Popularno grčko letovalište se bori protiv bahatih turista: "Plati kaznu, oduzimaćemo stvari"

Ostavljanje plažnih rekvizita, uključujući suncobrame, prostirke i ležaljke, a sve u cilju čuvanja mesta na plaži čak i kada ne borave na njoj, postao je pravi neprijatni trend koji se širi kako obalama Jadrana, tako i na plažama Grčke. Ovaj put, mesna zajednica letovališta omiljenog kod Srba, rešila je da stane na put ovakvom bahatom ponašanju.

Izvor: Blic

Nedelja, 03.07.2022.

08:17

Popularno grčko letovalište se bori protiv bahatih turista:
Foto: Profimedia, ilustracija

Na Fejsbuk stranici gradića Pefkohori, jednog on najpopularnijih letovališta na Halkidikiju, juče je objavljeno obaveštenje u kojem se navodi da je zabranjeno ostavljanje ličnih stvari na plaži radi rezervacije.

Pored grčkog, ruskog, englekog, obaveštenje je napisano i na srpskom jeziku.

"Zabranjeno je ostavljanje ličnih stvari na plaži preko noći, rano ujutru u svrhu rezervacije sunčalisnih mesta. U suprotnom će biti oduzeto od strane komunalnih redara i budu vraćene samo nakon naplaćivanja kazne", stajalo je u saopštenju.

Unutar objave, načiju autentičnost se poziva i grčki portal "Voria", nije navedeno kolika je kazna propisana za pabirčenje plaćnih rekvizita radi uživanja.

U razgovorima sa turističkim radnicima iz Pefkohorija, domaći mediji su saznali da se ovo odnosi uglavnom na ljude koji žive u ovom mestu, a koji na ovaj način obezbeđuju mesto na plaži za sebe ili svoje prijatelje.

"Dešava se da neko postavi svoj suncobran, bilo je čak i šatora ranije, pa da tu sve skladišti, dođe i okupa se par sati i tako stoji ceo dan, ne može niko drugi da dođe. Dakle, ne obični turisti, već oni koji ovde imaju stanove, neki ponekad ustupe prijateljima i gostima, ali u principu, rade istu stvar, ne ostavljaju mogućnost drugima da dođu na to mesto. Srećom, plaže u delu gde se to mahom dešava su veće. ali opet, takvo ponašanje nije na mestu", kaže izvor Blica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: