Idealna za porodični odmor: Jedna od najlepših plaža u severnoj Grčkoj FOTO

Amolofi plaža spada među najlepše plaže severne Grčke, a mnogi tvrde da ćete dok se izležavate na njoj ili kupate lako pomisliti da se nalazite na Karibima.

Izvor: 24sedam.rs

Nedelja, 21.08.2022.

21:17

Idealna za porodični odmor: Jedna od najlepših plaža u severnoj Grčkoj FOTO
Foto: Shutterstock/stdesign

Prelepa plaža Amolofi jedna je od najlepših plaža severne Grčke, ako ne i najlepša. Nalazi se u neposrednoj blizini Nea Peramosa.

Univerzalna, prostrana plaža retko koga ostavlja ravnodušnim. Plaža će vas zasigurno ostaviti bez daha.

Podeljena je na tri dela i prekrivena izuzetno sitnim, finim, brašnasto žuto-belim peskom. Često stičete utisak da ste na nekoj od karipskih plaža.

Zahvaljujući svojoj prostranosti, na Amolofiju nema gužve, čak ni u jeku sezone. Ulaz u vodu je naročito dugačak, što će svakako obradovati kako roditelje, tako i decu.

Bajkovita grčka plaža do koje možete isključivo brodom FOTO/VIDEO
Gotovo celom dužinom plaže se nalaze kafići, ali postoje i delovi na kojima možete staviti svoj peškir i suncobran.

Ono što će posebno oduševiti turiste koji idu u Nea Peramos sopstvenim prevozom, jeste da se parking nalazi tik uz ovu plažu.

Nea Peramos i Amolofi plaža su zaista fantastičan izbor za letovanje, a možete da uživate u nekom od brojnih beach barova koji se nalaze duž obale.

Ni Krit, ni Rodos: Jedno grčko ostrvo je veličanstveni plavi raj FOTO

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: