Hrvatska uvala među najlepšim evropskim plažama, u rangu sa Ibicom

"Od Grčke do Islanda, ovo su najlepše plaže na kojima možete odložiti peškir", piše "Easy Jet Traveller" na svojoj listi najlepših evropskih plaža, na kojoj se nalazi i skrivena hrvatska lepotica.

Izvor: B92

Utorak, 09.08.2022.

14:26

Hrvatska uvala među najlepšim evropskim plažama, u rangu sa Ibicom
Foto:Shutterstock/Dave Z

Nije tajna da je šarmantna plaža Stiniva, skrivena u istoimenoj uvali na ostrvu Vis, svojom prirodnom lepotom očarala brojne turiste, a ugledni portali je redovno svrstavaju na liste najlepših evropskih plaža. Plaža Stiniva osvojila je titulu najlepše evropske plaže u 2016. godini, a sada je ponovo na listi najmagičnijih plaža kojima je nemoguće odoleti.

Tajni kutak Hrvatske

"Najjužnije hrvatsko ostrvo Vis, do kojeg se stiže jednosatnom vožnjom trajektom od Splita, poznato je po svojoj misterioznoj lepoti, savršeno očuvanoj zbog višedecenijske izolacije. Stiniva je savršen primer svoje očaravajuće lepote, sa belim liticama koji se uzdižu i otvaraju kao vrata u tirkizno more Uvala je 1967. godine proglašena značajnim delom Hrvatske i od tada je čvrsto zaštićena, a uprkos turistima koji se spuštaju na njenu šljunkovitu plažu, Stiniva i dalje odaje utisak tajnog kutka Hrvatske“, piše pomenut časopis, dodajući insajderski savet za avanturiste koji se mogu okušati u penjanju po strmim klizavim stenama, ali uz odgovarajuću obuću.

Osim Stinive, na listi su se našle i plaže Cala Macarelleta (Španija), Cala d'Hort (Ibiza, Španija), Praia de Benagil (Algarve, Portugal), Navagio (Zakintos, Grčka), Spiaggia Grande (Positano, Italija), Reynisfjara (Island), Sarakiniko (Milos, Grčka), Spiaggia Rosa (Sardinija, Italija), Blue Lagoon (Ölüdeniz, Turska), Bolata (Kavarna, Bugarska) i El Golfo (Lanzarote, Španija).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: