolja, možda i mučnina, nešto si izgubio, ili si se možda probudio u tuđoj košulji.

Osnivači zagrebačkog "Hangover muzeja" Rino i Robert, pažljivo su revidirali kako izgleda jedna klasična pijana noć i koristeći se svojim iskustvima, ali i pričama svojih poznanika, napravili su netipičan muzej, posvećen noćnim provodima kojih se sećamo isključivo kroz izmaglicu i tuđa svedočenja.

Tako su ga i koncipirali kao put koji počinje izlaskom iz zagušljivog bara, nastavlja se gradskim ulicama i usputnim šumarcima te dolaskom kući i buđenjem uz mamurluk, a isplanirali su razne nove sadržaje uz koje će ponuda biti još atraktivnija.

18+

Gde su potoci alkohola, tu je i razvrat. Tako da je poseban deo muzeja posvećen erotskim pričama i iskustvima sagovornika koji su preterali sa opijanjem. Svaki segment je autentičan i iza svake anegdote se krije stvarna osoba i njeno iskustvo.

Osnivači muzeja su se potrudili da posetiocima omoguće pravi "hangover".

Dakle, osim pijanog poda (punog rupa i neočekivanih stepenika) i naočara koje dočaravaju vizuru pijanog čoveka, Posetioci mogu da isprobaju i pravi hangover, odnosno ležanje preko užeta, što bi bio bukvalni prevod ovog izraza.

Posetioce očekuje i anketa o količini alkohola koju piju nedeljno kao i upoznavanje sa rizicima i bolestima koje neumerena upotreba alkohola može da donese.

Takođe posetioci mogu da prilože predmete vezane za svoje pijano iskustvo i tako osim pasivnih posmatrača, postanu i deo ovog zanimljivog muzeja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: